نگاه محبت آمیز به همسر بهترین مدل آرامش بصری در زندگی اسلامی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام سید علیرضا تراشیون، کارشناس مسائل خانواده، روز پنجشنبه هفدهم اسفندماه در نخستین همایش تحکیم خانواده ویژه طلاب متاهل که بههمت معاونت تهذیب حوزه علمیه تهران در مرکز آموزش عالی تخصصی حوزوی قاسم ابنالحسن(ع) برگزار شد نگاه محبت آمیز را بهترین مدل ایجاد آرامش بصری در زندگی از دیدگاه اسلام عنوان کرد و گفت: در روایت داریم که وقتی زن و شوهر به یکدیگر دست میدهند، شصت گناه از آنها میریزد و شصت حسنه بهجای آن قرار میگیرد.
وی در ادامه با بیان اینکه همسر و فرزندان انسان عامل مشکلات اجتماعی نیستند ابراز داشت: در روایت داریم مردی خدمت پیامبراکرم(ص) آمد و عرض کرد من زنی دارم که وقتی از خانه خارج میشوم بدرقهام میکند و وقتی به خانه میآیم، به استقبالم میآید و چند جمله دیگر را هم عرض کرد که ایشان فرمودند ای مرد زن تو کارگزار خدا روی زمین است و بهپاس خدمتی که میکند، خداوند نیمی از ثواب شهید را به او عطا میکند.
حجتالاسلام تراشیون با اشاره به اینکه بشاشیت چهره در فرزندان هم اثر دارد اظهار داشت: وقتی فرزندانتان بدعنقی میکنند، او را در آغوش گرفته و بهمدت هفت یا هشت ثانیه چند جمله خوب و محبتآمیز به او بگویید.
این کارشناس حوزوی نوع پوشش را دومین مدل ایجاد آرامش بصری در زندگی دانست و ابراز داشت: زن و مرد باید در منزل خوش پوش باشند و به نوع پوشش خود توجه کنند و همچنین زنان هم تشنه توجه هستند و هنگامی که زن خود را آراسته کرده و لباسهای زیبا پوشیده است، مرد باید به او توجه کند.
وی با بیان این مطلب عنوان داشت: شخصی میگوید وارد منزل امام باقر(ع) شدم که دیدم ایشان در اتاق بیرونی نبود و وقتی ایشان را صدا زدم، فرمودند من در اندرونی هستم و وقتی داخل شدم، خندهام گرفت؛ امام محمد باقر(ع) فرمودند میدانم به چهچیزی میخندی به رنگ لباس من، وی عرض کرد شما در بیرون از منزل لباسهای ساده میپوشید که ایشان فرمودند من هم این رنگ را دوست ندارم اما بهدلیل اینکه همسرم آن را دوست دارد، میپوشم.
حجتالاسلام تراشیون گفت: زنان نباید بر نوع پوشش مردان در بیرون از منزل ایراد بگیرند و وقتی زنی به همسر طلبهاش میگوید که من دوست ندارم بیرون از منزل پیراهن یقه آخوندی بپوشی مانند این است که همسر یک پزشک به او بگوید که در بیمارستان لباس دکتری نپوش اما زنان میتوانند در اینباره نظر بدهند مانند اینکه بگویند این رنگ عبا به تو بیشتر میآید.
این کارشناس حوزوی، کم حرف و کم توجه بودن را از ویژگیهای مردان ارزیابی کرد و گفت: یکی از ناراحتیهای زنان از مردان در این دو ویژگی است و در مشاورهها عنوان میکنند که این به طبیعت مردان برمیگردد.
وی با اشاره به اینکه امام زینالعابدین(ع) در رساله حقوق خود بیشترین حقوق را برای زبان بیان میکند ابراز داشت: در خانوادههای ایرانی وقتی پنج سال از اردواج زن و مرد میگذرد، ارتباط کلامیشان به کمتر از سی دقیقه در شبانه روز میرسد.
وی عدم شناخت تفاوتهای کلامی را از عوامل کمبود ارتباط کلامی بین زن و شوهر دانست و اظهار داشت: زنها با گفتن و مردها با نگفتن آرامش پیدا میکنند و حرف زدن برای زنان مانند سوپاپ اطمینان است زیرا تلاطمهای درونی آنها را آرام میکند./956/پ202/ص