نگاهی به دعای روز بیست و هشتم ماه رمضان؛
پافشاری بر خواستهها و اصرار بر آن از رموز استجابت دعا است
خبرگزاری رسا ـ استاد درس خارج فقه حوزه علیه قم با بیان اینکه پافشاری بر خواستهها و اصرار بر آن از رموز استجابت دعا است، نمازهای نافله، ارادت به اهل بیت(ع) و خواندن قرآن را سبب کمال انسانی و قرب الهی دانست.
دعای روز بیست و هشتم ماه رمضان: «اَللّهُمَّ وَفِّرْ حَظّى فیهِ مِنَ النَّوافِلِ وَاَکْرِمْنى فیهِ بِاِحْضارِ الْمَساَّئِلِ وَقَرِّبْ فیهِ وَسیلَتى اِلَیْکَ مِنْ بَیْنِ الْوَساَّئِلِ یا مَنْ لا یَشْغَلُهُ اِلْحاحُ الْمُلِحّینَ؛ خدایا سرشار کن بهره ام را در این ماه از انجام مستحبات و نوافل و گرامیم دار به یاد داشتن مسائل و نزدیک گردان در آن وسیلهام را بسویت از میان سایر وسائل اى که سرگرمش نکند سماجت سماجت کنندگان.»
آیت الله محمدحسین احمدی فقیه یزدی، استاد درس خارج فقه حوزه علمیه قم در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در شرح دعای روز بیست و هشتم ماه مبارک رمضان، گفت: نمازهای نافله، دعا، زیارت و خواندن قرآن سبب کمال و ترقی انسانی در امور عباد و بندگی خداوند متعال میشود.
وی با بیان اینکه در روز بیست و هشتم ماه رمضان از خدا میخواهیم که برانجام «نوافل» یعنی نمازهای مستحبّی ما را یاری دهد، افزود: نوافل، علاقه و کشش آدمی را به انجام طاعات و حسنات نشان میدهد به گونهای که حتی خارج از تکلیف شرعی واجب، عشق و علاقه به عبادات، او را به عمل نیک وا میدارد.
استاد خارج فقه حوزه علمیه قم با اشاره به فراز دیگری از دعای روز بیست و هشتم که از خدا میخواهیم ما را با اجابت خواستهها گرامی بدارد، اظهار داشت: از صفات خداوند متعال کرامت، فضل و بخشش است و جا دارد این انسان سراپا خواسته و نیاز، دست نیاز به سوی ذات باریتعالی بلند کند که کرامت الهی در رسیدگی به این عبد سراپا نیاز و برآورده کردن حاجات او است.
وی در ادامه درباره شرط پذیرش دعا متذکر شد: شرط دعا گذشته از آن که باید با توجه، حضور قلب و با حالت گریه و التماس و در مکان و زمان خاص خود صورت گیرد، به صورت همگانی بودن آن است، یعنی پیش از اینکه برای خود دعا کنیم، چهل مؤمن را دعا کنیم که در این صورت دعا مستجاب میشود و هرچه انسان به این مسأله بیشتر اهمیت دهد، مورد تکریم خداوند متعال است.
آیتالله احمدی فقیه یزدی گفت: تا مادامی که این دعا را نمیدانستیم فکر میکردیم کسی که مسألهساز است، کرامتی ندارد، اما دیدیم که هرچه انسان بیشتر به مسائل اهمیت دهد، مورد کرامت خدا است و نوعا انسان باید نسبت به آنچه متوجه نیست و میخواهد بداند، سؤال کند.
وی در ادامه با بیان اینکه در فراز سوم از دعای امروز، دست نیاز به ذات بینیاز دراز کرده و از او میخواهیم که از میان وسایل، هر وسیلهای که سبب رسیدن ما به حضور خودش میشود، نزدیک گرداند، ارادت به اهل بیت(ع)، قرائت قرآن و هر کار نیک و شایستهای را سبب قرب الهی دانست.
استاد درس خارج فقه حوزه علمیه قم برپا داشتن نماز، ادای زکات، حج و عمره، صله رحم، انفاق پنهان و آشکار در راه خدا، شفاعت پیامبران و بندگان صالح خدا و مقربان درگاه او را از وسایل تقرّب به خدا عنوان و تصریح کرد: از خدا میخواهیم این وسایل را که سبب نزدیک شدن به او میشود برای ما فراهم کند.
وی با اشاره به فراز پایانی این دعا ابراز داشت: خدا را باید با اصرار و التجا خواند و دعای ما هم باید با ناله و استغاثه همراه شود، از اینرو با پافشاری بر خواستهها و اصرار بر آن که یکی از رموز استجابت دعا است، خداوند متعال را که سماجت سماجتکنندگان او را سرگرم نمیکند قسم میدهیم و انتظار توجه از او داریم. /920/ت302/ن
ارسال نظرات