۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۱ - ۱۱:۵۷
کد خبر: ۱۲۷۱۷۴
عضو هیأت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه:

علوم انسانی اسلامی از زیرساخت‌های اساسی تمدن اسلامی است

خبرگزاری رسا ـ عضو هیأت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با بیان این که تولید علوم انسانی اسلامی به معنای نفی علوم انسانی فعلی نیست، گفت: علوم انسانی اسلامی یکی از زیرساخت‌های اساسی تمدن اسلامی است.
حجت الاسلام مسعود آذربايجانيان


به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از ستاد خبری نخستین کنگره علوم انسانی اسلامی، حجت الاسلام مسعود آذربایجانی مراحل علوم انسانی اسلامی را مرتبط با علوم معنادار انسان دانست و اظهار کرد: علوم انسانی اسلامی رفتارها، احوالات و در حقیقت فرآیند هایی که محوریت آن انسان است را شامل می شود و چون قید اسلامی را به همراه خود دارد مبانی اش باید از اسلام استخراج شود.

وی افزود: مبانی هستی شناسی، انسان شناسی، معرفت شناسی و ارزش شناسی چهار حوزه ای است که باید با بهره گیری از آیات قرآن در چارچوبی منسجم در علوم انسانی اسلامی تبیین شوند.

حجت الاسلام آذربایجانی تولید علوم انسانی متناسب با فرهنگ و نیازهای جامعه را مهم دانست و گفت: منظور از اسلامی شدن علوم انسانی داشتن دغدغه های ارزشی متناسب با مبانی دینی است.

وی ادامه داد: یعنی علمی که در آن خداوند در حیطه جهان و جامعه نادیده گرفته نشود، انسان تنها از بعد مادی ارزیابی نشود و مرگ پایان حیات او نباشد.

عضو هیأت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با اعتقاد بر اینکه تولید علوم انسانی اسلامی به معنای نفی علوم انسانی فعلی نیست، بیان کرد: علوم انسانی فعلی محصول عقلانیتی است که با مبانی اسلامی مطابقت ندارد. در واقع براساس عقلانیت جنبه های فرهنگی شکل گرفته است.

وی عنوان کرد: بخش هایی از علوم انسانی فعلی با علوم انسانی اسلامی منافات دارد که باید آن قسمت ها را کنار بگذاریم و متناسب با اسلام آن را باز تولید کنیم.

حجت الاسلام آذربایجانی علوم انسانی اسلامی را یکی از زیرساخت‌های اساسی تمدن اسلامی خواند و افزود: آن بخش از علوم که مبتنی بر مبانی انسان‌شناسی و معرفت‌شناسی است را می‌توان اسلامی کرد اما از آن‌جا که این حرکت از جنس تولید علم است، با نگاه سطحی و شتاب‌زده به نتیجه نخواهد رسید چرا که نیازمند نظریه‌پردازی، نوآوری و استفاده از روش‌های نقد در علوم انسانی فعلی است./916/د102/ن

ارسال نظرات