۲۶ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۴:۱۲
کد خبر: ۱۳۰۸۳۲
عضو هیأت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه:

شیعه با تلاش‌ها، فداکاری‌ها و ارشادات امام کاظم اوج گرفت

خبرگزاری رسا ـ عضو گروه تاریخ پژوهشکده حوزه و دانشگاه گفت: با تلاش‌ها، فداکاری‌ها و ارشادات امام موسی‌کاظم(ع) شیعه توانست اوج بگیرد و صبر امام‌حسن(ع)، دعای امام سجاد(ع) و فعالیت‌های امام‌باقر(ع) و امام‌صادق(ع) در دوره امام‌کاظم(ع) به بار نشست و ثمر داد.
شهادت امام کاظم(ع)

 
حجت‌الاسلام رمضان محمدی، عضو هیأت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با بیان اینکه امام‌کاظم(ع) بسیار کظم غیظ می کرد و دارای شخصیت معنوی بزرگی بود، گفت: از مهم‌ترین مشکلات امروز جامعه بشری این است که در مواجهه با سختی‌ها و پیش‌آمدها صبر و حوصله به خرج نمی دهند و همواره با تندی با پیش‌آمدها برخورد می‌کنند و همین موجب می‌شود که نه تنها مشکلی حل نشود بلکه مشکلات دیگری هم به وجود آید.

وی با اشاره به اینکه هر معصومی دارای وظیفه و مأموریت خاصی است، افزود: همان‌گونه که خداوند تربت سیدالشهدا امام‌حسین(ع) را به دلیل ایثار مهم حضرت موجب شفای بیماران قرار داده است، وجود نازنین امام‌کاظم(ع) را با توجه به سختی‌هایی که در زمان حضرت بوده، باب‌الحوائج قرار داده است تا به این وسیله مردم را به خدا و گرایش دین اسلام و حفظ آن دعوت کند و این یکی از ویژگی های امام موسی‌بن‌جعفر(ع) است.

عضو گروه تاریخ پژوهشکده حوزه و دانشگاه در ادامه افزود: امام کاظم(ع) با معاندان و حکومت‌های وقت چنان با صبر، حوصله و بردباری برخورد می کرد که لقب حلم به او داده بودند و به دلیل خفقان و سختی زمان خود به القاب و کنیه‌های بسیاری چون صالح، عابد، حلیم، کبیرالقدر، سخی، کاظم، عباد، ابوالحسن و مانند آن مشهور بود.

حجت‌الاسلام محمدی در مورد مسأله ازدواج‌های متعدد حضرت کاظم(ع) گفت حضرت ازدواج های متعدد نداشت بلکه به طور طبیعی چند همسر داشت و این در حاکمان وقت هم دیده می شد که دارای سه تا چهار همسر بودند و فرزندان حضرت هم قبل از به زندان رفتن ایشان بوده است چون امام‌کاظم(ع) چند سال پایانی عمر مبارک را در زندان بود و دوران امامت حضرت هم حدود 35 سال بود و تعدد فرزندان در حضرت مشکلی با زندان رفتن ایشان به وجود نمی‌آورد.

وی با اشاره به اینکه تعدادی از امامزادگان موجود در کشور اصلا امامزاده نیستند، اظهار داشت: این‌که اکثر امامزادگان فعلی را به امام‌کاظم(ع) نسبت داده اند به دلیل احترام به وجود امام‌رضا(ع)، حضرت معصومه(س) و شاهچراغ در ایران است، البته بیشتر اینها از منسوبین به امام‌کاظم(ع) هستند و نسبشان به حضرت می رسد و الا همه فرزندان واقعی حضرت نیستند.

عضو هیأت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه کلام اهل‌بیت(ع) را نور مطلق دانست و گفت: گاهی اوقات سخنان اهل‌بیت(ع) بدون‌تشبیه مثل قرآن می‌ماند همان گونه که امام‌کاظم(ع) در رابطه با این فضا که هر وقت فرقه‌ها بسیار است و هر کس مردم را به سوی خود می‌خواند، فرمودند« در عبادات نیز همین‌گونه است اگر فلسفه بسیاری از عبادات را بدانیم به سمت آنها می‌رویم و بهتر خدا را عبادت می‌کنیم» و همین است، اگر کسی فلسفه وجود پیامبر و امام را نداند، حرکت ها و زحمات اهل‌بیت(ع) را هم خوب متوجه نمی‌شود.

حجت‌الاسلام محمدی با اشاره به اینکه صبر همیشه کار سازاست، خاطرشان کرد: اگر ما همان گونه که دانه‌ای در زمین می کاریم و صبر می‌کنیم این دانه بعد از مدتی سر از خاک بیرون آورده و بارور ‌شود و به ثمر بنشیند، در مورد زحمات و امور زندگی نیز صبور باشیم به نتایج خوبی خواهیم رسید و این بسیار مهم و با اهمیت است.

وی صبر و بردباری را از ویژگی‌ها و توصیه‌های مهم امام‌کاظم(ع) برشمرد و افزود: ما باید امام(ع) را به عنوان یک الگو و اسوه کامل در زندگی بدانیم و به رهنمودها و توصیه ائمه(ع) جامه عمل بپوشانیم تا هم به مقام تعالی و رشد برسیم و هم جزو شیعیان واقعی قرار بگیریم و با عمل به دستورات اهل‌بیت(ع) زندگی خوب و مسالمت‌امیزی را در کنار دیگر افراد جامعه داشته باشیم.

عضو گروه تاریخ پژوهشکده حوزه و دانشگاه در ادامه افزود: امام‌کاظم(ع) در فعالیت‌های سیاسی هم بی‌نظیر بود و در دوران خود با مشکلات زیادی مواجه شد و در صدد حل آنها برآمد یکی از مشکلات مهم حضرت بعد از شهادت امام‌صادق(ع) این بود که گروه‌های بسیاری در جامعه پدیدار شدند و امام(ع) شیعه را با زحمات فراوان از این مشکلات عبور داد.

حجت‌الاسلام محمدی با اشاره به اینکه رشد شیعه در زمان حضرت بسیار بود، بیان داشت: در زمان امام‌موسی‌بن‌جعفر(ع) رشد وجوهات خیلی زیاد شد و همین امر موجب شد بعد از شهادت حضرت(ع) عده ای به وقف روی آوردند، تلاش حضرت به حدی وسیع بود که هارون مجبور شد امام را به شهادت برساند چون با وجود امام بسیار احساس ضعف و حقارت می کرد.

عضو هیأت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه گفت: دستورات حکومتی از سوی امام‌کاظم(ع) به علی‌بن یقطین که یکی از شاگردان و یاران صدیق حضرت و وزیر ارشد هارون بود می رسید و او اجرایی می‌کرد و این رشد شیعه در زمان امام‌کاظم(ع) به حدی وسیع شد که بعد از شهادت مجبور شد امام‌رضا(ع) را به طوس بیاورد.

وی با اشاره به اینکه مأمون امام‌رضا(ع) را به طوس آورد تا علویان را ساکت کند و پاسخ‌گوی شورش ها باشد، افزود: با تلاش‌ها، فداکاری‌ها و ارشادات امام موسی‌کاظم(ع) شیعه توانست اوج بگیرد و صبر امام‌حسن(ع)، دعای امام سجاد(ع) و فعالیت‌های امام‌باقر(ع) و امام‌صادق(ع) در دوره امام‌کاظم(ع) به بار نشست و ثمر داد.

حجت‌الاسلام محمدی با بیان اینکه شیعه در زمان امام‌موسی‌کاظم(ع) سازمانی پیدا کرد، گفت: بیشتر سازمانها و نهاد‌هایی که امروز مشاهده می شود بنیانش در زمان امام‌کاظم(ع) و با تلاش ایشان صورت گرفته است. /907/ت302/ن

ارسال نظرات