درک شبهای قدر سبب بازگشت افراد به فطرت خدادادی میشود
حجتالاسلام حافظ نجفی، نویسنده و پژوهشگر حوزوی با اشاره به ظرفیتهای اخلاقی و معنوی شبهای قدر در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با تسلیت شهادت امیرمؤمنان(ع) به امام زمان(عج) و شیعیان به بررسی فضیلت شبهای قدر پرداخت و گفت: شبهای قدر با فضیلت ترین شبها در یک سال است و بهترین فرصت و زمینه برای تقرب به قرب الهی و اصلاح و کم کردن فاصله میان خود و خدا است.
وی مهم ترین دستاورد شبهای قدر را بازگشت افراد به فطرت خدایی خود دانست و افزود: لحظات نورانی شبهای قدر بهترین فرصت و زمینه را برای خودیابی و توجه پیدا کردن به فطرتی که خدا انسانها را بر اساس آن خلق کرده، در افراد ایجاد میکند.
حجتالاسلام نجفی اظهار داشت: افراد میتوانند با استفاده از این ظرفیتها گرد و غبار گناه و معصیت را که در طول سال در دل و جانشان نفوذ کرده پاک کنند؛ در روایتی از پیامبر(ص) آمده «کسی که نفس خود را بشناسد پروردگار خود را نیز می شناسد»
مسؤول نظارت، ارزیابی و برنامهریزی معاونت تهذیب حوزه علمیه قم خاطر نشان کرد: شرط بازگشت افراد به خویشتن و فطرت خود متوقف بر توبه و ابراز پشیمانی قلبی از خطاها از سوی افراد و شبهای با برکت قدر بهترین ظرفیت برای این کار است.
وی ادامه داد: از شرایط برگشتن به خویشتن در جهت خودسازی این است که افراد از خطاهایی که در عمر خود انجام دادهاند پشیمان شوند و با عزم جدی با خدا پیمان ببندند که دیگر مرتکب گناه و خطا نمیشوند.
این نویسنده و پژوهشگر حوزوی دامه داد: پشیمانی به صرف گفتن زبانی کافی نیست بلکه فرد باید از ته دل و عمق وجود از کارها و خطاهایی که انجام داده ابراز پشیمانی کند و برای جلب رضایت خدا در صدد جبران آنها باشد برای نمونه اگر حق کسی بر گردن او است ادا کند.
وی امام زمان(عج) را میزبان فرشتگان الهی و فرشته بزرگ و مقرب الهی یعنی روح در شبهای قدر عنوان کرد و یادآور شد: بر اساس نص قرآنکریم فرشتگان الهی به منظور عرضه پرونده اعمال گذشته افراد و نسبت به تعیین و تنظیم سرنوشت سال آینده و امضاء به محضر مبارک حجت خدا و محور عالم خلقت، امام زمان(عج) می رسند.
وی افزود: باید با تلاش و رعایت تقوا، اعمال خود را اصلاح کنیم و دل نازنین امام زمان(عج) را شاد کرده و با خدا پیمان ببندیم که موجبات ناراحتی و افسردگی ایشان را فراهم نکنیم.
حجتالاسلام نجفی شبها قدر و مصادف شدن شهادت امیرمومنان(ع) در این شبها را بهترین فرصت برای ابلاغ تعالیم دینی دانست و به مبلغان تاکید کرد: مردم به دلیل علاقهای که به اولیای الهی دارند در شبهای قدر در مساجد و مراکز فرهنگی برای عزاداری حضور پیدا می کنند و مبلغان باید از تمام این ظرفیتها برای نشان دادن چهره تابناک دین استفاده کنند.
وی افزود: مبلغان با اخلاق و رفتار نیک، بیانی شیوا تعالیم دینی به ویژه ارزشها و برنامههای سازندهای تشییع را که در هیچ یک از ادیان وجود ندارد را به مردم و جوانان ابلاغ کنند؛ امام خمینی (ره) در وصیت نامه الهی، سیاسی خود وقتی به ارزشها و فرهنگ تعالی تشییع میرسد میگوید«افتخار ما این است که علوی هستیم و نهج البلاغ، صحیفه سجادیه از امامان بزرگوار ما صادر شده است »
نویسنده کتاب اخلاق و آداب در تبلیغ، رمز موفقیت مبلغان در امر تبلیغ را مجهز بودن آنها به سلاح علم و استفاده از شیوهای تبلیغی جدید برای جذب جوانان دانست و ابراز داشت: کالای دین خوب است باید دسته بندی خوبی نیز باشد که این وظیفه مبلغان است و برای آنکه بتوانند در تبلیغ خود موفق باشند باید خودشان دین و الگوهای دین را خوب بشناسند و به دنبال ارائه الگوها زنده و شاداب جهت ایجاد زندگی سالم برای مردم باشند و کلام مبلغان سبب تحریک مردم به کارهای خوب باشد.
وی خواستار تشویق مردم به رعایت تقوا و آلوده نشدن به گناه و جبران گذشته در شبهای قدر از سوی مبلغان شد و اضافه کرد: مبلغان باید از مردم بخواهند در این شبها در خود دگرگونی عمیقی ایجاد کنند و در مسایل اخلاقی، تربیتی و اقتصادی دقت کنند، رابطه های میان خود را اصلاح کنند، از یکدیگر طلب حلالیت کنند و با خانواده خود به نیکی رفتار کنند./9193/ت302/ن