استاد حوزه و دانشگاه تبریز:
استعمار و استکبار درصدد جدایی میان مردم و روحانیت هستند
خبرگزاری رسا ـ حجت الاسلام نظری گفت: روحانیت اصیل همواره مورد وثوق مردم بوده، از این رو دشمنان به دنبال جدایی میان روحانیان و مردم بوده اند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، حجت الاسلام مجتبی نظری، مسؤول سابق نهاد رهبری در دانشگاه تبریز، روز گذشته در کارگاه آموزشی روحانیان و مبلغان شهرهای اهر و کلیبر اظهار داشت: روحانیت اصیل و مجاهد همواره مورد وثوق مردم بوده، از این رو دشمنان به دنبال جدایی و بدبینی میان روحانیان و مردم بوده اند.
وی افزود: اگر روزی شیخ عبدالله نوری را میان مردم دار زدند و یا ثقه الاسلام را در روز عاشورا و در مرکز شهر تبریز به دار آویختند، همگی نشان از توطئه استعمار برای جدایی مردم و روحانیت بود که متأسفانه در برخی موارد سبب عدم واکنش قاطع مردمی شد؛ اما این روند به سرعت اصلاح شد.
حجت الاسلام نظری به رهبری انقلابی امام خمینی(ره) در طول دوران مبارزه با نظام طاغوت اشاره کرد و گفت: امام راحل و برخی دیگر از روحانیان آگاه جوی را به وجود آوردند که نتیجه آن ایستادگی سریع در برابر توطئه های دشمن علیه جداسازی روحانیت و مردم بود.
این استاد حوزه و دانشگاه تبریز با تاکید بر نقش ارزنده روحانیت در بصیرت بخشی میان آحاد جامعه تاکید کرد: باید در سطح مساجد مسئله جذب مخاطب به خصوص جوانان و پاسخ گویی به ایشان جدی گرفته شود، تا بتوان در زمینه اقناع جوانان موفق عمل کرد.
وی با اشاره به تفاوت مخاطب امروز و دیروز گفت: اگر مخاطب دیروز نسل احکام بود، باید مخاطب امروز را نسل فلسفه احکام نامید که در پی یافت فلسفه احکام است، از این رو حضور محوری روحانیت در مساجد یک اصل مهم است، در حقیقت مدیریت فرهنگی مساجد بر عهده روحانیت است.
حجت الاسلام نظری ادامه داد: جریانی در جامعه فعال است که خواهان حذف روحانیت از دین و مساجد است و برخی افراد نیز به صورت ناآگاه در این زمینه قدم برمی دارند، لازمه انجام مسؤولیت خطیر تبلیغ دین درک شرایط زمان و مخاطب سنجی است، به گونه ای که عدم شناخت مخاطب سبب عدم اقناع وی می شود.
این استاد حوزه علمیه تبریز خاطر نشان کرد: البته شاید در مسجدی روحانی قوی و کار آزموده وجود نداشته باشد؛ اما این مسأله به معنای حذف جریان روحانیت از مساجد و فعالیت های فرهنگی و مذهبی نیست، روحانیان باید با دقت فراوان به رصد جریانات فرهنگی بپردازند و قبل از اینکه دچار تلفات فرهنگی شویم، دست به کار شوند.
مسؤول سابق نهاد رهبری در دانشگاه تبریز در بخش دیگری از سخنان خود با تشریح اصول تبلیغ موفق در حوزه دین اظهار داشت: زمان شناسی، مخاطی شناسی، مدیریت زمان، آگاهی به مسائل روز، تبیین ضرورت های زمان، دشمن شناسی، اتخاذ استراتژی اصولی و منسجم از جمله مهمترین ضرورت ها در امر تبلیغ دین است./935/پ202/س
ارسال نظرات