۲۲ آذر ۱۳۹۰ - ۱۱:۰۵
کد خبر: ۱۱۸۶۸۴
عضو هیأت علمی دانشگاه فردوسی:

گفتمان‌های حوزوی و دانشگاهی تخصصی شود

خبرگزاری رسا ـ عضو هیأت علمی دانشگاه فردوسی اظهار داشت: گفتمان مبنای فکری است، از این رو ما باید برای نشان‌دادن برتری دانش خودمان بر سایر مکاتب، سیستمی را ارائه دهیم.
همايش/1
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام اورعی، عضو هیأت علمی دانشگاه مشهد در دوره آموزشی استادان و دبیران گفتمان های دانشجویی و طلاب سراسر کشور، که صبح امروز در هتل پردیسان مشهد مقدس برگزار شد، گفت: بنده پیشنهاد می کنم که همه کسانی که وظیفه تبلیغ دینی را در حدی برای خود قائل هستند و یا در رسانه ای بحث های دامنه داری را برای مخاطبان ارائه می دهند، باید سعی کنند که فقط به یک گفتمان قناعت کنند، بنابراین ایرادی ندارد که در دانشکده ما از 95 عضو هیئت علمی 30 نفر از آن ها انسان های مذهبی نمایان باشند؛ باید گفتمان ها به این گونه باشند که دو نفر نگاه کلامی داشته باشند و دو نفر عرفانی.

وی افزود: ما باید خودمان را صاحب گفتمان بدانیم، تا مخاطبان این گونه ما را شناسایی کنند، تا آن ها را بر اساس دانش ها و عقاید علمی و اخلاقی که دارند دعوت کنند، این باعث می شود که ما بر همه امور تسلط داشته باشیم.

حجت الاسلام اورعی با بیان این که ما در رویکرد کلامی بیان بسیاری داریم و کتاب های بسیاری در این زمینه نوشته شده است و حکمت الهی را با نگاه های مختلف علمی توضیح می دهد، تصریح کرد: بیان فرهنگی اجتماعی یکی از بیان های داخل علم کلام است؛ بحث فرهنگ اجتماعی که ممکن است برای بسیاری از افراد، بیان جامع باشد، به عبارتی ما باید نشان دهیم که رعایت اخلاقی الهی ثمرات بسیاری دارد و بسیار پسندیده است، ولی این خود نوعی بیان کلامی است که نشان داده شده است که اگر تخلفی صورت گیرد دچار مشکل می شویم.

این استاد حوزه علمیه ادامه داد: بنده بر این باورم که اگر هر یک از گفتمان‌های حوزه خود را جدا کنند، آن گاه مخاطبان که نوعی تفکر رو نمی پسندند سراغ گفتمان هایی می روند که از نوع آن گفتمان رضایت دارند.

وی خاطرنشان کرد: گفتمان، گفت و گو یا تنظیم مطلب نیست؛ گفتمان مبنای فکری است، لذا ما باید برای نشان دادن برتری دانش خودمان بر سایر مکاتب سیستمی را ارائه دهیم؛ سیستم یعنی گفتمان، بنابراین باید سعی کنیم که نوعی گفتمان داشته باشیم و نوع تفکر گفتمانی ما بر حول یک محور باشد.

حجت الاسلام اورعی اذعان کرد: هنگامی که گفتمانی را ترویج می کنیم، باید انسجام درونی آن را ثابت کنیم تا فقط کسی آن مفروضات پایه ما را رد کند که بتواند آن بنا را خراب کند، لذا این بنا همیشه مستحکم است و باید بدانیم که هر سؤال جدیدی که ما با آن مواجه می شویم بر دانش های ما می افزاید؛ ما اگر این گونه بخواهیم کار کنیم باید انسجام و عقلانیت ارزشی درون گفتمانمان ایجاد کنیم، زیرا این گفتمان باعث می شود که گفتمان ما بر دیگر گفتمان ها غلبه می کند.

وی با تأکید بر این که باید گفتمان ها را در هر زمان بشناسیم و بدانیم که چه عامل هایی باعث رواج آن شده اند، اظهار داشت: طلاب به عنوان مبلغان دین باید یک گفتمان را همیشه مطرح کنند؛ بسیاری از طلاب امروزی حتما به چندین گرایش مطلع هستند، زیرا نوع مطالعاتشان متفاوت است؛ لذا این بحث نیست که چون نمی دانیم تخصصی شویم، بلکه از لحاظ تأثیر اگر ما همیشه تریبون یک گفتمان باشیم اثر گذاری ما بیشتر می شود و خط و مرز افراد جامعه مشخص می شود. ما معتقدیم که اگر کسی مبانی گفتمانی ما را درک کند، باور هم می کند.

وی افزود: ما برای شفاف کردن دفاع از گفتمان های‌مان خوب است که دسته دسته شویم تا بتوانیم جذب همه تفکرات جامعه را داشته باشیم./968/پ202/س

ارسال نظرات