ویژهنامه اینترنتی «جشن آمرزش» منتشر شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، ویژه نامه اینترنتی «جشن آمرزش» به مناسبت عید سعید فطر در پایگاه مؤسسه فرهنگی واطلاع رسانی تبیان منتشر شد.
بر اساس این گزارش، کلیپها، نواهنگ ها، گالری تصاویر، تصاویر ویژه، موبایل اسلامی، قفسه کتاب، مقالات، زمزم احساس و ویژه نامههای پیشین از موضوعات این ویژهنامه مناسبتی است.
در بخش مقالات این ویژه نامه و در مقالهای با عنوان «عیدی به نام فطر» میخوانیم:«در شب عید فطر که به آن «لَیْلَةُ الْجَوائِز» (شب جایزهها) گفته می شود، خداوند مُزد عملکنندگان را بىحساب مىدهد. صبح عید فطر، خداوند، فرشتگان خود را به همه شهرها مىفرستد. آنان به زمین فرود مىآیند و سرِ راهها و گذرگاهها مىایستند و مىگویند: اى امّت محمّد (صلی الله علیه و آله) به سوى پروردگار کریم خویش بیرون آیید که پاداش فراوان مىدهد و گناه بزرگ را مىآمرزد».
عید فطر (شب و روز آن) از اهمیت ویژه ای برخوردار است و در آن؛ باران رحمت خدا به شکل فراگیری نازل می شود و تمام تشنگان کسب فیضش را بهره مند می کند و چون این زمان محدود است توصیه شده قدر لحظه لحظه آن به بهترین صورت دانسته شود حتی با نخوابیدن در شب این عید و مشغول شدن به قرائت قرآن و دیگر اعمال این شب و روز بزرگ.
بایستههای انسان پس از عید فطر
بایستههای انسان پس از عید فطر از دیگر مقالات این ویژه نامه است که به گفتاری از امام موسی صدر درباره عید فطر میپردازد در بخشی از آن آمده است: «ماه رمضان زمانِ آماده سازی و روز عید آغاز عمل است. در حقیقت، ماه رمضان برههای است که مابَعدِ خود را تولید میکند و در روز عید، انسانی جدید زندگی تازه خویش را آغاز میکند».
این انسان بزرگ، با تحول عمیقی که در وجود خویش احساس میکند، در صبح روز عید، هنگامی که زکات میپردازد و نام پروردگار خویش را یاد میکند و نماز میگزارد؛ در این هنگام، جشن میگیرد تا خدا را شکر گزارَد و شادمان باشد. آنگاه زندگی جدید خویش را آغاز میکند. این زندگی با حیات عادی او، آن زمان که در محدوده مسائل شخصی خود به سر میبرد و روحِ خویش را در پیله منیتِ خود محبوس کرده بود، متفاوت است. بدین گونه، احساسات و فعالیتهای خویش را مهار میکند.
با انسانِ پس از عید، وطنِ خود را میسازیم و بساطِ ظلم و تبعیض را از جامعه خود بر میچینیم و به انسان خدمت میکنیم و اینچنین عبادت میکنیم پروردگار بخشنده و مهربانمان را.
این انسانِ جدیدِ ما، احتکار را نمیپسندد، پس خود احتکار نمیکند و اجازه نمیدهد در میان امتش احتکار کنند. احتکاری که مورد قبول او نیست، به احتکارِ کالا و نیازمندیهای مادی مردم محدود نمیشود، بلکه او با احتکارِ علم، احتکارِ مقام، احتکارِ سازندگی و حتی احتکارِ دین و بهشت هم به شدت مخالفت میورزد. او انسانها، همه انسانها را دوست دارد. و انحراف، کجروی، الحاد، و بیمبالاتی انسان را نمیپسندد و برای درمان آن تلاش میکند؛ آنچنان که فرزندانِ بیمارِ خود را درمان میکند.
درسی که از عید فطر باید بگیریم
همچنین در مقالهای با عنوان درسی که از عید فطر باید بگیریم، می خوانیم: « امیر المۆمنین علیه السلام روز عید فطر براى مردم خطبه خواند و فرمود : اى مردم در این روز به محسنان شما ثواب دهند و بدکاران زیانمندند. این شبیه ترین روز به روز قیامت است».
به هنگام بیرون آمدن از منزل به نمازگاه، یاد کنید بیرون آمدن خود را از گورهایتان به محضر پروردگارتان؛ و یاد کنید به وقوف خود در نمازگاه، وقوف خود را در برابر پروردگار خود؛ و یاد کنید به برگشت خود به منزلهایتان، برگشت خود را به منزل هاى بهشت یا دوزخ خود و بدانید اى بندگان خدا که کمترین مزد مرد و زن روزهدار آنست که جار کشد آن ها را فرشتهاى در روز آخر ماه رمضان (که) مژده گیرید بندگان خدا که آمرزیده شد براى شما آنچه گذشته از گناهان شما و بپائید در آینده چطور خواهید بود.
لطفهای نهفته در عید فطر از دیگر مقالات این ویژهنامه است در بخشی از آن آمده است: « عید فطر، بلوغ حقیقی عارفان و روزه داران اهل دل است، بدان نشان که نمونه ای از یک لذت معنوی و فرا حسی را می چشند، و از این راه به سوی لذت هایی والا هدایت می شوند. عید فطر و استغاثه به پیشگاه امام زمان (عج) و درخواست ظهور او از خداوند».
عید فطر، روز بلوغ روحی روزه داران است؛ چرا که روزه داران ، زمانی را عید می گیرند که توفیق یافته باشند غرایز خود را کنترل، و خواسته های نفس را تعدیل کنند. اگر تا پیش از ماه مبارک، معیار سرور و خوش حالی، پاسخ گویی به غرایز و خوردن و آشامیدن به دل خواه بود، اکنون معیار خوش حالی، باز داشتن غرایز از زیاده خواهی ماست.
علاقهمندان به استفاده از این ویژه نامه مناسبتی میتوانند به پایگاه مؤسسه فرهنگی و اطلاع رسانی تبیان به نشانی اینترنتی http://www.tebyan.net مراجعه کنند./927/ت302/ن