تدوین نقشه راه حوزههای علمیه مسیر تحول را سرعت میبخشد
حجت الاسلام مصطفی جمالی، پژوهشگر فرهنگستان علوم اسلامی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا بیان داشت: یکی از اولویتهای حوزههای علمیه ترسیم نقشه راه است که کمک میکند تا منویات مقام معظم رهبری به شکل سریعتر و کامل تری محقق شود.
وی اظهار داشت: برنامه ریزی، ساماندهی نیروها، توجه به تمامی ابعاد حوزه علمیه و توجه به ایجاد یک ساختار قوی و کارآمد میتواند زمینه تحول حوزههای علمیه را بیش از پیش ارتقا بخشد.
این استاد حوزه و دانشگاه بیان داشت: باید تحولی جدید در امر آموزش، پژوهش، تبلیغ، مدیریت و برنامهریزی حوزههای علمیه ایجاد شود و از تمامی این قوتها و قابلیتها بر طبق نقشه راه استفاده مطلوب کرد.
این محقق حوزه علمیه قم گفت: در افق مطلوب حوزه های علمیه باید قله نقشه جامع، ایجاد تمدن اسلامی باشد و نگاه ها تنها به کشور ایران محدود نشود، زیرا حوزه های علمیه اتاق فکر ایجاد تمدن بزرگ اسلامی هستند.
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری سکان دار جامعه اسلامی هستند و بر نیازها و چالش های جامعه اشراف دارند از همین رو نیازمندی های نظام را مطرح کرده و به پاسخگویی حوزه های علمیه ترغیب و تشویق و تاکید ورزیده اند.
این محقق علوم اسلامی با بیان اینکه حوزههای علمیه این ظرفیت را دارند که به مسائل اجتماعی و سیاسی اسلام بپردازند، گفت: فقه اسلامی باید به گستره جدید پا گذارد و کرسی های درس حوزه، تحول را به خود راه دهند.
وی با تاکید بر تحول در منطق استنباط فقه گفت: امروز نیازمند تحول در فقاهت هستیم یعنی منطق استنباط هم باید رشد کند، زیرا با فقاهت موجود توان استنباط بسیاری از احکام وجود ندارد.
این محقق حوزه علمیه قم بر داشتن نگاه تمدنی به دین تاکید کرد و گفت: امروز جوامع بشری دارای پیچیدگی شده و ابعاد و ظرفیت های گوناگون جامعه در هم تنیده شده است و به جرات می توان گفت تنها یک نگاه تمدنی در جهان راهگشا خواهد بود لکن در این بخش خلاء جدی داریم.
وی بیان داشت: مقام معظم رهبری در چند سال اخیر در سفر به قم و یا در بین طلاب بیاناتی پیرامون حوزه مطلوب داشته اند که این مطالب باید جمع آوری و یک کاری جدی درباره آن بشود. /909/ت303/ع