۰۴ آبان ۱۳۹۱ - ۱۲:۳۳
کد خبر: ۱۴۴۳۷۷
در نشست نقد عالمانه منبر مطرح شد؛

چند نکته درباره فن سخنرانی طلاب

خبرگزاری رسا ـ عضو اتاق فکر تبلیغ خراسان رضوی گفت: در بیان منبر باید از الفاظ زیباتری استفاده کرد و نباید انتقادات و تذکرها را به صورت مستقیم و با تندی برای مخاطب مطرح کرد.
منبر
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، یکصد و بیست و نهمین کارگاه تبلیغی نقد عالمانه منبر اداره کل فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی، صبح امروز چهارم آبان با حضور حجت‌الاسلام رجائی خراسانی، عضو اتاق فکر تبلیغ استان، برگزار شد.
 
بنابر این گزارش، این جلسه نیز طبق روال جلسات گذشته با سخنرانی حجت‌الاسلام علی زارعین، یکی از مبلغان، برگزار شد و در ادامه حجت‌الاسلام  رجائی خراسانی با بیان نکات مثبت منبر وی، به اشکالات و نقد آن نیز پرداخت.
 
دشمن می خواهد از علما نکته ای و مطلبی منتشر نشود
 
عضو اتاق فکر تبلیغ استان گفت: شروع بحث باید مقدمه‌ای برای دعا داشته باشد و به صورت کلی هر بحثی را نباید بدون مقدمه وارد شد که بحث مستدل شده و دریچه آن زیباتر می‌شود، از سویی در شروع بحث، انتقاد کردن نیز مناسب نیست، مثلا در بحث امروز باید ابتدا اهمیت دعا در روز عرفه بیان می‌شد و بعد از ده دقیقه صحبت و تشویق به دعا می‌توان به انتقاد راجع به جسارت به دعا نیز پرداخت.
 
وی با اشاره به این‌که در نقل حکایات باید بیشتر به آن پرداخت و سریع و گذرا نقل نشود، گفت: اکنون زمانی است که لبه تیز تبلیغ دشمن متوجه شیعه، به خصوص روحانیت و در میان آن، علمای شیعه است که باید از هر فرصتی برای مطرح کردن علما استفاده کرد، بنابراین نباید از حکایاتی که راجع به بزرگان و فضائل علمای شیعه است به سادگی گذشت و باید غیر مستقیم علما و بزرگان شیعه را مطرح کرد.
 
انتقادات به صورت مستقیم مطرح نشود
 
وی با معرفی کتاب «روضات الجنات فی احوال العلماء و السّادات» گفت: بیان زیباتر و تشریح سخنان علما و توسل به ائمه اطهار(ع) اثرات خوبی دارد، همچنین در بیان منبر باید از الفاظ زیباتری استفاده کرد و نباید انتقادات و تذکرها را به صورت مستقیم و با تندی برای مخاطب مطرح کرد.
 
این خطیب توانا تصریح کرد: دستور ائمه طاهرین(ع) نیز این است که به کلمات ایشان چیزی اضافه نشده و از آن نیز چیزی کم نشود، بنابراین باید با مراجعه به اصل روایات قبل از منبر، عین آنها ذکر شود و درباره روضه‌ها، ذکر مصیبت‌ها و کلمات امام حسین، برخی بزرگان شیعه تا اندازه‌ای مقید بودند که حتی در تعداد تکرار سخن ایشان نیز ایراد می‌گرفتند.
 
با تکرار و تمرین از مداحی و صدای خوب غافل نشوید
 
وی افزود: در ذکر مصیبت نیز باید بسیار مقید بود و نباید روضه نخوانده و یا کم خواند و به مداح واگذار کرد، بلکه اگر صدای انسان نیز خوب نیست باید با تکرار و تمرین اصلاح کرد و مثل گذشتگان که مداحان خوبی نیز بودند، عمل کرد.
 
وی تأکید کرد: با این‌که عصر اینترنت، ارتباطات و ماهواره است، اما مردم باز هم به اهل بیت(ع) علاقه‌مند بوده و به روضه بسیار ارادت دارند، شاهد آن نیز روزهای شهادت ائمه اطهار(ع) و روزهای دعا است که شهرهای زیارتی جهان اسلام شلوغ می‌شود، بنابراین باید به ذکر مصیبت توجه خاص کرده و بدون آن نباید منبر را ترک کرد.
 
گفتنی است، برای بالابردن معلومات مبلغان، حضور مبلغان گروه‌های 3 و 4 و بشیران جوان اداره کل فرهنگی‌تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی در این کارگاه‌ها الزامی است./932/پ202/س
ارسال نظرات