برای نخستین بار در حوزه علمیه خراسان؛
نشست زبانشناسیشناختی و تأثیر آن در مطالعات دینی برگزار میشود
خبرگزاری رسا ـ نود و یکمین نشست از سلسله نشستهای کلام اسلامی با عنوان «زبان شناسی شناختی و تأثیر آن در مطالعات دینی» به همت واحد نشستهای مدرسه علمیه عالی نواب مشهد و با حضور حجتالسلام قائمینیا برگزار میشود.
حجتالاسلام حسن علیزاده، مسؤول واحد نشستهای علمی مدرسه علمیه عالی نواب، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد گفت: زبانشناسی شناختی رویکردی در مطالعه زبان است که به بررسی رابطه میان زبان انسان، ذهن و تجارب اجتماعی و فیزیکی او میپردازد.
وی افزود: به عبارت دیگر، در زبانشناسی شناختی تلاش میشود تا مطالعه زبان بر اساس تجربیات ما از جهان، نحوه درک و شیوه مفهومسازی باشد. بنابراین، مطالعه زبان از این نگاه، مطالعه الگوهای مفهومسازی است و با مطالعه زبان، میتوان به ماهیت و ساختار افکار و آراء ذهن انسان پی برد. در این نگرش، فرض بر آن است که زبان الگوهای اندیشه و ویژگیهای ذهن انسان را منعکس میکند.
حجت الاسلام علیزاده مراد از معناشناسی شناختی قرآن را اتخاذ رویکردی به معناشناسی قرآن دانست که از دستاوردهای زبان شناسی شناختی کمک می گیرد و گفت: بی تردید زبان شناسی شناختی یکی از این دانشها و بلکه از مهمترین آنها است. این دانش از چهار جهت در حوزه علوم اسلامی و تفسیر قرآن اهمیت دارد.
حجتالاسلام علیزاده توضیح داد: اول اینکه خود قرآن انسان را به تدبر در آیاتش فرا می خواند. دوم اینکه به کمک این دانش میتوان قرآن را همان گونه که هست تحلیل کرد. سوم اینکه زبان شناسی شناختی در تبیین اختلاف تعبیرها، توانایی های بسیاری دارد و چهارم اینکه به کمک این دانش میتوانیم آیات قرآن را بر اساس خود آنها تحلیل کنیم.
وی افزود: در همین راستا نود و یکمین نشست از سلسله نشستهای کلام اسلامی برای اولین بار در حوزه علمیه خراسان با عنوان «زبان شناسی شناختی و تأثیر آن در مطالعات دینی» با حضور حجتالسلام قائمینیا عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار میگردد.
گفتنی است این نشست به همت واحد نشستهای علمی مدرسه علمیه عالی نواب مشهد پنجشنبه 28 اردیبهشت ساعت 30/9 صبح در محل سالن کنفرانس این مدرسه علمیه برگزار خواهد شد./932/ت302/ب
ارسال نظرات