۱۵ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۴:۵۳
کد خبر: ۱۵۵۲۲۴
مدیر کل ارشاد مازندران:

افزایش مطالعه سبب پیشرفت جامعه می شود

خبرگزاری رسا ـ مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران به دغدغه‌های رهبر معظم انقلاب در زمینه پایین بودن سرانه مطالعه کتاب در کشور اشاره کرد و بر ضرورت افزایش سرانه مطالعه به عنوان عامل مهمی در پیشرفت جامعه تأکید کرد.
مدير کل فرهنگ و ارشاد اسلامي مازندران

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ساری، حجت‌الاسلام عباسعلی ابراهیمی، مدیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران امروز در جمع خبرنگاران حاضر در نمایشگاه بزرگ کتاب استان در ساری با بیان این که نمایشگاه کتاب بزرگ‌ترین رویداد فرهنگی محسوب می‌شود و در سال هیچ برنامه فرهنگی با این وسعت در استان تشکیل نمی‌شود، گفت: ارزش‌گذاری به مقوله و جایگاه کتاب و کتابخوانی یکی از اهداف فرهنگی مسؤولان است.

 

وی با بیان این که توسعه فرهنگ مطالعه و کتابخوانی، یک عزم همگانی را می‌طلبد، افزود: نهادینه کردن فرهنگ کتابخوانی در جامعه نیازمند فراهم کردن زیر ساخت های لازم در بخش مختلف کشور است.

 

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران با بیان این که مردم باید از هر طریق ممکن به کتاب و کتابخوانی تشویق و ترغیب شوند، ادامه داد: اگر فرهنگ مطالعه در جامعه رونق پیدا کند و علاقه مندان زیادی به آن رو آورند موجب توسعه و گسترش کشور و سرفرازی ملت و جامعه خواهد شد.

 

حجت الاسلام ابراهیمی با اشاره به این که کتاب مهم ترین عنصر برتری رشد فرهنگی هر کشور است و شاخص ترین وسیله برای انتقال افکار میان جوامع بشری در جهان محسوب می شود، بیان داشت: تعداد مطالعه کنندگان هر کشوری میزان رشد عقلانی هر جامعه ای را نشان می دهد.

 

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران افزود: نهادینه کردم فرهنگ مطالعه در جامعه نیازمند یک حرکت همگانی است که از این منظر همه افراد جامعه در آن مسؤول هستند.

 

وی با بیان این که ایران اسلامی از سالیان دور کشوری با قدمت فرهنگی بالا بوده و نویسندگان و شاعران درخشانی داشته است، اما متأسفانه سرانه مطالعه و کتابخوانی، زیبنده مردم ما نیست، افزود: در ریشه‌یابی این معضل مهم فرهنگی باید از کودکی شروع کنیم چون اولین نهادی که درآن، کودک با کتاب و کتابخوانی، انس می‌گیرد، خانواده است.

 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران به نقش رسانه ها در ترویج فرهنگ مطالعه اشاره کرد و گفت: برگزاری جلسات نقد و بررسی کتاب، اعلام ساعات کار کتابخانه، اعلام اخبار مربوط به کتاب و معرفی نویسندگان می‌تواند در برنامه‌های صدا و سیما و سایر رسانه ها، گنجانده شود تا گامی برای گسترش فرهنگ مطالعه در جامعه باشد.

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود از نبود محل دائمی برای تشکیل و برپایی نمایشگاه کتاب در مازندران انتقاد کرد و افزود: مسؤولان فرهنگی باید با تخصیص بودجه مناسب، نمایشگاه های کتاب را از خانه بدوشی نجات دهند و محلی دائمی برای برپایی نمایشگاه کتاب در مازندران ایجاد کنند.

 

حجت الاسلام ابراهیمی تقارن برگزاری نهمین نمایشگاه بزرگ کتاب مازندران با دهه مبارک فجر را در افزایش شادمانی شهروندان مؤثر دانست و افزود: این نمایشگاه با 276 غرفه و 35 هزار عنوان کتاب از 350 ناشر سراسر کشور برپا شده است.

 

وی تعداد کتاب های موجود در نمایشگاه را 350 هزار نسخه برشمرد و گفت: همه کتاب های این نمایشگاه با 40 درصد تخفیف در اختیار بازدید کنندگان قرار می گیرد.

 

به گفته این مقام فرهنگی غرفه کتاب های مربوط به پیامبر اکرم، غرفه انقلاب اسلامی، غرفه نشر آثار امام راحل و رهبر معظم انقلاب، غرفه نماز و نیایش، پاسخگویی به شبهات مذهبی و ایستگاه نقاشی از ویژگی های نهمین نمایشگاه کتاب مازندران است.

 

حجت الاسلام ابراهیمی با بیان این‌که هدف اصلی در تشکیل نمایشگاه‌های کتاب اشاعه فرهنگ مطالعه است، افزود: نمایشگاه کتاب مازندران یک اتفاق بزرگ فرهنگی در استان است و با توجه به همزمانی ایام دهه فجر و نمایشگاه کتاب، تلاش شده برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته در محل نمایشگاه معرف نشاط پرشور مردم استان نیز باشد.

 

مدیر کل فرهنگ و ارشاد مازندران اظهار داشت: نمایشگاه کتاب مازندران همواره با استقبال خوب مردم مواجه بوده و توجه به موضوع کتاب به قدری است که مردم ما علاقه‌مند به برگزاری نمایشگاه‌های متعدد در طول سال هستند.

 

حجت الاسلام ابرهیمی در ادامه سخنان خود با اشاره به دغدغه‌های رهبر معظم انقلاب در زمینه پایین بودن سرانه مطالعه کتاب، افزایش سرانه مطالعه را عامل مهمی برای پیشرفت جامعه دانست./950/پ203/ب

ارسال نظرات