چند خبر کوتاه از آذربایجان شرقی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، احمد علیرضابیگی، استاندار آذربایجان شرقی، امروز در همایش طلاب، اساتید، روحانیان شهرهای چاراویماق و هشترود اظهار داشت: دولت نهم و دهم اهتمام ویژهای در بهرهمندی از نکته نظرات روحانیت و مراجع عظام تقلید در خدمترسانی هرچه بهتر به مردم دارد.
وی با بیان اینکه اختصاص سهمی از اعتبار فرهنگی استانها به حوزه های علمیه، آثار مثبتی در جامعه بهدنبال داشته است، خاطرنشان کرد: اعتقاد عمیق به مبانی دینی، روحانیت و حوزه های علمیه عامل اصلی در ثبات نظام اسلامی است، در حقیقت اهمیت نقش علما و حوزه های علمیه در جامعه اسلامی بسیار مورد توجه است.
بیگی با بیان این که ارتباط دولت با روحانیت مثال زدنی است، تصریح کرد: دولت خود را نیازمند بهرهمندی از نکته نظرات روحانیت و بزرگان حوزههای علمیه می داند، از این رو روحانیت بایستی از این فرصت استثنایی برای رشد مدارس علمیه و تربیت طلاب دینی استفاده کنند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود از اختصاص دو هزار متر زمین برای احداث حوزه علمیه خواهران هشترود خبر داد و خاطرنشان کرد: گسترش مدارس علمیه لازمه ترویج مبانی و ارزش های دینی است، چراکه فعالیت حوزه های علمیه در مناطق مختلف همواره با نتایج مطلوب معنوی همراه بوده است.
بیگی با تاکید بر اینکه رسالت امروز حوزههای علمیه و روحانیت کمتر از گذشته نیست، گفت: اگر تا قبل از انقلاب دغدغه دینمداران، برقراری حکومتی بر پایه احکام و ارزشهای الهی بود، امروز این دغدغه به حفظ دین از انحرافات و خرافهگریها تبدیل شده است.
استاندار آذربایجان شرقی در بخش دیگری از سخنان خود بیداری اسلامی را نشانه موفقیت نظام اسلامی ایران در الگوسازی ایستادگی در برابر طاغوت و استکبار دانست و اظهار داشت: مهمترین تفاوت جنبش اسلامی مردم منطقه و انقلاب اسلامی ملت ایران در رهبری خلاصه می شود، فقدان رهبری الهی در راس حرکت های بیداری اسلامی در منطقه این نگرانی را ایجاد کرده که دست استکبار در این حرکت ها انحراف ایجاد کند.
وی با بیان اینکه غرب با راهاندازی جنگ رسانهای علیه اسلام و اجرای توطئههای صهیونیستی درصدد انحراف در مسیر اسلامی مردم به پاخاسته منطقه است، گفت: مهمترین رمز پیروزی نهضت بیداری اسلامی توجه به توصیههای رهبر معظم انقلاب و رهنمودهای داهیانه امام راحل است.
همچنین حجت الاسلام قهرمان احمدی، مشاور استاندار آذربایجانشرقی در امور روحانیت رابطه دولت و روحانیت را رابطهای حقیقی و برخواسته از باور دینی دانست و با اشاره به نقش حوزه های علمیه در جامعه اسلامی، یادآور شد: اعتقاد عمیق به روحانیت و حوزه های علمیه باعث ثبات نظام می شود.
وی با بیان این که ارتباط دولت با روحانیت مثال زدنی است، از روحانیان خواست از این فرصت استثنایی برای رشد حوزه های علمیه و تربیت طلاب دینی استفاده بهتری کنند و اظهار داشت: حمایت از حوزههای علمیه و گسترش مراکز آموزش علوم دینی از اولویتهای فرهنگی دولت دهم است.
سپاه در مناطق محروم خدمترسانی می کند
علیاکبر پورجمشیدیان، فرمانده سپاه عاشورا گفت: سپاه نسبت به محرومیتهای مردم به ویژه در خصوص بهداشت و درمان بیتوجه نبوده و در این راستا توانسته بحث برپایی بیمارستان صحرایی را با قدرت دنبال کند.
وی با بیان این که با وجود امکانات بالای بهداشتی و درمانی در سطح کشور و استان باز با توجه به برخی کمبودها در مناطقی از کشور نیاز به برپایی بیمارستان صحرایی احساس میشود، افزود: سپاه نسبت به محرومیتهای مردم به ویژه در خصوص بهداشت و درمان بیتوجه نبوده و در این راستا با همدلی میان دستگاههای اجرایی استان و با استمداد از توانمندیهای بالای وزارت بهداشت و درمان و هلالاحمر توانسته بحث برپایی بیمارستان صحرایی را با قدرت دنبال کند.
پورجمشیدیان در ادامه خاطرنشان کرد: در سال 90 بیش از 100 هزار ویزیت در بیمارستانهای صحرایی سپاه عاشورا انجام و خدمات قابل توجهی به نیازمندان ارائه شد.
وی افزود: در این بیمارستان ما آمادگی ارائه خدمات به مرزنشینان کشورهای آذربایجان، ارمنستان و نخجوان در طول برپایی بیمارستان صحرایی را نیز خواهیم داشت.
فرمانده سپاه عاشورا خاطرنشان کرد: آذربایجانشرقی رتبه اول کشوری در زمینه برگزاری بیمارستانهای صحرایی را دارا است.
چهارمین جشنواره «آوای انتظار» در بناب آغاز شد
فریدون نبیقدیم، رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی بناب، در مراسم افتتاحیه این جشنواره در سالن اداره ارشاد این شهرستان با ارائه گزارشی از روند اجرایی این جشنواره گفت: چهارمین جشنواره «آوای انتظار» در دو بخش «موسیقی عاشیقی» و «موسیقی سنتی» در شهرستان بناب برگزار میشود.
وی افزود: این جشنواره در دورههای قبل در دو بخش «تکنوازی» و «تکخوانی آهنگهای مذهبی، انقلابی» و موسیقی «عاشیقلار» برگزار شده بود و امسال با یک بخش جدید با عنوان مقالهنویسی و با گستره استانی برگزار میشود.
دبیر چهارمین جشنواره موسیقی بناب با اشاره به استقبال خوب از جشنواره چهارم تصریح کرد: در این جشنواره 62 نفر شرکتکننده از شهرهای جنوب استان آذربایجانشرقی داشتیم که در نهایت پس از بازبینی گروه داوران، 46 نفر به بخش نهایی جشنواره راه یافتند.
چهارمین جشنواره موسیقی «آوای انتظار» 12 و 13 تیرماه به مدت دو روز در سالن اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان بناب اجرا خواهد شد.
آثار هنری با مضامین مهدوی ماندگار است
علی داننده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با اشاره به لزوم نهادینه کردن فرهنگ صحیح انتظار در جامعه اظهار داشت: مشکلاتی که امروز جامعه بشری را سردرگم کرده و انسانها را به ستوه آورده و به سمت بنبستها و پوچیگرایی سوق میدهد ناشی از عدم توجه به آموزههای دینی و اخلاقی است.
وی با اشاره به جایگاه ویژه انتظار در اندیشه و فرهنگ افزود: در برهه کنونی که انسانها در بحر مادیگرایی و دنیازندگی غرق شدهاند، ترویج فرهنگ امیدبخش انتظار این خلأ معنوی را پر مینماید.
داننده تاکید کرد: در این میان زبان فاخر هنر می تواند با نمایان ساختن سرچشمه جوشان حیات طیبه، تشنگی روحی بشریت برای دستیابی به پایگاهی استوار و جاوید را فرو نشاند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گفت: از مولفههای ماندگاری هنر، صداقت و پیوند آن با فطرت پاک انسان است که اگر این دو شاخصه در آثار هنری هنرمندان تجلی یابد آثاری ماندگار و در خور، خلق خواهد شد.
وی افزود: توجه به معنا و حقیقت انتظار، رابطهای پایدار بر مبنای رابطه ولایی بین هنرمند و مصلح جهان حضرت بقیهالله (عج) برقرار کرده و ظرفیت بالای هنر زمینهساز گسترش و بسط فرهنگ انتظار می شود./935/پ203/ب