تفاوت سبک زندگی اسلامی با غربی در خدامحوری است
حجت الاسلام سعید مهدوی امین، معاون فرهنگی پژوهشی اداره کل تبلیغات اسلامی کرمانشاه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا، گفت: سبک زندگی به معنای شیوه چگونه زیستن است، سبک زندگی به مجموعه ای از رفتارها، الگوها، اخلاقیات و حتی باورها و واکنش های فردی در جامعه اطلاق می شود.
وی ادامه داد: برای آگاهی در خصوص سبک زندگی باید بررسی کرد قالب زندگی به چه شکل است و میزان نگرش به ارزش ها تا چه حدی است زیرا ارزش های معنوی به رفتارهای ما جهت می دهد.
حجت الاسلام مهدوی امین اظهار داشت: یکی از شاخصه های مهم در ساخت فرهنگ و زیر بنای سبک زندگی باورهای موجود در جامعه است، به دلیل عدم آگاهی و اطمینان به فرهنگ غنی و دینی خود گاهی اوقات در نگرش ها، آداب رسوم و نظام اجتماعی دچار تضاد و تناقض میشویم با وجود این که دارای فرهنگی غنی با عنوان اسلامی ایرانی هستیم، برخی از رفتارها و آداب رسوم در جامعه از فرهنگ ملی و ایرانی ما است و برخی از رفتارها برگرفته از اعتقادات و باورهای دینی است.
وی افزود: شهید مطهری در کتاب ارزشمند خدمات متقابل ایران و اسلام تلاش کرد تا نشان دهد فرهنگ اسلامی توانست ایران را متحول کند و نیز فرهنگ ایرانی است که توانایی دارد باورهای اسلامی را در قالب و شکلی ناب ارائه دهد.
معاون فرهنگی تبلیغات اسلامی کرمانشاه گفت: اگر بتوانیم باورهای خود را به شیوه درست تفسیر و ارائه کنیم قطعا می توانیم الگویی خوب و مناسب در خصوص سبک زندگی ارائه دهیم و می توانیم در برابر فرهنگ غرب به تبادل پرداخته و نقاط قوت و الگوهای خود را عرضه و به نحو شایسته از آن دفاع کنیم و از پیشرفت و شکوفایی علمی دنیای غرب هم بهره مند شویم.
وی ادامه داد: فرق اساسی سبک زندگی ما با نوع زندگی درغرب این است که تفکر غربی انسان محور است و می خواهند انسان را جایگزین خدا قرار دهد، اندیشه غرب انسان را موجودی صاحب علم و قدرت می داند که توانایی دارد صلاح و سلامت خود را تشخیص داده و در مقام قانون گذاری بر آید اما در سبک زندگی اسلامی ذات خداوند متعال محوریت دارد و اندیشه اسلامی همه چیز را در فضای دنیایی و مادی نمی بیند و در نوع زیستن سعادت دنیا و آخرت را در نظر می گیرد.
حجت الاسلام مهدوی امین افزود: ما در نوع زندگی اسلامی شاید محدودیت هایی هم برای خود قائل شویم برخلاف غرب که تمام برنامه ها و زندگی را در همین دنیا می بیند و در همین چند ساله عمر می خواهد تمام خواسته های خود را برآورده کرده و بر این اساس سبک زندگی خود را تنظیم می کند اما در سبک زندگی اسلامی به گونه ای رفتار می شود که هم در دنیا و هم آخرت موجب سعادتمندی شود.
وی خاطر نشان کرد: ایمان به خداوند متعال عین آرامش است و بدون رسیدن به ایمان آرامش معنا و مفهومی ندارد، ایمان حقیقی به این معناست که مبدا و معاد را بشناسیم چرا که بدون آگاهی به این مطلب که مبدا انسان کجا بوده و مقصد او کجاست در این میان دچار سرگشتگی و بحران هویت می شویم اگر آرامشی هم تعریف شود نسبی است و در حقیقت خود را به غفلت می زنیم.
حجت الاسلام مهدوی امین در پایان تاکید کرد: انسان اگر بتواند برای زندگی خود هدف متعالی و راه کمال را تعریف کند زندگی برایش معنا و مفهوم می یابد و ایمان به زندگی معنا داده و زندگی را هدفمند می کند والا قطعا آن زندگی که پایانش نیستی و پوچی باشد نمی تواند برای انسان آرامش به ارمغان داشته باشد./967/ت302/پ