۲۴ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۸:۲۷
کد خبر: ۱۲۵۴۴۷
راهیان نور(‌26) انتقاد نویسنده عرصه ادبیات دفاع مقدس:

شبه روشنفکران، ادبیات دفاع مقدس را تهییجی می خوانند

خبرگزاری رسا ـ یکی از نویسندگان عرصه ادبیات دفاع مقدس تأکید کرد: شبه روشنفکران می خواهند وانمود کنند که ادبیات زمان جنگ تنها برای تهییج و حضور بیشتر افراد در جبهه ها کاربرد داشت و با القای این تفکر خود قصد دارند که مبانی ارزشی و رشادت ها را بی معنی کرده و زیر سؤال ببرند.
دفاع مقدس
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در خوزستان، احمد شاکری، یکی از نویسندگان عرصه ادبیات دفاع مقدس، بیست و سوم اسفند در دومین کنگره سراسری ادبی دوکوهه در اندیمشک، با ابراز تاسف از وضعیت نظریه پردازی در خصوص ادبیات داستانی دفاع مقدس در کشور، گفت: متاسفانه این حوزه در زمان حاضر در دست شبه روشنفکران گرفتار شده است که زیبنده جمهوری اسلامی نیست.

این فعال عرصه ادبیات با بیان این که از جمله آثار سوء چنین روندی خلع تدریجی ماهیت ادبیات داستانی دفاع مقدس خواهد بود، افزود: شبه روشنفکران می خواهند وانمود کنند که ادبیات زمان جنگ تنها برای تهییج و حضور بیشتر افراد در جبهه ها کاربرد داشت و با القا این تفکر خود قصد دارند که مبانی ارزشی و رشادت ها را بی معنی کرده و زیر سوال ببرند.

شاکری خاطرنشان کرد: این که ادبیات دفاع مقدس به ویژه در بخش داستان شعاری، تبلیغی، مصلحت گرا و تاریخ مصرف دار است از دیگر القاهای باطلی است که شبه روشنفکران با نظریه پردازی های غلط، مغرضانه و غیرمنصفانه خود قصد القا آن را در اذهان دارند.

این نویسنده و منتقد ادبیات داستانی ادامه داد: این در حالی است که دفاع مقدس در دل خود دوره ای از ادبیات را به وجود آورد که همچون گوهری گرانبها در تاریخ ادبیات کشور درخشش دارد.

وی اضافه کرد: در هیچ دوره ای حتی در دوران پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی با آن زوایای عظیمش، همانند دوران دفاع مقدس آثار روایی در کشور تولید نشده و رمان نوشته نشده است.

کارشناس ادبیات دفاع مقدس با بیان این که این قشر برای توجیه عملکرد خود در آن زمان و بعد از آن گاهی عذرهای بدتر از گناه نظیر«چون به جنگ نرفته و در شهرها بوده ایم، پس ننوشته ایم»، گفت: اما امروز ما از آنان این سوال را می پرسیم که اساسا چرا شما به جنگ نرفتید؟

شاکری اظهار داشت: بسیاری از روشنفکران با نظریه پردازی های خود همواره سعی داشته اند ساحت دفاع مقدس را تنزل داده و در دو بعد شخصیتی و ایدئولوژی آن را معمولی و در سطح پایین جلوه دهند.

وی در ادامه سخنانش به ثمرات مهم انقلاب و دوران دفاع مقدس و تاثیرات آن بر ادبیات و آغاز دوره ای جدید در این عرصه اشاره کرد و افزود: این دو رخداد مهم تاریخی موجب شدند تا نویسندگان جدیدی علی الخصوص در حوزه ادبیات داستانی در ایران ظهور پیدا کنند و حوزه نشر و نویسندگی در کشور رونق روز افزونی بگیرد که برای اثبات این ادعا می توان به انتشاراتی ها مراجعه کرد و اوضاع را رصد نمود.

این منتقد و نویسنده اظهار داشت: تجربیات بسیاری از داستان نویسان حوزه دفاع مقدس ما که بعضا خود نیز در آن میدان حضور داشته و در واقع به بیان خاطرات خود می پردازند مبتنی بر مشاهدات عینی با درون مایه های الهی آن دوران وجود دارد و باید به آن اطمینان کرد.

شعر دفاع مقدس فضای امیدوار کننده ای دارد

سعید بیابانکی، شاعر و نویسنده برجسته کشور، در ادامه کنگره ملک ملکوت، با اشاره به موفقیت شعر نو در مضمون دفاع مقدس نسبت به شعر کلاسیک، ابراز داشت: این موفقیت به ویژه در شعر سپید نمود بیشتری داشته است و علت آن جزئی نگری اشعاری است که در این سبک سروده می شود.

وی در ادامه به تشریح وضعیت شعر دفاع مقدس و اشعاری که در زمان حاضر با آن مضمون سروده می شود پرداخت و گفت: اگرچه دفاع مقدس آثار فاخری در بخش شعر پایداری سروده شد و ماندگار گردید اما نباید فراموش کرد که ادبیات حماسه ها و اتفاقات ماندگار سال ها پس از وقوع آن پدیدار می شود.

بیابانکی با بیان این که فضای کاملا روشن و امیدوار کننده ای در زمینه شعر دفاع مقدس وجود دارد، خاطرنشان کرد: این نوع شعر هرگز با اتمام جنگ تمام نشد و تازه آغاز شده است و این آغاز، آغازی متفاوت است./9463/پ203/س
ارسال نظرات