۲۵ آبان ۱۳۹۰ - ۱۴:۰۱
کد خبر: ۱۱۶۹۲۲
مدیر موسسه میراث نبوت:

احیای آثار عالمان شیعه را در دستور کار قرار داده‌ایم

خبرگزاری رسا ـ مسؤول موسسه فرهنگی میراث نبوت بیان داشت: محور فعالیت این موسسه احیای منابع اصلی شیعه به زبانی جدید برای اقشار مختلف مردم است.
کتاب و کتابخانه


حجت الاسلام محمد حسن شفیعی شاهروی، استاد حوزه علمیه قم در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری رسا گفت: موسسه میراث نبوت از سال 84 با هدف احیای منابع اصلی شیعه و در دسترس قرار دادن منابع شیعه مثل تفسیر المیزان با قلمی گزینش‌گر و ویرایش و ترجمه شده به زیان های مختلف برای اقشار گوناگون آغاز به کار کرد.

مسؤول موسسه میراث نبوت گفت: محور فعالیت ما احیای منابع اصلی شیعه است و می خواهیم این منابع را به زبانی جدید برای توده های گوناگون تدوین کنیم، چرا که متاسفانه با وجود این همه مراکز پژوهشی در قم هنور کتب اربعه، المیزان، جواهر، و کتاب های تخصصی دیگر بری مردم بازگردانده نشده است.

این استاد حوزه علمیه قم تدوین کتاب به زبان روز را ضروری توصیف کرد و گفت: افرادی که با قلم حوزوی، زبان عربی و اصطلاحات ثقیل آشنا نیستند علاقه دارند که از منابع اصلی مطالعه و تحقیق داشته باشند.

وی بیان داشت: ما این شکل از تالیف را در قالب کتاب الغدیر انجام دادیم و برگزیده آن را چاپ کردیم و موضوعات کتاب در صفحه‌های گوناگون را نمایه‌زنی کردیم که مورد استقبال فراوان واقع شد.

این محقق علوم اسلامی گفت: کتاب‌های قوی علمای پیشین همچون کتاب جواهر این قابلیت را دارد که ده‌ها کتاب از آن استخراج شود و برای عموم علاقمندان به شیوه های متفاوت تبیین شود.

این محقق حوزه علمیه قم گفت: عموم مردم، اسم این کتاب‌ها را شنیده‌اند و در نمایشگاه کتاب از بحار الانوار و کافی و کتاب های معروف شیعه می‌پرسند، اگر بحار الانوار در ده جلد مختصر شود مردم استقبال گسترده‌ای از آن خواهند داشت.

وی اظهار داشت: برخی قائلند اگر این کتاب‌های اصلی و اصیل خلاصه شود مهجور می شوند که این طرز فکر اشتباه است چون واقعیت این است که در حال حاضر مهجور هستند.

این استاد حوزه علمیه قم بیان داشت: هنگامی که خدمت مقام معظم رهبری رسیدیم ایشان بیان داشتند که الغدیر کاخ عظیمی است که علامه بنا نهاده و باید موضوعات ریز از دل آن به صورت جداگانه جمع آوری شود و همه اقطار زمین را بگیرد.

وی با اشاره به اینکه اهل سنت به منابع اصلی خود اهمیت ویژه ای می دهند، گفت: چرا موسسه های گوناگون حدیثی به فکر زنده کردن کتاب‌های اصلی شیعه نیستند.

این استاد حوزه علمیه قم بیان داشت: امروز برخی مراکز کتاب‌های خطی را به طبع جدید منتشر می‌کنند و به گمان آنها کار تمام شده است در حالی که باید نوع ادبیات، موضوع بندی و قالب‌های جدید لحاظ شود.

وی یکی از کارهای انجام شده این موسسه را چاپ برگزیده الغدیر در یک جلد با دویست صفحه عنوان کرد و گفت: این کتاب تا به حال در شصت هزار نسخه منتشر شده است.

این استاد حوزه علمیه قم بیان داشت: در راستای بازخوانی کتاب الغدیر و ارائه به آحاد جامعه، نمایه زنی آن و تقسیم بندی در 27 موضوع در قالب 31 کتابچه به زبان فارسی و 2 کتابچه به زبان عربی منتشر شده است و انتشار آن به زبان اردو نیز در دستور کار قرار گرفته است.

وی گفت: این کتابچه ها با موضوعاتی همچون پیامبر اکرم ثقل اکبر، علی(ع) در قرآن، علی(ع) در سنت، علی(ع) در زبان مخالفان، علی(ع) سید مظلومان، صدیقه طاهره(س)، امام حسن (ع)، امام حسین(ع)، ابوطالب(ع) یاران امیرالمومنین(ع)، علی(ع) و خلفاء، بنی امیه، معاویه ، اصحاب جمل، امامان چهارگانه اهل سنت، کتاب های دروغین، شیعه علی (ع)، غلو در فضایل، اجتهاد و شعر و شعرا چاپ و به بازار نشر ارائه شده است.

وی بیان داشت: دیگر فعالیت این مجموعه، انتشار منتخب الکافی در یک جلد فارسی و یک جلد عربی است که شامل اصول، فروع و روضه کافی برای مخاطب عام است. /909/ت302/ع

ارسال نظرات