دادگاه قیامت و حق الناس
وی ادامه داد: فردی موقع مرگش وصیت می کند که صد تومان رد مظالم بدهند وقتی علت را جویا می شوند می گوید: چند سال پیش گرانی شده بود، من آرد می فروختم، ظرف روی جوال را با وسط و ته آن را به یک قیمت فروختم، در حالیکه سبوس وسط وته آن بیشتر از روی آن است.
این استاد اخلاق ابراز داشت: این داستان ما را به یاد «فمن مثقال ذره خیراً یره» می اندازد و اینکه مثل کبک سر زیر برف نکنیم، حق مردم هر چقدر باشد محترم است و باید به آنها بازگردانده شود والا در دادگاه قیامت باید پاسخگو باشیم.
وی افزود: آیه 110 سوره توبه می فرماید: إنَّ اللهَ اشتَرَی مِنَ المؤمنینَ أنَفُسَهُم وَ أَمولَهُم؛ خدا خریدار جان و مال مومنان است. در اینجا خریدار خداوند است و فروشنده مومنان هستند و کالا جان و جان مومن است، این آیه گویای این است که خدا با غیر مومن وارد معامله نمی شود.
آیت الله روحانی اظهار داشت: بأنَّ لَهُمُ الجَنّة؛ یعنی مزد این معامله بهشت است، و آیات بعدی هم در مورد مومنان و معاملات خدا با مومنان است، ُقتِلُونَ فیِ سَبِیلِ اللهِ فَیَقتُلُونَ وَ یُقتَلُونَ؛ مومنان درراه خدا جهاد می کنند و شهید می شوند.
آیت الله روحانی در پایان خاطر نشان کرد: وَعدًا علیهِ حَقًّا فیِ التّوره وَ الإنجِیل وَ القُرانِ، این وعده ای است حق، چه بسا ازخدا راستگوتر کسی نیست و این در محضرتورات وانجیل و قرآن آمده است، خداوند به مومنان بشارت می دهد و در وعده هایش با وفا است و به وعده هایش عمل می کند و این کامیابی بزرگی برای مومنان است./919/پ202/ن