عضو هیأت علمی دانشگاه فردوسی:
معارف نهفته در علوم اسلامی در کرسیهای آزاداندیشی تببین شود
خبرگزاری رسا ـ عضو هیأت علمی دانشگاه فردوسی اظهار داشت: استادان حوزه و دانشگاه معارف نهفته در علوم اسلامی را در کرسیهای آزاد اندیشی تبیین و تدوین کنند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، محمد صادق علمی، مدرس حوزه و دانشگاه، در دوره آموزشی استادان و دبیران گفتمان های دانشجویی و طلاب سراسر کشور که صبح امروز در هتل پردیسان مشهد برگزار شد، گفت: شخصی که می خواهد در دانشگاه گوینده و یا یک طرف گفت و گو باشد، باید دارای چند خصوصیت باشد، نخست آن که آن فرد چه حوزوی و چه دانشگاهی باید آراستگی ظاهر از نظر دانشجویان داشته باشد.
وی با بیان این که از دیگر مسائلی که باید استاد رعایت کند نظم، حسن برخورد، احترام، گوشدادن به حرفهای دانشجویان، آشنایی با زبان دانشجو است، تأکید کرد: استادان حوزه و دانشگاه باید طلاب و دانشجویانی را به عنوان رابط با دانشگاه داشته باشند، این امر باعث میشود که بتوانیم در سنجش شرایط از آنها کمک بگیریم.
این استاد حوزه و دانشگاه افزود: تأثیر اخلاص و عمل قرب الی الله را هیچ فردی منکر نیست و بزرگان حوزه و دانشگاه باید قبل از سخنرانی کردن به ذات اقدس الهی و ائمه اطهار(ع) تمسک و توسل جویند.
وی در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان کرد: برخی اوقات استادان در حوزه و دانشگاه با برخی از مسائل منفعل برخورد میکنند، از این رو ما باید در خصوص قرآن و شبهاتی که مطرح می شود فعال باشیم. امروز زمینه های بسیاری در دنیا وجود دارد که ما حرف بزنیم و از قرآن سخن بگوییم و این فرصتی استثنایی برای ما است.
علمی ادامه داد: ما باید از این فرصت بیداری اسلامی در منطقه برای معرفی اسلام و تشیع به جهانیان استفاده کنیم و نباید به سراغ این باشیم که فردی حرف بزند و ما منتظر آن باشیم تا به آن ها پاسخ دهیم.
وی نیز بیان کرد: امروز میلیونها وبسایت ضد دینی در محیط مجازی وجود دارد و ما اگر بخواهیم به دنبال پاسخگویی به آن ها باشیم، ما را از کار اصلی خود باز می دارد زیرا کار اصلی ما تبیین و تبلیغ دین است.
وی متذکر شد: استادان حوزه و دانشگاه باید با استفاده از موضوعات بسیاری که برای طلاب و دانشجویان جاذبه دارد با استفاده از سابقه قرآنی استفاده کنند و در قالب کرسی های آزاد اندیشی علوم قرآن را تبیین کنند.
این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به برخی از رخداد های علمی برای تفسیر قرآن کریم، گفت: هیچ آیه قرآنی که مدلولش روشن و قطعی باشد، با هیچ اصل مسلم عقلی و هیچ یافته قطعی حسی در تضاد و تقابل نیست و ما از بخشی از مباحث علمی که بخواهیم در فهم و تفسیر قرآن استفاده کنیم این نوع مباحث عقلی است که اسمش را نمی توان تفسیر به رأی گذاشت و می توان از مباحث علمی و عقلی برای تفسیر قرآن هم استفاده کرد./968/پ202/س
ارسال نظرات