وحدت شیعه و سنی از پیامهای انقلاب اسلامی ایران است
به گزارش خبرگزاری رسا، رییس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی گفت: یکی از مهمترین پیامهای انقلاب اسلامی ایجاد و تعمیق بخشی وحدت میان شیعه و سنی بر محور اسلام، قرآن و پیامبر گرامی اسلام (ص) و عبور از فضای فرقهای، طائفهای و تعمیم الفت و برادری به امت اسلام می باشد.
حجتالاسلام والمسلمین احمد مبلغی، افزود: انقلاب اسلامی با شعار وحدت، از فضای فرقهای، طائفهای و تمرکز بر یک فرقه عبور کرده است به گونهای که انقلاب سال 57 مردم ایران به رهبری حضرت امام راحل و روحانیت با وجود اکثریت شیعه، نه تنها انقلاب شیعی نام نگرفته بلکه انقلاب اسلامی نامگذاری شده است.
رییس دانشگاه مذاهب اسلامی همچنین یادآورشد: جهان اسلام امروز ابعاد فرهنگی و سیاسی خاصی پیدا کرده و در هر دو طرف متعصبانی وجود دارند که با حرکتهایی مانند تکفیر، تفسیر به رای، فحاشی و ناسزاگویی، اوضاع شیعه و سنی را تیره و مکدر می کنند.
وی گفت: دهه فجر محصول یک انسجام بوده و پیام انسجام اجتماعی را سر داده است وهفته وحدت نیز به صورت صریح و شفاف، پیگیر ایجاد یک انسجام میان دو گروه بزرگی که تشکیل دهنده امت اسلامی هستند.
حجتالاسلام مبلغی خاطرنشان کرد: وحدت و انقلاب اسلامی هر دو بیانگر تحول تاریخی با باری از یک معنای واجد تحول در مقطعی از تاریخ می باشند، دهه فجر تحول بزرگی بود در یک مقطع مشخص از تاریخ و هفته وحدت نیز نامی برای یک تصمیم بزرگ بود که جمهوری اسلامی در یک مقطع به این تصمیم رسید.
وی اظهار داشت: انقلاب اسلامی با تاکید بر "وحدت وحدت" پیام بزرگی را مبنی بر اینکه شیعه و سنی باید دنبال وحدت عمیق بر محور پیامبر گرامی اسلام (ص) ارائه کرده است، دهه فجر و هفته وحدت، هر دو نام هایی گزینش شده ناظر به یک تحول تاریخی با پیش زمینههای اجتماعی و تاریخی هستند.
حجتالاسلام والمسلمین مبلغی ادامه داد: هر دو مناسبت نسبتی ویژه و جدی با اسلام دارند. پیام دهه فجر همانگونه که از نامش پیداست تشکیل جمهوری اسلامی و نسبت آن با اسلام روشن است و وحدت بین شیعه و سنی، بر اساس یک فریضه دینی و اسلامی است.
رییس دانشگاه مذاهب اسلامی گفت: وحدت شیعه و سنی هم در اندیشه انقلاب و انقلابیها بود و هم در عرصه عمل آنها در کنار هم و دوشادوش در صحنه مبارزه بودند. ایجاد این هفته در حقیقت تعیین بخشی و ضرورت بخشی برای حرکت در مسیر تحقق آن را مضاعف کرد.
حجتالاسلام والمسلمین مبلغی خاطرنشان کرد: ما از اندیشههای تعیین و تشخص نایافته در انقلاب اسلامی کم نداریم و اینها نیازمند حرکت ها و تحولاتی از سنخ نام گذاری هفته وحدت هستند تا لباس تعیین و یا شروع برای تعیین یابی را بر تن بپوشند، این اندیشهها طبیعتا باید در یک مرحله پیشینی دقیق بازشناسی و تفکیک شوند و نوع تحولات یا مناسبتها یا اندیشههایی که می تواند به آنها تعیین و تشخص ببخشد، انجام بگیرد.
وی اظهار داشت: اگر این موضوعات تشخص پیدا نکنند آن اندیشه ها به صورت خام و دست نخورده و پنهان و یا آشکار اما بدون تاثیر و استفاده فقط در فضای کلی انقلاب اسلامی حضور دارند.
حجت الاسلام والمسلمین مبلغی به عنوان نمونه گفت: برای تحقق وحدت شیعه و سنی، اگرچه هفته وحدت تلاشی لازم در ایجاد توجه به این اندیشه و اجتماعی سازی آن بوده است ولی این مقدار یا ایجاد تحول به تنهایی کافی نیست بلکه در مسیر وحدت، باید تحولات اساسی تر از سنخ نام گذاری هفته وحدت، کامل تر و برجسته تر از آن و متناسب تر از آن با زمان و شرایط جدید فراهم آوریم.
وی افزود: چون گاهی یک مناسبت قدرت ایجاد تشخص را ندارد و صرفا می تواند کلیدی برای خارج کردن اندیشه از حالت مخفی باشد، وحدت اسلامی در جهان امروز به تنگناهایی گرفتار آمده است.
وی ادامه داد: اینها برای یک پروژه عظیمی که می خواهد در سراسر جهان اسلام رابطهها را تنظیم کند، مناسبات را به صورت اسلامی و انسانی میان شیعه و سنی برقرار و به ابعاد و لایههای جامعه نفوذ، وجوه اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی را به صورت منظومه وار در مسیری مشخص و سالم قرار دهد، کافی نیست./916/د102/ن