۰۳ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۹:۳۴
کد خبر: ۱۳۳۶۵۸

چند خبر کوتاه از آذربایجان شرقی

خبرگزاری رسا ـ برگزاری کارگاه های آموزشی قرآن پژوهی در تبریز و همایش روحانیان در بستان‌آباد از مهم ترین اخبار کوتاه آربایجان شرقی است.
مسجد

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، تراب محمدی، مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان، در بازدید از موزه قرآن و کتابت تبریز اظهار داشت: مرمت مساجد و خانه‌های تاریخی و استفاده از آنها در قالب موزه هدفی است که سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان برای معرفی و حفظ میراث تاریخی و فرهنگی استان در پیش گرفته است.

 

وی افزود: توجه به حفظ اصالت معماری بناهای قدیمی مورد توجه خاص متولیان میراث فرهنگی استان بوده به طوری که این اصالت معماری و فضای سنتی باعث جذب تعداد زیادی بازدیدکننده شده است.

 

محمدی ادامه داد: در تیرماه سال جاری و چند روزی که از آغاز ماه مبارک رمضان گذشته است تعداد قابل توجهی از هم استانی‌ها و هموطنان از موزه قرآن و کتابت تبریز بازدید کرده‌اند که در این میان موزه مذکور میزبان مهمانان خارجی از کشورهای بحرین و ترکیه نیز بوده است.

 

وی با اشاره به تاریخ موزه قرآن و کتابت تبریز گفت: این موزه بنای مسجد شاه طهماسب صفوی معروف به مسجد صاحب الامر بوده که در شرق میدان صاحب آباد در قلب شهر تبریز در کنار مهران رود قرار دارد.

 

محمدی معماری این بنای تاریخی را تشریح کرد و اظهار داشت: این بنای تاریخی یک گنبد و دو مناره بلند دارد و در ابتدا مسجد ویژه شاه تهماسب اول صفوی بوده است.

 

مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان با بیان اینکه از زمان شاه طهماسب تنها دو طاق مرمری نقش دار در مدخل‌های دهلیز و اندورن بقعه باقی مانده است، یادآور شد: ‌حجاری‌های زیبایی از نقوش گل و بوته، اسلیمی و ختایی از جمله تزئینات معماری این بنا بوده و سنگ نبشته مرمرینی هم در کنار یکی از طاق‌های آن نصب شده است.

 

وی با اشاره به اینکه در بالای طاق دیگر سوره «الجن» به خط علاءالدین، خوشنویس معروف زمان شاه طهماسب صفوی آمده است، افزود: بعدها قسمتی از بقعه و دهلیز آیینه‌بندی و تعمیر شده و صحن و مدرسه کنونی که اکنون «صحن صاحب الامر» خوانده می‌شود، احداث شد.

 

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان‌شرقی قداست این بنا را علت موزه شدن آن پس از انجام تعمیرات لازم عنوان و اظهار کرد: در این موزه مجموعه نفیسی از نسخ قرآن مجید مربوط به ادوار مختلف تاریخ و قطعات زیبایی از آثار خوشنویسان به نام ایران به نمایش گذاشته شده است.

 

محمدی به اشیای نگهداری شده در این موزه اشاره کرد و گفت: علاوه بر این نسخ خطی، انواع قلمدان‌های مقوایی مذهب دارای نقوش مینیاتوری و روکش لاکی، همچنین انواع پلاک‌های فلزی منقوش به ادعیه و اوراد، ظروف چینی، سفالی، برنجی مزین به آیات قرآنی و بسیاری از آثار و تصاویر بزرگان دینی در این موزه به نمایش درآمده‌اند.

 

وی افزود: در موزه قرآن و کتابت نسخه‌هایی از قرآن مجید به خط ائمه و خوشنویسان معروف جمع‌آوری و در معرض تماشای علاقمندان گذاشته شده است از جمله این نفایس می‌توان به یک صفحه از قرآن کریم منسوب به دستخط مبارک حضرت امام رضا (ع) اشاره کرد که بر روی تکه‌ای از پوست نوشته شده است.

 

محمدی خاطرنشان کرد: از برجسته‌ترین آثار دیگر می‌توان به لباس قسم منقوش به کل آیات قرآن، کوچک‌ترین قرآن خطی مطلا، جام شفابخش و کتیبه سنگی میخی اشاره کرد.

 

کارگاه های آموزشی قرآن پژوهی در تبریز برگزار می شود

 

سیدرضا علوی، مدیر عامل سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تبریز گفت: کارگاه های آموزشی قرآن پژوهی از جمله برنامه های جنبی مسابقات بین المللی قرآن دانشجویان مسلمان جهان اسلام در تبریز است.

 

وی ادامه داد: سخنرانی‌های تخصصی با موضوع قرآن، موضوع بیداری اسلامی و نقش قرآن در تداوم موج اسلام‌خواهی در جهان از دیگر برنامه های جنبی و شاخص‌های این دوره از مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان جهان است.

 

وی با اشاره به اقدامات انجام گرفته برای برگزاری این مسابقات خاطرنشان کرد: برگزاری این مسابقات با هدف ترویج و اشاعه فرهنگ و مفاهیم ناب قرآن و تعالیم این کتاب آسمانی در بین قشر جوان، تحصیلکرده و نخبه است.

 

گفتنی است، شهرداری تبریز با همکاری جهاد دانشگاهی و خبرگزاری قرآنی ایکنا ، در روزهای 22 تا 25 شهریور ماه میزبان قاریان و حافظان دانشجوی مسلمان از بیش از 50 کشور جهان خواهد بود.


نخستین کارگاه آموزشی «عفاف و حجاب» در تبریز برگزار شد 

 

نخستین کارگاه آموزشی تحت عنوان «عفاف و حجاب» با محوریت تحکیم بنیان خانواده‌ دیروز، اول مردادماه در تبریز برگزار شد.

 

نظامی، مسؤول بسیج جامعه زنان سپاه ناحیه امامت تبریز ‌هدف از برگزاری این کارگاه آموزشی را ترویج فرهنگ حجاب و عفاف در جامعه، تربیت سرگروه‌های حلقه‌های صالحین به‌منظور انتقال مباحث آن به متربیان و آسیب‌شناسی در‌خصوص موضوع عفاف و حجاب با ارائه راهکارهای عملی بیان کرد و گفت: این کارگاه آموزشی‌ به‌همت بسیج جامعه زنان سپاه ناحیه امامت تبریز، ویژه سرگروه‌های حلقه‌های صالحین حوزه‌های تابعه بسیج خواهران برگزار شد.

 

وی برگزاری نشست هم‌اندیشی و ارائه راهکار‌های عملی در‌خصوص مسئله عفاف و حجاب و نیز بازرسی از چگونگی کلاس‌های آن توسط مسئولان سپاه عاشورای آذربایجان شرقی و ناحیه مامت تبریز را دیگر از برنامه‌های جنبی این دوره آموزشی برمشرد.

 

نظامی افزود: کارگاه آموزشی عفاف و حجاب با حضور 225 نفر از سرگروه‌های حلقه‌های صالحین حوزه‌های تابعه بسیج خواهران سپاه ناحیه امامت تبریز در دبیرستان دخترانه دانش‌آموز به‌صورت 5 کلاس مجزا با موضوع‌های مفهوم‌شناسی در مورد عفاف و حجاب، روش‌های تربیت دینی ـ خانوادگی، ارتباط دختران و پسران و روش‌های ازدواج موفق و قانونی و نیز تهاجم فرهنگی علیه زنان اجرا شد.


همایش روحانیان در بستان‌آباد برگزار شد 

 

حجت‌الاسلام سیدرضا رضوی، امام جمعه بستان‌آباد در همایش روحانیان‌ این شهرستان در دفتر امام جمعه برگزار شد، گفت: سکوت مدعیان دروغین حقوق بشر در برابر فشارهای ابرقدرت‌ها علیه مسلمانان جای تأمل دارد.

 

وی در ادامه با اشاره به حمایت و فشارهای ابرقدرت‌ها علیه مسلمانان در بحرین و عربستان و سوریه افزود: سیاست دوگانه حقوق بشر در مقابل این همه فشار علیه مسلمان‌ها نشان از نفرت ابرقدرت‌ها از جاری شدن اسلام در جهان دارد.

 

امام جمعه بستان‌آباد گفت: ابرقدرت‌ها با در تنگنا قرار دادن مسلمان‌ها در تلاش هستند قدرت مقاومت و پایداری آنان را از بین برده و به اهداف خود دست یابند.

 

وی در ادامه احترام گذاشتن به مساجد و بهره‌برداری بیشتر از آن بویژه در ماه رمضان را مورد تأکید قرارداد و گفت: مهمترین بخش فرهنگی اسلام در جهان مسجد است و با حضور در مسجد روح و جسم به درک معنویات و اخلاقیات و انسانیت دست پیدا می‌کند./935/د103/س

 

 

ارسال نظرات