۱۳ دی ۱۳۹۱ - ۱۷:۲۱
کد خبر: ۱۵۲۰۸۱
استاد حوزه علمیه:

حاتم طایی در برابر سخاوت امیر مؤمنان دیده نمی‌شود

خبرگزاری رسا ـ استاد اخلاق حوزه علمیه کرمانشاه با اشاره به این که سخاوتمندی و بخشش مال از ویژگی های برجسته اهل بیت طاهرین است، گفت: سخاوت امیر مؤمنان(ع) با سخاوت حاتم طایی قابل مقایسه نیست.
اخلاق

 به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در کرمانشاه، حجت الاسلام و المسلمین سید مجتبی میبدی استاد اخلاق حوزه علمیه کرمانشاه، امروز در جلسه درس اخلاق حوزه علمیه حاج شهبازخان در جمع طلاب این حوزه گفت: پیامبر اسلام(ص) عقل کل و اسوه حسنه بشریت است.

 

وی با اشاره به آیه «وَإِنَّکَ لَعَلى خُلُقٍ عَظِیمٍ؛ و تو اخلاق عظیم و برجسته‏اى دارى» اظهار داشت: این آیه اشاره دارد به اخلاق و خلق پیامبر اکرم در برابر کسانی که به ایشان تهمت مجنون می زدند، انس بن مالک خادم پیامبر(ص) مدت 10 سال در خدمت ایشان بوده است، نقل می کند که حضرت یک بار هم به من اف نگفت و هیچ گاه مرا بازخواست نکرد، وجود نازنین پیامبر(ص) با این اخلاق حسنه و صبری که داشت اعراب متکبر و متعصب را به سوی اسلام دعوت کرد.

 

حجت الاسلام والمسلمین میبدی افزود: کسی که خود اندوخته ای ندارد چگونه می تواند به دیگران چیزی را درس بدهد، عقل حکم می کند فردی می تواند استاد و راهنما باشد که خود عالم و عامل باشد، همت و تلاش کنید قبل از ورود به جامعه خود را بسازید.

 

وی ادامه داد: در مقابل اخلاق حسنه، صفات رذیله قرار دارد، در کتاب معراج السعاده نکته های مقابل رذائل ذکر شده که با عمل به هر کدام از آن‌ها می توان رذائل را از بین برد، یعنی هر صفت حسنه ای درمان و دوای یک صفت رذیله است.

 

استاد اخلاق حوزه تأکید کرد: یکی از صفات پسندیده و نیکو سخاوت داشتن است حتی اگر این صفت در وجود انسان کافر باشد نظیر حاتم طاعی که در زمان پیامبر(ص) زندگی می کرد و ایمان نیاورد اما پسر او علی بن حاتم اسلام آورده و پس از پدرش محب مولی متقیان علی(ع) شد، نقل شده است که حاتم طاعی در کاخی زندگی می کرد که این کاخ هفت درب داشت و اگر نیازمندی از یکی از این درب ها وارد می شد به او انفاق می کرد و اگر از درب دیگری می آمد تا آخرین درب باز هم به او انفاق می کرد، سخاوت مندی او را به امیر مؤمنان(ع) عرض کردند، حضرت فرمود: اگر من به جای حاتم بود از همان درب اول آن قدر انفاق می کردم که فرد محتاج نیازی به درب دوم نداشته باشد. 

 

وی ادامه داد: اندیشه و منش خاندان پیامبر(ص) این گونه است و این بزرگواران حتی در حال نیاز خود هم کسی را دست خالی رد نمی کردند، آیه اشاره به همین مطلب دارد «وَ یُطْعِمُونَ الطَّعامَ عَلى‏ حُبِّهِ مِسْکیناً وَ یَتیماً وَ أَسیراً»  اهل بیت پیامبر(ص) سه شب افطار خود را به مسکین و یتیم و اسیر اعطا می کنند و تنها با آب روزه خود را افطار می کنند، در آن زمان اسیر مسلمان وجود نداشته و نقل شده است که آن اسیر کافر بوده است اما باز هم دست خالی از خانه اهل بیت (ص) باز نمی‌شود. 

 

حجت الاسلام و المسلمین میبدی در پایان تأکید کرد : توجه داشته باشیم توسلات به اهل بیت(ع) دائمی باشد، در علم و عمل پیش رویم و خدای ناکرده هدف از درس خواندن تنها گرفتن مدرک نباشد، اراده خود را جزم کنید که درس را فقط برای خدا و کسب معرفت بخوانید و به وظایف خود درست عمل کنیم تا سهم امامی که از آن مصرف می کنیم برای ما حلال باشد./967/پ202/س

 

ارسال نظرات