ائتلاف سهگانه رأس ندارد / ماجرای کنارهگیری ولایتی از انتخابات با توصیه آیتلله مجتبی تهرانی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا دکتر علی اکبر ولایتی، عضو ائتلاف سهگانه اصولگرایان عصر امروز هجدهم فروردین ماه در نشست خبری خود در باشگاه خبرنگاران جوان، به پرسشهای خبرنگاران پاسخ داد.
وی گفت: من در حزب جمهوری اسلامی بهعنوان یک حزب سیاسی عضویت داشتهام، سابقه حزبی دارم و در تشکیلات علمی حرفهای هم عضو بودهام و هستم اما لزوما هرکس که در انتخابات کاندیدا میشود عضو حزب نیست.
ولایتی افزود: عدم عضویت من در حزب نفی کارایی یا ضرورت حضور در آن نیست. در کشور ما حکومتها حزبی نیستند و آنطور که در کشورهای غربی مرسوم و شناخته شده است فعالیت نمیکنند، به اینصورت که اگر حزب برنده شد دولت را در دست بگیرد تنها در ابتدای انقلاب مرحوم مهندس بازرگان رییس دولت موقت که نخست وزیر بود، از سوی شورای انقلاب و با حکم حضرت امام(ره) نخست وزیر شد و همکاران خود را نوعا از بین اعضای نهضت آزادی و جبهه ملی انتخاب کرد.
عضو ائتلاف سهگانه اصولگرایان در ادامه این مطلب بیان داشت: بقیه دولتها که بر سر کار آمدند، حزبی نیامدند و برخی از دولتها پس از روی کار آمدن تشکیل حزب دادند بهاین معنا که حزب علت تشکیل دولت نبود بلکه معلول تشکیل آن بود و پس از کنار رفتن دولت، بهتدریج آن احزاب هم کم رونق شدند.
مشاور عالی مقام معظم رهبری در امور بینالملل ابراز داشت: هر حزب و مجموعهای آزاد است از کسی حمایت کند یا نکند اما ما فکر نمیکنیم برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری حتما پشتیبانی یک حزب لازم باشد.
وی با اشاره به مسئله مذاکره با آمریکا و رویکرد این ائتلاف در صورت پیروز شدن در انتخابات درباره این موضوع اظهار داشت: با توجه بهاین که به طور مکرر موضوع مذاکره ایران و آمریکا توسط مقام معظم رهبری مطرح شده، موضع ما همان است که آخرین بار در سخنرانی ایشان در اول فروردین مطرح شد.
دکتر ولایتی افزود: این که برخی لفظ تابو را بر مذاکره با آمریکا گذاشتهاند بهجا نیست زیرا تابو چیزی است که افراد سعی می کنند به آن نزدیک نشوند یا یک نماد تغییرناپذیر است که افراد بدون دلیل و بدون منطق به آن پایبند هستند اگر ما این لفظ را بهکار ببریم به این معنا است که در پشت سیاستی که جمهوری اسلامی در پیش گرفته منطقی وجود ندارد و شاید القای این واژه از طرف رسانههای بیگانه باشد.
مشاور عالی مقام معظم رهبری در امور بینالملل ابراز داشت: درباره اجماع با ائتلاف پنجگانه اصولگرایان هنوز برنامهای نداریم و در این زمینه تصمیمی توسط ائتلاف سهگانه گرفته نشده است. همچنین قرار نیست اعضای کابینه را معرفی کنیم بلکه قرار است که تیمهای مختلف اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی را معرفی کنیم. هرکس رای آورد یک تیم قوی و شناخته شده در حوزههای اقتصادی، سیاسی و فرهنگی دارد و کشور بهصورت جمعی و تیمی اداره میشود زیرا کشور از تک سلیقه اداره شدن در قوه مجریه خاطره خوبی ندارد.
دکتر ولایتی گفت: نامی که معنادار است و واقعیتهای ذهنی ما را تشکیل میدهد همین نام ائتلاف برای پیشرفت است و ما برای آن زمان معین نکردیم بلکه شرایط معین کردیم؛ هر کس می خواهد وارد این ائتلاف شود حتما به لحاظ مبنایی باید اصولگرا باشد. اصولگرایی یک مارک اختصاصی نیست که به حزب یا گروه خاصی بگوییم هرکس که به مبانی نظام جمهوری اسلامی، قانون اساسی، ولایت فقیه معتقد باشد و این را هم در قول و هم در عمل نشان داده باشد، میتواند جزو همکاران ما باشد.
وی افزود: شرط دوم این است که یک حداقل رأیی داشته باشد بنابراین ما منتظر هستیم تا اینکه کسی یا کسانی اگر چنین شرایطی داشتند و درخواست و ابراز تمایل برای عضویت در ائتلاف کردند، حتما ما با نظر مثبت بررسی کنیم. البته تاکنون برخی درخواست کردهاند که بعضی از شرایط را نداشتند.
مشاور عالی مقام معظم رهبری در امور بینالملل تصریح کرد: اتحاد این ائتلاف مانند یک مثلث متساویالاضلاع است که از هر طرف نگاه کنیم، اضلاع و زوایای آن مساوی است بنابراین رأسی ندارد.
دکتر ولایتی بیان داشت: ما شرایط انتخاب نهایی را هیچ وقت اعلام نکردیم و بر اساس توافقی که بین خودمان صورت میگیرد کاندیدای نهایی انتخاب میشود و حتما دیدگاههای بسیار ارزشمند مقام معظم رهبری مدنظر ما است.
وی ابراز داشت: ما از ابتدا گفتیم که بر پیمان خود پایبند خواهیم ماند منتها هرچه زمان گذشته است با عملکردی که هریک از این سه نفر داشتند، نشان دادند که به تعهد اولیه پایبند هستند و انشاءالله تا آخر همین گونه خواهیم بود و امیدواریم که برای انتخاباتهای آینده الگو بشود که یک نمادی باشد از حاکمیت خرد جمعی در کشور که این هم بارها و بهخصوص در سخنرانی مقام معظم رهبری مورد تأکید قرار گرفت.
عضو ائتلاف سهگانه اصول گرایان گفت: نظرسنجی یکی از معیارهای انتخاب کاندیدای نهایی است و معیارهای دیگری هم وجود دارد که با توافق بین اعضای ائتلاف انتخاب میشود.
وی در پاسخ به سؤال خبرنگاری مبنی بر اینکه چرا حجم تبلیغاتی که از سوی یکی از اعضای این ائتلاف میشود متناسب با نفرات دیگر نیست ابراز داشت: هرکسی مصلحت خودش را میداند و به نظر میرسد همین شکلی که وجود دارد تنوع است و افراد این ائتلاف در روشهایی که اتخاذ میکنند، آزاد هستند اما همچنان پایبندی خود را به ائتلاف نشان میدهند ضمن اینکه در نحوه عرضه دیدگاههای خود به ملت شریف ایران به هر شکلی که میدانند، آزاد هستند.
مشاور عالی مقام معظم رهبری در امور بینالملل با اشاره به اینکه همه آحاد ملت ایران میتوانند هم کاندیدا شوند و هم رأی بدهند ابراز داشت: اینکه چهکسی صلاحیت دارد، باید معیارهای شورای نگهبان را مدنظر داشته باشد و هرکسی که صلاحیتش در شورای نگهبان تأیید شد میتواند خودش را عرضه کند و ما مرجع تشخیص این موضوع نیستیم.
عضو ائتلاف سهگانه اصول گرایان بیان داشت: کنارهگیری من در سال 84 از انتخابات ریاست جمهوری بهنوعی مرتبط با توصیه مرحوم آیتالله مجتبی تهرانی بود.
وی در ادامه درباره حق هسته ای ایران گفت: بهنظر میرسد در نهایت 1+5 و جامعه بینالمللی ناچارند به حق مسلم جمهوری اسلامی ایران در استفاده صلحآمیز از انرژی هستهای گردن بنهند و قبول کنند و این مورد حمایت مردم و در درجه اول مورد تأکید مقام معظم رهبری است و همین روش تاکنون ادامه داشته و عملا هم این روش پاسخ مثبت داده است.
دکتر ولایتی بیان داشت: روش غیر از این در زمان دولت قبلی امتحان شده است که آنها گفتند غنی سازی را متوقف کنید و ما ظرف مدت کوتاهی دومرتبه اجازه میدهیم که شما کار را شروع کنید. همه این کارها شد و آنها هر روز یک بهانه جدید گرفتند و نتایج هر دو شکل قضیه برای مردم ما ظاهر شده است و معلوم شده که هرقدر در مقابل آنها عقب نشینی کنیم آنها بیشتر پیش میآیند. هر دوی اینها با تدبیر مقام معظم رهبری بود که به دنیا و هم به مردم نشان داده شود که عقب نشینی در مقابل خواستههای بیانتهای کسانی از قدرت های غربی که توسعه طلب و زیاده خواه هستند نتیجه مثبت نخواهد داشت.
مشاور عالی مقام معظم رهبری در امور بینالملل افزود: توصیه برخی در آن زمان این بود که ما اگر مدتی کار خود را متوقف کنیم، آنها اجازه می دهند که ما انرژی هسته ای صلح آمیز داشته باشیم که این مدتی امتحان شد و نتیجه منفی داد و از زمانی که تدبیر نظام و رهبری بر این قرار گرفت که ما به کار خود در چارچوب NPT ادامه میدهیم.
عضو ائتلاف سهگانه اصولگرایان تصریح کرد: آنچه جمهوری اسلامی به آن تکیه دارد، حق غنی سازی صلح آمیز است؛ هیچ کدام از پنج درصد، سه درصد و بیست درصد غیر صلح آمیز نیست، بنابراین این چیزی خلاف قاعده و قوانین بین المللی نیست.
وی گفت: مگر میشود که ما راضی بشویم آنچه را که جزو اموال استراتژیک جمهوری اسلامی است از دست بدهیم و به امید واهی به کشور دیگر منتقل کنیم؟
مشاور عالی مقام معظم رهبری در امور بینالملل بیان داشت: هر فرد، مجموعه و حزبی یک کاندیدای معرفی میکند و این مردم هستند که باید انتخاب کنند؛ پیشبینی ما این است که با سوابقی که مردم از کاندیداها، کار، تفکرات دولتها و روش افراد مختلف دارند به راحتی انتخاب می کنند و یقین داریم که انتخاب مردم انتخاب اصلح و به نفع جمهوری اسلامی خواهد بود و ما به عنوان ائتلاف برای پیشرفت به پیروزی خود امید بسیار داریم./956/پ201/ج