صدق در تفکر و معرفت خدا
صدق در نیت
وی افزود: یکی دیگر از مراحل صدق، صدق در نیت است، بعد از تفکر در انجام یک کار، نیت آن کار است که انسان تبعات و آثار انجام کاری را میبیند، در هر کاری یک نیت وجود دارد و انسان مختار برای انجام هر کاری یک نیت دارد هرچند ممکن است خود انسان متوجه آن نباشد.
نیت در عبادت
آیت الله میبدی اظهار داشت خداوند در سوره یونس میفرماید: «روی دل را به سوی دین بدار، آن دینی که بر حق است و باطل نیست و تو از مشرکین نباش»؛ یعنی در عبادت و بندگی خدا شرک نداشته باش.
وی ادامه داد: انسان در عبادت گاهی دچار شرک میشود نه آن شرکی که در زمان بت پرستی وجود داشته، شرکی که در درون خود انسان برای عمل شریک قائل میشود.
این استاد درس اخلاق گفت: وقتی انسان عبادت خداوند را انجام میدهد یعنی امر خداوند را اطاعت میکند، اگر در کنار این قصد یک قصد دیگری داشته باشد، مثلاً بخواهد که مردم از او تعریف کنند، این شرک در عبادت است.
وی در پایان تصریح کرد: تمام اجزای دنیا با هم ارتباط دارند از این رابطه گاهی تعبیر به رابطه جاذبه میکنند، جاذبه رابطه ای است که همه موجودات را با یک نظم خاص کنار هم قرار داده و این رابطه بین اجزای خارجی است، همین رابطه است که باعث میشود به سوی تکامل کشش پیدا کنند و همه به سوی خداوند متعال حرکت کنند و غایت الغایات خداوند است./9194/پ202/ن