۲۸ خرداد ۱۳۹۱ - ۲۱:۲۹
کد خبر: ۱۳۱۰۴۵
در مشهد؛

نشست تخصصی امام علی با محوریت تبیین مناسبات نبوت و امامت برگزار شد

خبرگزاری رسا ـ مدیر شبکه ماهواره‌ای ولایت گفت: مقتضای حکمت الهی بعثت افرادی است که خداوند با راه‌های فراتر از حس و عقل برای شناخت مسیر تکامل همه جانبه به آنان آگاهی داده است.
حجت الاسلام حسيني قزويني
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، نشست تخصصی امام علی(ع) با موضوع مناسبات نبوت و امامت، عصر روز گذشته 28 خرداد، به همت معاونت فرهنگی‌تبلیغی مؤسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام نور و در ادامه سلسله نشست‌های مباحث تخصصی امام‌شناسی این مرکز، برگزار شد.

حجت‌الاسلام سید محمد حسینی قزوینی، مدیر شبکه ماهواره‌ای ولایت و استاد حوزه علمیه در این نشست گفت: در مسئله بعثت چند نکته حائز اهمیت است. اول اینکه اراده حکیمانه خداوند تبارک و تعالی بر این تعلق گرفته است که انسان را به بالاترین سعادت لایق او برساند و هدف اصلی از خلقت همین است؛ خداوند عالم بشر را آفریده است تا انسان را به مرتبه والای بشریت که تخلق به اخلاق الهی و تزیّن به صفات و اسمای الهی است، برساند.

وی افزود: دوم این که رسیدن به این مرحله بالای کمالات فقط با انجام افعال اختیاری میسر است یعنی بشر فقط با انتخاب مسیر، آن هم با اختیار تام می‌تواند به مرحله بالای کمالات برسد وگرنه با جبر و یا به صورت غیر اختیاری یا امکان رسیدن نیست و اگر هم کسی به جایی برسد فضلی برای او نیست.

حجت‌الاسلام حسینی قزوینی به نکته سوم اشاره کرد و گفت: سوم این که مقتضای حکمت الهی این است که ابزار و وسائل لازم را برای رسیدن به مراحل بالا در اختیار بشر قرار دهد زیرا اگر هدف نهایی خلقت، کمال با اختیار است، باید بشر بداند از چه راه‌هایی به کمال رسیده و از چه راه‌هایی به ضد کمال می‌رسد و این غیر از خدای خالق بشر و خدایی که بشر را برای رساندن به کمال آفریده از دست کسی ساخته نیست.

وی افزود: چهارم این که بشر شاید تصور کند با توجه به پیشرفتی که در اثر گذر زمان برای او حاصل شده است و تکاملی که برای عقل و فکرش در اثر تجربه به دست آمده است، می‌تواند مسیر کمال و ضد آن را انتخاب کند ولی این تفکر دو اشکال اساسی دارد.

مدیر شبکه ماهواره‌ای ولایت اشکال اول را این دانست که اگر امروز بشر در اثر گذر زمان و تجربه‌های متمادی به این نتیجه رسیده است که خود می‌تواند راه کمال را بفهمد، گذشتگانی که این تجربه را نداشته و نتوانسته‌اند به کمال برسند از سوی خداوند مورد ظلم واقع شده و در قیامت برخورد خداوند با آنان مشخص نیست.

وی با اشاره به اینکه بشر در عصر نبوغ فکری است، گفت: قوانینی که بشر تصویب کرده و بعد از گذشت اندک زمانی تبصره زده و قانون قبلی را لغو می‌کند، ثابت می‌کند که عقل بشر توانایی تشخیص راهی که منتهای آن کمال باشد را ندارد و ممکن است خیلی از مباحث ضد ارزشی را به عنوان ارزش تلقی کند؛ امروز در کشورهای اروپایی که مدعی سرآمد بودن هستند خیلی از قوانینی که در مسائل اخلاق جنسی و آزادی جنسی وضع می‌شود نتیجه این نبوغ و کمال فکری بشر کاذب است.

حجت‌الاسلام حسینی قزوینی تصریح کرد: نتیجه چهار نکته ذکر شده این است که مقتضای حکمت الهی بعثت افرادی است که او با راه‌های فراتر از حس و عقل برای شناخت مسیر تکامل همه جانبه به آنان آگاهی داده است.

وی به خطبه اول نهج‌البلاغه اشاره کرد و گفت: مقتضای اولیه و خلقت فطرت بشر این است که به طرف کمال برود؛ اما نمی‌تواند تشخیص دهد و چه بسا تبلیغات مسموم جلوی ندای فطرت او را بگیرد. انبیا وفاداری انسان را به پیمان فطرت به مردم یادآوری کرده، آنچه بشر ذاتا برای او افریده شده و همواره برای او تلاش می‌کند را تذکر داده و درست را از نادرست توضیح می‌دهند که نتیجه آن رسیدن انسان به کمالات لایق خویش است.

این استاد حوزه علمیه قم تصریح کرد: این مسئله در زمان نبی گرامی اسلام یا انبیای گذشته کاملا واضح است؛ اما پس از سپری شدن زمان نبوت و بسته شدن پرونده آن باز هم بشر نیاز به افرادی دارد که راه صحیح را از ناصحیح و راه منجر به نجات را به او تذکر دهند.

وی افزود: خداوند در سوره انبیاء پنج پیامبر را تذکر می‌دهد که می‌گویند اجر ما با خدا است و بعد پیامبر گرامی اسلام را می‌گوید که ایشان مودت نزدیکان را می‌خواهند چون بعد از هر نبی، نبی بعدی است که راه او را ادامه می‌دهد ولی بعد از پیامبر اسلام این پرونده بسته می‌شود و باید کسانی باشند که اجرای راه رسالت را عهده‌دار شوند./932/پ202/س
ارسال نظرات