۲۷ آذر ۱۳۹۱ - ۲۲:۴۷
کد خبر: ۱۵۰۲۷۷
استاد حوزه علمیه:

انسان در بندگی به‌تدریج به جایی می‌رسد که همه کارش را فقط برای خدا انجام می‌دهد

خبرگزاری رسا ـ حجت‌الاسلام عالی با تبیین مراتب نیت و انگیزه بندگان برای انجام عبادات ابراز داشت: انسان در ادامه بندگی به‌تدریج به جایی می‌رسد که ارتباطش با خدا و عباداتش را فقط برای خدا انجام می‌دهد و می‌گوید این عمل را به این دلیل که خدا و امام‌عصر(ع) دوست دارند انجام می‌دهم.
حجت‌الاسلام مسعود عالي، استاد سطح عالي حوزه علميه قم

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام مسعود عالی، استاد سطح عالی حوزه علمیه قم شامگاه امروز بیست وهفتم آذرماه در مراسم عزاداری دهه اول ماه صفر در بیت‌الحسین(ع) تهران حد و اندازه برخی از انسان‌ها را بزرگ و برخی را کوچک دانست و گفت: یکی از بزرگان می‌گفت بعضی از انسان‌ها حد و اندازه‌شان در حد همین دنیاست و بیشتر از این نمی‌خواهند به‌طوری‌که حتی در عبادات‌شان هم به‌دنبال دنیا هستند اما عده‌ای به‌دلیل داشتن همت بالاتر کارهای دنیایی‌شان هم بوی خدا می‌دهد.

وی با اشاره به این که همت انسان‌ها با یکدیگر متفاوت است ابراز داشت: انسان به‌تدریج در بندگی رشد می‌کند به‌این صورت که در عبادات ابتدا به‌دنبال کار خودش است اما بعد که ارتباطش با خدا قوی می‌شود، عبادات را برای ورود به بهشت و دوری از جهنم انجام می‌دهد که درست است مرتبه بالاتر این است که عبادت فقط برای خدا باشد اما این مرتبه برخلاف تصور عده‌ای مسئله بدی نیست.

حجت‌الاسلام عالی ابراز داشت: اگر انسان زندگی‌اش را طوری تنظیم کند که از جهنم که مظهر غضب خدا است دور و به بهشت که مظهر رحمت خدا است نزدیک شود بسیار مطلوب است به‌طوری‌که بزرگی می‌گفت حرفی بزن و کاری انجام بده که روز قیامت در پیشگاه خدا برای انجام آن حجت داشته‌باشی.

استاد سطح عالی حوزه علمیه قم با بیان این مطلب عنوان داشت: امیرالمؤمنین(ع) در یکی از باغ‌های خود، به کارگرشان فرمودند آیا چیزی برای خوردن داریم؟ آن کارگر کدو را با روغن سرخ کرده آورد و ایشان میل کردند و بعد دراز کشیده و فرمودند حیف است که انسان برای شکمش که با چند لقمه سیر می‌شود به جهنم برود.

این واعظ برجسته در ادامه این روایت بیان داشت: امیرالمؤمنین(ع) بعد از صرف غذا مشغول چاه‌کندن شده و وقتی کارشان به پایان رسید، به کارگرشان فرمودند یک چیزی بیاورید تا این چاه را همین الآن وقف کنم و این چیزی است که علی(ع) برای مردم وقف کرده تا خدا او را از آتش جهنم نجات بدهد.

حجت‌الاسلام عالی همچنین در تبیین مرتبه عبادت برای دوری از جهنم و نزدیکی به بهشت، با اشاره به این‌که ما ایرانی‌ها به جناب سلمان فارسی مدیون هستیم زیرا تشیع با ورود او به مدائن به یک معنا گسترش پیداکرد گفت: سلمان در بازار راه می‌رفت که به او گفتند این جوان غش کرده و این بیماری را دارد اما وقتی سلمان بالای سر او رسید، چشمش را باز کرده و به سلمان گفت من غشی نیستم بلکه وقتی کار کردن آهنگر را دیدم، به یاد آن آیه از قرآن افتادم که می‌فرماید در جهنم گرزهای آتشین هست که با آن به صورت گناهکاران می‌کوبند و به همین سبب غش کردم.

 وی با بیان این که شیخ مرتضی زاهد دارای زهد فوق‌العاده‌ای بود اظهار داشت: شیخ مرتضی زاهد بعد از نماز مغرب و عشاء چند دقیقه صحبت می‌کرد و وقتی یک‌شب به منزل رسید متوجه شد مسئله شرعی را اشتباه گفته است که همان شب به درب منزل نمازگزاران رفته و آن را تصحیح کرد و یکی از نمازگزاران می‌پرسد چرا عجله دارید؟ می‌توانستید فردا این مطلب را بگویید که شیخ مرتضی می‌گوید تو عجله نداری اما شاید عزراییل داشته‌باشد.

استاد حوزه علمیه گفت: انسان در ادامه بندگی به‌تدریج به جایی می‌رسد که ارتباطش با خدا و عباداتش را فقط  برای خدا انجام می‌دهد و می‌گوید این عمل را به این دلیل که خدا و امام‌عصر(عج) دوست دارند انجام می‌دهم.

‌این واعظ برجسته ابراز داشت: وقتی چندبار دعا می‌کنیم و مستجاب نمی‌شود ناراحت می‌شویم و می‌گوییم خدایا یکی از من و یکی از تو و در واقع با خدا معامله می‌کنیم درحالی که ما وظیفه‌مان دعا کردن است و همین‌که با خدا صحبت می‌کنیم توفیق بسیاری است./956/پ202/ص

ارسال نظرات