زوجهای جوان از زندگی حضرت زهرا الگو بگیرند
حجتالاسلام الله رضا اکبری، مدیر کل تربیت و اخلاق معاونت تهذیب حوزههای علمیه در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا به اشاره به فرارسیدن ایام فاطمیه به بررسی شخصیت و مقام حضرت زهرا(س) پرداخت و گفت: مقام و منزلت صدیقه کبری(س) چنان با عظمت و رفیع است که جا دارد پیامبر عظیم الشأن اسلام درباره ایشان سخن بگویند.
وی ادامه داد: در برخی روایات حضرت زهرا(س) مصداق سوره مبارکه قدر معرفی شدهاند، یعنی گفته شده باطن سوره قدر حضرت صدیقه کبری(س) هستند، خداوند متعال در سوره قدر درباره شبی سخن میگوید که ارزش و جایگاه آن برابر است با هزار ماه، از اینرو میتوان گفت حضرت زهرا(س) نیز به همین نسبت از نظر جایگاه در مقایسه با زنان دیگر معرفی میشوند.
مدیر کل تربیت و اخلاق معاونت تهذیب حوزههای علمیه با اشاره به اینکه سوره کوثر نیز در شأن حضرت زهرا(س) نازل شده است، خاطرنشان کرد: عدهای از مشرکان رسول خدا(ص) را تمسخر میکردند که شما پسر نداشته و ابتر هستید و خداوند متعال سوره کوثر را بر پیامبر(ص) نازل کرد.
وی افزود: خداوند در سوره کوثر به پیامبر(ص) میفرمایند «ما به تو خیر کثیری عنایت کردیم، در مقابل این خیر عظیم که به تو دادیم برای خداوند متعال نماز بخوان، قربانی کن و بدان که دشمنان تو ابتر هستند»، از این سوره میتوان فهمید که پیامبر(ص) نسل با عظمت و با برکتی دارند که این نسل به وسیله حضرت زهرا(س) و فرزندان پاکش در عالم منتشر شده و کثرت پیدا کرده است، به گونهای که اگر در حال حاضر نسل سادات را با دیگر نسلها مقایسه کنیم متوجه میشویم که بابرکتترین و بیشترین نسل مربوط به فرزندان حضرت زهرا(س) است.
محبت پیامبر به حضرت زهرا چگونه بود؟
حجتالاسلام اکبری با تأکید بر اینکه رسولالله(ص) علاقه شدیدی نسبت به حضرت زهرا (س) داشتند، گفت: در تاریخ آمده پیامبر(ص) هر زمان به مسافرت میرفتند آخرین فردی که با ایشان خداحافظی میکردند حضرت زهرا(س) بودند و هر وقت رسول اکرم(ص) از مسافرت برمیگشتند با نخستین کسی که دیدار میکردند حضرت صدیقه کبری(س) بود و این نشان از نهایت مهر و محبت پیامبر(ص) به دختر گرامیشان دارد.
وی درباره علم و عبادت حضرت زهرا(س) نیز اظهار داشت: حضرت زهرا در روایتی میفرمایند «خداوند علم نخستین و آخرین را به من عطا کرده است»، همچنین درباره عبادت حضرت زهرا(س) نقل شده ایشان به قدری به عبادت میایستادند که قدمهای مبارکشان تاول میزدند.
مدیر کل تربیت و اخلاق معاونت تهذیب حوزههای علمیه با تأکید بر اینکه حضرت زهرا(س) بهترین الگو برای بانوان در تربیت کودکان هستند، اظهار داشت: امام راحل در مقام حضرت صدیقه کبری(س) فرمودند «حضرت زهرا فردی است که درخانه گلی ایشان فرزندان متولد شدند که نور آنها عالم را فرا گرفته و تمام عصرها را درنوردیده است».
الگوگیری افراد از فرزندان حضرت زهرا
وی ادامه داد: حضرت زهرا(س) فرزندانی همانند حسنین(ع) و زینبین(س) تربیت کردند به گونهای که تمام آزادگان به حضرت اباعبدالله الحسین(ع) اقتدا میکنند، همچنین زنان و آزادگان از بانوان به حضرت زینب(س) که الگوی صبر، طهارت، پاکی، استقامت و مقاومت در راه اسلام هستند اقتدا میکنند، فرزندان ایشان حجتهای خدا برای مخلوقات هستند در روایتی از معصوم وارده شده «مادر ما حضرت زهرا حجت خدا بر ما است و ما حجت خدا برای مردم هستیم».
این پژوهشگر حوزوی در ادامه به زندگی مشترک حضرت زهرا(س) با امیرمؤمنان(ع) اشاره کرد و گفت: حضرت علی(ع) یکبار از حضرت زهرا(س) غذا طلب میکنند، حضرت صدیقه کبری(س) میفرمایند «دو روز است که در خانه ما چیزی یافت نکردیم و اندک چیزی که بوده تو را به خودم و حسنین ترجیح دادم»، امام علی(ع) میفرمایند «چرا به من نگفتی که غذا برای شما تامین کنم؟»، حضرت زهرا(س) در پاسخ میفرمایند «من از خداوند متعال حیا کردم که از شما خواستهای بخواهم که بر آورده کردن آن در توان شما نباشد».
زوجهای جوان از حضرت زهرا الگو بگیرند
وی افزود: بانوان به ویژه زوجهای جوان باید از حضرت زهرا(س) الگو بگیرند، در زندگی کم توقع بوده و شوهران خود را به اموری که از عهده آنها بر نمیآید وادار نکنند، در تاریخ نقل شده وقتی پیامبر(ص) جهیزیه ساده حضرت زهرا(س) را دیدند اشک در چشمانشان حلقه زد و فرمودند «خداوند رحمت کند خانوادهای که بیشتر وسایل آنها گلی است»، چرا که زندگی حضرت ساده و وسایل خانه چند ظرف گلین و پوستین بود؛ اینها میتواند برای امت اسلامی الگو باشد.
حجتالاسلام اکبری با بیان اینکه حضرت زهرا(س) نخستین شهیده و مادری هستند که فرزند خود را در راه ولایت عطا کردند، بیان داشت: زمانی که امیرمؤمنان(ع) مأمور به سکوت بودند برای دفاع از امیرمؤمنان(ع) خود را سپر بلای امام زمانشان کردند و وقتی خواستند حضرت علی(ع) را برای بیعت به مسجد ببرند ایشان به پشت در آمدند و جریان ضربت خوردنشان که منجر به شهادت حضرت محسن شد اتفاق افتاد./993/ت301/پ