رییس جامعة المصطفی العالمیه:
موفقیت جامعة المصطفی معادلات جهانی را تغییر میدهد
خبرگزاری رسا ـ رییس جامعة المصطفی العالمیه(ص) با اشاره به اینکه طلاب المصطفی هر کدام سفیرانی از مکتب شیعه هستند که میتوانند تأثیرگذاری بسیاری داشته باشند، گفت: المصطفی اگر درست عمل کند بسیاری از معادلات جهانی را تغییر میدهد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام والمسلمین علیرضا اعرافی، رییس جامعة المصطفی العالمیه(ص)، پیش از ظهر پنجشنبه در دومین نشست اساتید و مربیان اخلاق جامعة المصطفی(ص) که در سالن عارف الحسینی مجتمع آموزش عالی امام خمینی قم برگزارشد، گفت: انقلاب اسلامی با نگاهی فراتر از ایران و با نگاهی جهانی شکل گرفت.
وی افزود: مربیان اخلاق نقش مهمی را در جامعه المصطفی ایفا میکنند، همه آنچه که در اخلاق انجام میدهیم دشمنشناسی است، مهمترین دشمن، دشمن درون و شیطان است که بر آتش هوسهای ما میدمد.
رییس جامعة المصطفی العالمیه(ص) خاطرنشان کرد: پیامبر(ص) فرمود که شیطان مانند خون در رگهای ما حضور دارد، همین یک حدیث کافی است که دیدگان ما را به این امر باز کند و ما را در برابر این چنین شیطان مجهزی آماده کند.
وی ادامه داد: حدود 70 آیه واژه شیطان و ابلیس و نظیر آن آمده است، در خطبه قاصعه و در برخی روایات نیز در این باره مطالبی آمده است که این مطلب نیز به شیطانشناسی ما کمک میکند.
حجتالاسلام والمسلمین اعرافی گفت: شناخت این دشمن مجهز و آماده مهم است، شیطان در اعماق وجود انسان نقشآفرینی دارد و خداوند این اجازه را به او داده است، از طرفی دیگر شیطان با وسوسه در افکار ما تصرف میکند و اگر راه را برای شیطان باز کردیم فکر ما را مهندسی و سامان میدهد.
وی ابراز داشت: ما معتقد به این هستیم که علم میتواند آینه واقع باشد، اگر هوشمند نباشیم علم همین آینه را تغییر میدهد و دیگر واقعیت را نمیتوانیم ببینم.
شیطان میتواند سرمایه 50 سال تهذیب را از بین ببرد
رییس جامعة المصطفی العالمیه(ص) بیان داشت: همچنین شیطان در خواستهها و امیال ما تصرف میکند و چیزهایی از این قبیل که آرزوهایی در دل میپروراند، همچنین در اراده انسان نیز تصرف میکند.
وی ادامه داد: در بعد معرفتی تزیین میدهد، در بعد امیال و غرایز برمیانگیزاند، خوشحال و ناراحت میکند، سوم اینکه اراده انسان را کم و زیاد میکند.
حجتالاسلام والمسلمین اعرافی خاطرنشان کرد: ممکن است کسی 50 سال تهذیب نفس کند اما در آخر باز بقایای شیطان را در وجود خود میبیند، گاه فردی تا پایان خط رفته است و شیطان او را بازمیگرداند.
وی گفت: گاه نیز انسان میپندارد که در قله است، «یحسبون انهم یحسنون صنعا» بنابراین راهبرد شیطان راهبرد نفوذ در همه لایهها و در همه اعماق است.
رییس جامعة المصطفی العالمیه(ص) ابراز کرد: تصرفات سطحی عمق دارد و به این راحتی معلوم نمیشود، برخی از گناهان شکل ظاهری و نمود دارد، اما برخی خطاها عمق دارد.
قدم به قدم باید کاروان اخلاق را پیش ببریم
وی با اشاره روشهای گمراه کردن شیطان گفت: شیطان در همه لایههای شخصیت نیز تصرف دارد و کار وی لایه لایه و تدریجی است، از مس شروع میکند و تا ولایت یافتن بر فرد پیش میرود.
حجتالاسلام والمسلمین اعرافی ادامه داد: اساتید اخلاق بیش از دیگران در تحت تصرفات شیطانی است، این تصرفات دقیقی است و باید در این امر مراقبت کرد.
وی افزود: خطبه قاصعه یکی از زیباترین خطبههای امیرالمؤمنین(ع) است که شیطان را به صورت کامل تصویر کرده است.
رییس جامعة المصطفی العالمیه(ص) خاطرنشان کرد: قدم به قدم باید کاروان اخلاق را پیش ببریم و این نشستها نیز مؤثر است، البته نباید به وضع موجود قانع باشیم.
وی گفت: وقتی که با طلبه غیرایرانی تعامل داریم باید نگاهی به خاستگاه اجتماعی فرهنگی و اخلاقی این طلبه داشته باشیم.
کارمندان و طلاب المصطفی با هم هماهنگ باشند
حجتالاسلام والمسلمین اعرافی بیان داشت: طلاب جامعه المصطفی از بیش از 100 کشور میآیند، و در صدد هستیم که این حوزه را به تمام کشورها تسری دهیم تا هیچ کشوری نباشد که حداقل 10 نفر طلبه داشته باشد.
وی اظهار داشت: دومین مطلبی که در تعامل با طلبه خارجی باید در نظر داشته باشیم، نگاه به آینده است، ما حال امروز طلبه را با اخلاق و مشاوره وقتی میتوانیم معماری کنیم که هم گذشته وی را بدانیم، هم آینده وی را بدانیم.
رییس جامعة المصطفی العالمیه(ص) خاطرنشان کرد: نکته دیگر این است که مجموعه نظام المصطفی با یکدیگر هماهنگ باشد، در هر مجموعهای کارمند، استاد و بخشهای مختلف هماهنگ و همگرا در حوزه اخلاق باشند، در این موضوع نباید خللی وجود داشته باشد.
وی ابراز داشت: باید این فرهنگ و این روحیه اخلاق را تقویت کنند، وقتی کارمندی درست تعامل نکند یا توجیه نباشد، حضور طلاب خارجی در کشور از نظر ملی، اقتصادی، انقلابی و دینی قابل توجیه است.
حجتالاسلام والمسلمین اعرافی افزود: نکته دیگر آن است کسانی که داعیه اخلاق و تربیت دارند، خود باید الگو باشند و به آرمانهای بلند دلداده باشند.
جامعه المصطفی اگر درست عمل کند بسیاری از معادلات جهانی را تغییر میدهد
وی گفت: درهمتنیدگی اخلاق و عقیده نکته بعدی است، اگر انسان نگاه توحیدی خود را درست کند، همه چیز درست میشود، اگر به حاکمیت حق اعتقاد داشته باشیم اخلاق به دنبال آن میآید.
رییس جامعة المصطفی العالمیه(ص) خاطرنشان کرد: روحیه همکاری و فراشخصی میان طلبهها بسیار مهم است که استادان اخلاق باید به این مسأله توجه کنند، طلاب المصطفی هر کدام سفیرانی از مکتب شیعه هستند که میتوانند تأثیرگذاری بسیاری داشته باشند.
وی افزود: المصطفی اگر درست عمل کند بسیاری از معادلات جهانی را تغییر میدهد، متأسفانه نبود روحیه همکاری سبب اخلال در این تأثیرگذاری میشود، ما به دنبال افرادی هستیم که سنتشنکن، موجشکن و اهل ابداع و ابتکار باشند.
حجتالاسلام والمسلمین اعرافی با اشاره به اینکه روح مقاومت، موجشکنی و تسلیم موانع نشدن امر مهمی برای طلاب جامعه المصطفی است، بیان داشت: باید افرادی را تربیت کنیم که پایهگذار سنتهای جدید باشند، انسانهایی که بتوانند موج نویی در این زمینه ایجاد کنند.
وی در پایان گفت: شجاعت، شهامت، پرهیز از دنیا، عزت نفس، بر پای خود ایستادن، قناعتپذیری از ویژگیهایی است که طلبه المصطفی باید به آنها مزین شود./914/پ202/پ
ارسال نظرات