اعتقاد به عدالت شرط مسؤولیت در نظام اسلامی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حسین انواری، سخنران پیش از خطبههای نماز جمعه این هفته تهران با اشاره به توطئه دشمنان برای جدایی مردم از نظام جمهوری اسلامی ایران، حضور مردم در همه عرصههای نظام را نعمت بزرگ الهی دانست و بر رفع مشکلات و دغدغههای این ملت شریف، تأکید کرد.
وی افزود: دشمنان نظام جمهوری اسلامی ایران میخواهند مردم به ندای رهبرشان پاسخ ندهند و جدایی بین نظام و مردم را مشاهده کنند، اما مردم با حضور گسترده خود در راهپیمایی 22 بهمنماه، دشمن را ناکام کردند.
انواری با بیان این که ملت ایران به سبب اسلامخواهی با چالشهای جهانی مواجه است، ادامه داد: ملت ایران با اتکا به تعالیم اسلامی میخواهد در صراط مستقیم باشد و زیر بار قدرتهای ظالم و مستکبر نرود و این تنها نکتهای است که بین مردم و دشمنان ملت اختلاف ایجاد کرده است.
بیداری اسلامی پیروزی ارزشمند و وعده الهی
وی با اشاره به این که دنیای امروز با حادثه عظیم بیداری اسلامی مواجه است، گفت: در جهان امروز پس از سالهای متمادی تسلط دشمنان اسلام، ملتهای مسلمان مجتمع شدند و در زیر فشارهای عظیم سلطهگری به تدریج هستههای بیداری اسلامی شکل گرفت.
عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی تصریح کرد: مردم احساس میکنند که وسیله عزت و استقلال شان اسلام است و به برکت اسلام همه آروزهای ملتها در دنیای اسلامی میتواند برآورده شود و این پیروزی بسیار ارزشمند و وعده الهی است که تحقق یافته و البته دشمنان بیکار نیستند.
وی مهمترین دستاویز دشمن برای مقابله با بیداری اسلامی را ایجاد اختلاف بین مسلمانان عنوان و اظهار کرد: بیعدالتی امروز دنیا و ظلم فاحشی که از سوی قدرتها در دنیا نسبت به بشریت انجام میشود مبارزه با این چنین ظلم و منکر عظیم از نظر مسلمانی که برای حاکمیت اسلام و در سایه جمهوری اسلامی زندگی میکند، باید یک انگیزه باشد.
انواری با اشاره به تأکید رهبر معظم انقلاب مبنی بر اقتدار ملی در مسائل داخلی و جهانی، گفت: اقتدار ملی به دو عامل ارتباط پیدا میکند یکی کارآمدی مسؤولان و مدیران نظام اسلامی در حوزههای مختلف و دیگری رعایت و تأمین مصالح مردم که اگر مدیران نظام رابطه خود را با خدا درست کنند خداوند رابطه آنان را با مردم خداجو درست خواهد کرد.
اجرای عدالت سرلوحه دغدغههای اساسی نظام
وی اعتقاد به عدالت و تلاش مستمر برای پر کردن شکاف بین فقیر و غنی را شرط به دست گرفتن مسؤولیت در نظام اسلامی ایران عنوان و ابراز کرد: مردم باید از طریق زندگی عادلانه بتوانند به سمت تعالیم روحی و معنوی حرکت کنند که همه پیامبران الهی با هدف قیام به قسط و عدالت مبعوث شدند.
سرپرست کمیته امداد امام خمینی(ره) با بیان این که عبد خدا شدن مرتفعترین کمالات انسان است، افزود: پیامبران الهی در تقابل با ظالمان و طاغوتهای زمان خود همواره همراه مردم و محرومان بودند و برای اجرای عدالت به نبرد برخواستند و وارد میدان شدند و یک پایان امید به عدل را مژده دادند، یعنی دورانی خواهد آمد که دوران عدل است.
وی ادامه داد: عدالت در انقلاب اسلامی ایران به عنوان یک حرکت دینی دارای جایگاه ممتازی است؛ در گفتمان امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب و در قانون اسلامی همواره عدالت برجسته بوده و از ابتدای انقلاب تاکنون عدالت به عنوان یک ارزش مطلق سرلوحه دغدغههای اساسی نظام در همه ابعاد بوده است.
استخراج نظریههای مبتنی بر عدالت از اسلام ناب
انواری با بیان این که گفتمان عدالت یک گفتمان زنده و پویا است و همواره باید در صحنه تصمیمگیریهای کشور سرلوحه قرار گیرد، پیشرفتهای جهشی امروز کشور را نیازمند اتخاذ تصمیمهای بزرگ دانست که عنصر عدالت در این تصمیمگیریها باید حرف اول را بزند.
وی تصریح کرد: نظریههای مبتنی بر عدالت را باید از اسلام ناب استخراج کرد نه از تعاریف وارداتی، در شرایط زمانی حاضر که دشمنان با تمام ابزار و امکانات در اختیار به انقلاب اسلامی تهاجم کردند، آزمون و خطا درباره پیشرفت به همراه عدالت جفای به مردم است؛ باید روشهای مبتنی بر تعالیم متقن را مبنای حرکت قرار دهیم.
عدالت اجتماعی عنصر اساسی اداره کشور
عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی از عدالت اجتماعی به عنوان عنصر اساسی برای اداره کشور نام برد و با تأکید بر تحکیم عدالت در حوزه قانونگذاری، عدالت در حوزه قضا و عدالت در حوزه اجرا، گفت: عدالتخواهی باید تبدیل به فرهنگ عمومی شود، در نگاه اسلامی عدالت ناشی از حق است و عدالتخواهی و عدالتورزی یک وظیفه الهی است.
وی با بیان این که هر توانمندی نسبت به ناتوانان در همه ابعاد تا مرز توانایی تکلیف دارد تلاش کند و جامعه انقلابی ما نیازمند توسعه ارتباطات بین مردم و آرامش سکینه در کشور است، خواستار توسعه فرهنگ احسان و همداردی عمومی، محبت به دیگران و تعاون اجتماعی و حضور مردم در همه صحنهها شد. /920/پ202/ج