انتخابات و راهبرد ناکام ضد انقلاب
خبرگزاری رسا - دشمن در آستانه نهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی راهبرد یاس و ایجاد دلسردی در کشور را کلید زده است اما ملت ایران ثابت کرده اند در راه رسیدن به آرمان های نظام اسلامی استوار ایستاده اند و نقشه دشمن را نقش بر آب خواهند کرد.
یکی از مباحث مهم در حوزه علوم ارتباطات، تبلیغات و انواع روش های آن است. در عرصه بین المللی روش های تبلیغاتی همواره ابزاری کارآمد در دست صاحبان قدرت و ثروت برای نفوذ فکری و فرهنگی در جوامع دیگر بوده است، چنانچه در سه دهه اخیر و در سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز شاهد انواع تهاجمات دشمنان علیه ملت مسلمان ایران بوده ایم. در این میان هجمه فکری و فرهنگی نظام سرمایه داری علیه مردم ما به صورت یک پروژه برنامه ریزی شده و مستمر قابل توجه است. همان پروژه ای که مقام معظم رهبری در دهه هفتاد با عنوان" تهاجم فرهنگی" نسبت به آن هشدار دادند ودر سالهای اخیر تعبیر " جنگ نرم" را به کار گرفته اند.
یکی از این روش های تبلیغاتی استکبار جهانی، " ترویج یاس و نا امیدی " در فضای عمومی جامعه است که اگرچه از لحاظ شدت و ضعف در برهه های مختلف، متفاوت بوده است اما همواره در دستور کار دشمنان جمهوری اسلامی قرار داشته است.
یاس و نا امیدی پدیده ای است که از ابعاد گوناگون قابل بررسی است به عنوان مثال می توان با رویکردی اخلاقی به این مساله پرداخت و یاس را در ردیف رذایل اخلاقی توصیف نمود، یا می توان از نگاه علم پزشکی به این بحث پرداخت و نا امیدی را نشانه عدم سلامت و بهداشت روان دانست، همچنین ممکن است از دریچه جمعیت شناسی به موضوع پرداخته شود و در قالب شاخص های امید به زندگی، سطح کیفیت زندگی افراد یک جامعه مورد بحث قرار گیرد، یا با رویکردی مختلف دیگر مطالعه شود.
همچنین بحث از پدیده ناامیدی و یاس را می توان در سطوح مختلف بررسی کرد و آن را در دو سطح فردی و اجتماعی تحلیل نمود. در سطح فردی نتایج ناامیدی نسبت به اشخاص و در زندگی شخصی شان بررسی می شود و در سطح اجتماعی به بررسی پیامدها و تبعات ناامیدی در فضای عمومی و اجتماعی پرداخته می شود.
اما سوال اصلی که اینجا به دنبال پاسخی برای آن هستیم، این است که اولا تبلیغات دشمنان جمهوری اسلامی با هدف ترویج یاس ونا امیدی، چه نتایج و تبعات احتمالی در فضای عمومی جامعه دارد و ثانیا چه راهکارهایی برای مقابله با این نوع تبلیغات منفی می توان اندیشید.
اصولا یکی از مولفه های مهم در فعالیت های انسانی، مفهوم "انگیزه" است. یک فرد یا جامعه با انگیزه، قطعا قدرت وتوانی چند برابرافراد و جوامع بدون انگیزه خواهند داشت.آنچه که در نتیجه ترویج ناامیدی ویاس اتفاق می افتد این است که با از بین بردن انگیزه فرد وجامعه، زمینه مساعدی برای بدبینی ودر نتیجه آن سستی، بی تفاوتی و کم کاری اعضای یک جامعه فراهم می شود و بدین ترتیب همان گونه که یک فرد ناامید در اداره امور زندگی شخصی خود دچار بحران می شود، یک جامعه مایوس نیز به دلیل از دست دادن نیروهای انگیزشی خود دچار رخوت شده و از دستیابی به اهداف خود باز می ماند.
نکته قابل توجه این است که در منابع دینی ما نیز به مفهوم امیدواری و در برابر آن یاس توجه زیادی شده است، به طوری که نا امیدی و یاس یکی از حربه های شیطان برای ممانعت از پیشرفت معنوی ومادی انسان معرفی شده و در مواردی مانند " نا امیدی از رحمت خداوند "، از بزرگترین گناهان کبیره توصیف شده است.
امروز استکبار جهانی به عنوان شیطان بزرگ، از همه توان و امکانات رسانه ای خود برای نا امید ساختن مردم مسلمان ایران استفاده می کند، چراکه هدف این شیاطین جلوگیری از پیشرفت ملت و ممانعت از دستیابی مردم به اهداف متعالی شان است.
نکته دیگر اینکه استفاده از حربه شیطانی نا امیدی، منحصر به عصر حاضر و دوره توسعه ارتباطات بشری نیست، بلکه در طول تاریخ همواره در برابر پیامبران الهی و پیروانشان، شیطان صفتانی بوده اند که برای حفظ منافع خویش، سعی داشتند تا با انکار معاد و عالم غیب، افراد را از رسیدن به سعادت اخروی مایوس نموده و از ایمان به انبیای الهی بازدارند و در این راه چه بسیار تهمت هایی که به انبیای عظام نسبت دادند و با عناوین مجنون، ساحر و جادوگر سعی داشتند حرکت ایمانی مردم را بی فایده نشان دهند.
در طول سال های اخیر نیز دشمنان انقلاب اسلامی با انواع ابزارهای تبلیغاتی تلاش کرده اند تا اراده مردم را سست کنند و حضور مردم را در صحنه های حساس سیاسی و اجتماعی کمرنگ کنند اما به لطف الهی، دشمنان قسم خورده انقلاب اسلامی نتوانسته اند خللی در اراده ملت ایران مبنی بر حمایت از نظام اسلامی وارد کنند.
البته تبلیغات دشمنان علیه نظام اسلامی و به راه انداختن موج یاس و نا امیدی نسبت به نظام اسلامی و کم رنگ نشان دادن دستاوردهای انقلاب اسلامی ایران، همیشه یکسان و یکنواخت نبوده است، بلکه در مقاطع حساس و عموما در آستانه حضور مردم در عرصه هایی چون انتخابات، راهپیمایی ها و... رشد چشمگیری داشته است، اما هربار این ملت بوده اند که در نهایت با حضور فعال و مشارکت حداکثری خود دشمن را نا امید ساخته اند. اوج این نا امیدی زمانی به وقوع پیوست که مردم در حضور کم نظیر خود در انتخابات سال 88 مهر تاییدی بر نظام جمهوری اسلامی زدند و این مساله آنچنان دشمنان را به خشم آورد که نتوانستند پیروزی بزرگ ملت را تحمل کرده و آشوب های ناکام مانده پس از انتخابات را به راه انداختند.
امروز نیز در آستانه انتخابات نهم مجلس شورای اسلامی، استکبار جهانی به سرکردگی آمریکا با همه توان تبلیغاتی و رسانه ای خود به میدان آمده است تا با القای فضای نا امیدی و یاس در جامعه، ملت را از حضور پرشور در انتخابات منصرف نماید!! غافل از اینکه مردم انقلابی ایران اکنون شاهد الگوبرداری کشورهای منطقه از انقلاب شان هستند، آنقدر تجربه یافته اند تا فریب تبلیغات مسموم دشمنان را نخورند و نگذارند تا انقلابشان به دست نامردمان و نااهلان بیفتد.
گرچه امروز به واسطه شرایط ویژه ای که به لحاظ اقتصادی نه تنها بر کشورمان بلکه بر سایر کشورهای جهان حاکم است، ممکن است شاهد برخی همصدایی ها درداخل کشور با رسانه های غربی باشیم، اما نمی توان پیشرفت های کشور در حوزه های مختلف علم وفناوری، نظامی، پزشکی وغیره را که عملا منجر به افزایش بیش از پیش نقش ما در معادلات جهانی شده است را نادیده گرفت.
بی شک مادامی اقتدار جمهوری اسلامی در عرصه بین المللی ارتقاء خواهد یافت که مردم بصیر ایران همچون گذشته حضوری پرشوروهمه جانبه در عرصه های گوناگون از جمله انتخابات داشته باشند. همین امر ضرورت برنامه ریزی برای خنثی نمودن تبلیغات مسموم دشمنان برای ترویج روح ناامیدی در جامعه را روشن می سازد که به نظر می سرد در این این بخش نیز مانند سایر جبهه های دفاع از نظام اسلامی، همدلی و همکاری میان مردم ومسئولین راهگشا است.
مردم و دست اندر کاران نظام لازم است دست در دست یکدیگر، نگذارند ناامیدی و یاس بر فضای عمومی کشور حاکم شود، چرا که در این صورت تبعات منفی زیادی دامن گیرجامعه خواهد شد. بروز رخوت وسستی، کاهش مشارکت های مردمی در اداره امور، از بین رفتن اعتماد متقابل میان مردم ومسئولان، کاهش ارزش خدمات مسئولین در چشم مردم و دهها نتایج منفی دیگر همگی از تبعات دمیده شدن ناامیدی در فضای عمومی جامعه است که ضرورت خنثی نمودن تبلیغات دشمن در این زمینه را نشان می دهند.
به طور کلی راهکارهای مقابله با این مساله را می توان به دو دسته برنامه های بلند مدت و یا مقطعی و کوتاه مدت تقسیم نمود، راهکارهای مقطعی عمدتا در زمان هایی پیشنهاد می شود که فرصت چندانی برای برنامه ریزی و مقابله با تبلیغات دشمن وجود ندارد و این شرایط عموما در روزهای قبل از انتخابات پدیدار می شود. یکی از این راهکارها پرهیز جدی از توجه به شایعات و خودداری از هرگونه شایعه پراکنی است. در چنین مواقعی شایعات در حکم ستون پنجم ارتش رسانه ای استکبار جهانی در داخل کشور، فعال می شوند و با بزرگ نمایی برخی از مشکلات و کاستی های سعی بر القای این مطلب می کنند که حضور قبلی مردم در انتخابات های گذشته بی فایده بوده است و بدین ترتیب سعی می کنند مردم را از حضور مجدد دلسرد و منصرف نمایند، لذا این انتظار وجود دارد که آحاد ملت بصیر و هوشمند ایران در چنین ایامی نه تنها از دمیدن در آتش شایعات بپرهیزند بلکه دیگران را از هرگونه شایعه پراکنی منع نمایند.
اما راهکارهای بلند مدتی که در برابر حربه هاب تبلیغاتی دشمنان برای مایوس ساختن مردم به کار گرفته می شوند، عمدتا مربوط به دست اندر کاران ومسئولان نظام اسلامی است. به طور کلی همه برنامه ها و فعالیت هایی که منجر به خدمت رسانی به مردم، خصوصا اقشار محروم و مستضعف جامعه و آبادانی کشور می شود، از جمله راهکارهایی است که اگرچه زمان بر وبلند مدت است اما موجب امیدواری مردم به آینده و سرنوشت انقلاب می شود، البته چنین برنامه هایی را می توان به صورت یک طیف در نظر گرفت که در یک طرف آن پیشرفت های نرم افزاری مربوط به حوزه هایی چون علم و فرهنگ و سیاست و غیره، و در طرف دیگر توسعه سخت افزاری در حوزه هایی مانند اقتصاد و توان نظامی و عمران و آبادانی شهرها و روستاها قراردارد و البته هر دو نوع از توسعه و پیشرفت در طول چهار برنامه توسعه ای که پشت سر گذاشته ایم و امروز در برنامه پنجم توسعه، توسط مسئولین نظام مجدانه پیگیری می شود وهمین امر ملت را به آینده کشور امیدوار ساخته و می سازد وزمینه را برای حضور دشمن شکنی دیگر در نهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی فراهم می نماید.
بنابراین اگرچه این روزها که در آستانه انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی قرار گرفته ایم، همچون سال های گذشته شاهد تبلیغات مسموم و البته بی نتیجه دشمنان قسم خورده نظام اسلامی برای ترویج یاس و ناامیدی در جامعه با هدف کاهش حضور مردم در انتخابات هستیم، اما تجربه سی انتخابات گذشته نشان می دهد که هیچ عاملی نمی تواند در اراده مردم در حمایت از ولایت فقیه ونظام انقلاب اسلامی خللی وارد نماید و مردم بصیر و هوشمند ایران اسلامی با حضور حداکثری و پرشور خود در انتخابات 12 اسفند بار دیگر پیروز میدان خواهند بود و امیدهای نظام در آستانه ی شکست سرمایه داری را به یاس بدل خواهند نمود. / مهدی دنگچی – دانش آموخته دانشگاه باقر العلوم(ع)
/909/ 701/
ارسال نظرات