۰۴ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۹:۴۸
کد خبر: ۱۲۹۳۴۲

اعمال شب لیلة الرغائب

خبرگزاری رسا ـ‌ لیلة الرغائب،‌ یعنی شبی که عبادت خدا در آن بیشتر مورد توجه و رغبت است، چرا که آرزوی دلدادگی و محو جمال یار شدن، ‌منتهای درخواست هر بنده‌ای است.
ليلة الرغائب


به گزارش سرویس پیشخوان خبرگزاری رسا به نقل از مرکز خبر حوزه، بعضی از زمان‌ها و مکان‌ها از جایگاه ویژه‌ای برخوردار هستند. مکه، کربلا، بیت‌المقدس و... دارای ویژگی خاصی هستند و برخی ایام نیز بواسطه ارزش معنوی از چنین شاخصه‌های بهره مند هستند.

یکی از زمان‌هایی که از ویژگی خاص برخوردار است، لیلة الرغائب است.

یعنی شبی که عبادت خدا در آن بیشتر مورد توجه و رغبت است. چرا که آرزوی دلدادگی و محو جمال یار شدن، ‌منتهای درخواست هر بنده‌ای است.

بنا بر روایات اسلامی، اولین شب جمعه ماه رجب لیلة الرغائب است که یکی از چند شبی است که شب‌زنده‌داری در آن از ارزش و جایگاه بزرگی برخوردار می‌باشد.

برای این شب فضائل بزرگی ذکر شده است و در چنین شبی، اموات چشم به راه هدایایی از سوی بستگان خود هستند، از این رو هدیه برای اموات سفارش بسیار شده است.

مرحوم جواد آقا ملکی تبریزی، در کتاب المراقبات در خصوص لیلة الرغائب آورده است :از پیامبر اکرم (صلى الله علیه و آله و سلم ) روایت شده است که فرمودند: از اولین شب جمعه در ماه رجب غافل نشوید. زیرا شبى است که فرشتگان آنرا «لیلة الرغائب » مى نامند.

این نامگذارى به این جهت است هنگامى که یک سوم از شب گذشت هیچ فرشته اى در آسمانها و زمین نمى ماند مگر این که در کعبه و اطراف آن جمع مى شوند. آنگاه خداوند بطور غیرمنتظره اى بر آنان وارد شده و مى فرماید: اى فرشتگانم ! هر چه مى خواهید از من درخواست کنید. فرشتگان عرض مى کنند: حاجات ما این است که از روزه داران رجب درگذرى . خداوند مى فرماید: این کار را انجام دادم . بهتر است کسى که این حدیث را مى شنود، در این شب ، زیاد بر فرشتگان صلوات فرستاده تا تکلیفى را که آیه تحیت به عهده ما گذاشته به اندازه توانایى انجام داده باشد .

اعمال لیله الرغائب

سپس رسول خدا (صلى الله علیه و آله و سلم ) فرمودند: کسى که روز پنجشنبه اول رجب را روزه گرفته و سپس بین نماز مغرب و عشا دوازده رکعت نماز در هر دو رکعت به یک سلام به جا آمد و در هر رکعتى سوره فاتحه یک بار، انا انزلناه فى لیلة القدر سه بار و قل هو الله احد را دوازده بار خوانده ، و هنگامى که نماز تمام شد، هفتاد بار بر من (با این الفاظ) صلوات بفرستد: اللهم صل على محمد النبى الأمى و على آله ، سپس سجده کرده و در سجده هفتاد بار بگوید: سبوح قدوس رب الملائکة و الروح ؛ سپس سر خود را بلند کرده و بگوید: رب اغفر و ارحم و تجاوز عما تعلم انک انت العلى الأعظم آنگاه بار دیگر به سجده رفته و در سجده همان چیزى را بگوید که در سجده اول گفت ، سپس حاجت خود را از خدا بخواهد، ان شاءالله تعالى برآورده مى شود.

سپس رسول خدا فرمودند: قسم به کسى که جانم در دست اوست ؛ هیچ بنده یا کنیزى - از بندگان و کنیزان خدا - این نماز را به جا نمى آورد، مگر این که خداوند گناهان او را مى بخشد گرچه گناهان او مثل کف دریا و بعدد شن و بوزن کوهها و بعدد برگهاى درختان باشد و روز قیامت هفتصد نفر از خویشاوندان خود را که همگى سزاوار آتش ‍ باشند شفاعت مى کند.

رویی بهتر از تو ندیدم

در شب اول قبر خداوند ثواب آن را به بهترین صورت ، با روى گشاده و خندان و زبان فصیح براى او مى فرستد که مى گوید: اى محبوب من ! مژده بده ؛ از هر سختى نجات پیدا کردى . مى پرسد: تو کیستى ؟ رویى بهتر از روى تو ندیده و بویى به خوشبویى تو مشامم نرسیده . جواب مى دهد: اى محبوب من ! من ثواب آن نمازى هستم که در فلان شب ، فلان منطقه ، فلان ماه و فلان سال بجا آوردى ؛ امشب آمده ام تا حقت را ادا کرده ، مونس تنهایى تو بوده و وحشتت را از بین ببرم ؛ و زمانى که در شیپور دمیده شود، در عرصه قیامت بر سرت سایه افکنم . و تو هرگز هیچ خیرى را از جانب مولایت از دست نخواهى داد.

یک نکته

لیة الرغائب امسال با شهادت امام هادی (ع) گره خورده، مظلومیت دهمین حجت خدا را واسطه قرار دهیم و از خدا بخواهیم فرج فرزندش مهدی فاطمه را تسریع بخشد و تا گره از کار شیعیان باز گردد./919/د103/ن

ارسال نظرات