۱۷ اسفند ۱۳۹۱ - ۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۵۹۳۵۰
در نمایشگاه نشریات تخصصی مطرح شد:

بیداری اسلامی یک حرکت اجتماعی است نه پیامد احزاب و نظم نوین جهانی

خبرگزاری رسا ـ عضو شورای سردبیری روزنامه رسالت گفت: بیداری اسلامی یک حرکت اجتماعی است زیرا احزاب توانایی ایجاد انقلاب در کشور خود را ندارند یا این‌گونه نیست که بگوییم در چارچوب نظم نوین جهانی بوده است زیرا با گسترش بیداری اسلامی، غرب در بین خود دچار یک بی‌برنامه‌گی شد.
محبيان، مديرعامل خبرگزاري آريا
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، امیر محبیان، مدیر عامل خبرگزاری آریا در نشست بررسی بیداری اسلامی که شب گذشته در غرفه دانش سرا نمایشگاه نشریات تخصصی برگزار شد گفت: در تحلیل بیداری اسلامی بعضی بر این تصور هستند که احزاب این جریان را به وجود آوردند و بعضی دیگر می‌گویند که در چارچوب نظم نوین جهانی صورت گرفته است و افراد دیگری می‌گویند که یک جنبش اجتماعی است.
وی تصریح کرد: این حرکت یک حرکت اجتماعی است زیرا احزاب توانایی ایجاد انقلاب در کشور خود را ندارند یا این‌گونه نیست که بگوییم در چارچوب نظم نوین جهانی بوده است زیرا با گسترش بیداری اسلامی، غرب در بین خود دچار یک بی‌برنامه‌گی شد.
محبیان در خصوص تعریف جنبش اجتماعی گفت: جنبش‌های اجتماعی پیش‌بینی ناپذیر هستند و در یک نقطه شروع می‌شوند و در یک نقطه دیگر به پایان می‌رسند و بیداری اسلامی شکل گرفته، شروع آن از کشور تونس بود.
این سیاست‌مدار در خصوص وجه مشترک بیداری اسلامی در کشورهای عربی بیان داشت: بین کشورهایی که بیداری اسلامی در آنها به وقوع پیوسته است یک وجه مشترک به نام استعمار دیده می‌شود یعنی این کشورها زیر سلطه غرب بوده‌اند که این سلطه باعث بیداری اسلامی شد.
وی تاکید داشت: در برخی کشورهای عربی که در حال ایجاد بیدار اسلامی بودند دولت‌های حاکم با دادن امتیازاتی به شهروندان خود تا حدی بیداری را خنثی کردند ولی در بیشتر کشورها مثل تونس و مصر این‌گونه نبود زیرا مردم بر حرکت خود استوار بودند.
مدیر عامل خبرگزاری آریا تفکر ایجاد شده در بیداری اسلامی در جهان عرب را از نتایج تفکرات سیدجمال الدین اسد آبادی دانست و گفت: زمانی که سیدجمال‌الدین اسد آبادی برای اصلاح جامعه به کشورهای عربی مسافرت می‌کرد شاگردان زیادی را تربیت کرد که می‌توان این تفکرات را در اخوان المسلمین مشاهده کرد، و با هر رویکردی که باشند بر مبانی اسلامی استوار هستند.
محبیان اظهار کرد: اخوان المسلمین در سر دوراهی قرار دارد زیرا در کشور مصر فرقه‌های متعددی وجود دارد و اگر به هر کدام گرایش پیدا بکنند خشم دیگری را به دنبال دارد و به این فکر هستند که با آرام‌سازی فضا بتوانند مبانی اسلامی را در جامعه پیاده بکنند.
این سیاست‌مدار در خصوص اخوان المسلمین بیان داشت: اخوان یک جنبش و یک جریان در مصر محسوب می‌شود و دارای هدفی واحد برای رسیدن به مقاصد خود هستند که برای آن انقلاب کرده‌اند و در فشار هستند.
محبیان در پایان گفت: وجه مشترک بین اخوان با توده مردم در ضد نظام سلطه بودن است و این عقاید اسلامی بود که باعث سرکار آمدن این جریان و حاکمیت آنها شد./9599/پ202/ص
ارسال نظرات