الگوی زن امروز براساس سنتها و آموزههای اسلامی استخراج شود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام والمسلمین علیرضا اعرافی، رییس جامعةالمصطفی العالمیه، چهارشنبه عصر در نوزدهمین اجلاس سالانه اساتید جامعةالمصطفی ویژه استادان خواهر با موضوع تحول در نظام آموزشی مبتنی بر نیازهای جهان اسلام که در مؤسسه آموزشی بنتالهدی صدر برگزار شد، خواستار استخراج الگوی زن امروز براساس سنتها و آموزههای اسلامی شد.
وی گفت: استادان حوزه علمیه سربازان خط مقدم جبهه تعلیم و تربیت هستند و فاطمه زهرا(س) سرمشق و الگوی استادان خواهر است که باید فاطمههای بسیاری را پرورش بدهند و جامعه را تربیت کنند، فاطمه زهرا نمونه و الگویی برای کوثر شدن سایر خواهران جامعه است.
وی با اشاره به سوره کوثر ادامه داد: کوثر مژده داده شده در سوره کوثر بیتردید حضرت فاطمه زهرا(س) است و در این امر اختلاف اندکی بین مفسران وجود دارد، کوثر اشاره به مقام والای حضرت فاطمه زهرا(س) دارد.
رییس جامعةالمصطفی العالمیه خاطرنشان کرد: پیامبر(ص) در برابر سختیهای بسیاری میایستد اما زمانی که رابطه او با آسمان قطع میشود و وحی نازل نمیشود احساس اندوه میکند، شادیها و غمهای انسانهای بزرگ معطوف به مسائل بزرگ است.
وی با اشاره به اینکه شخصیت پیامبر اکرم(ص) نسبت به انقطاع وحی غم پیدا میکند، افزود: هر چه قدر شخصیت انسان بالا بیاید و اوج بگیرد، غم و شادی او اوج میگیرد، بنابراین اگر بخواهید انسانها را بشناسید بگویید در یک ماه گذشته غمها و شادیهای شما چه بود، با سنجههای علمی، انسان را بسنجید.
حضرت فاطمه زهرا کوثر حقیقی و جوشان است
حجتالاسلام والمسلمین اعرافی ابراز داشت: مصداق کوثر، حضرت فاطمه زهرایی است که اسرار و عظمت بسیاری در او نهفتهاند، صاحب مصحف فاطمه زهرا(س) و محبت به ایشان و خاندانشان مزد رسالت میشود.
رییس جامعةالمصطفی العالمیه با اشاره به اینکه وظیفه پیامبر(ص) در برابر فاطمه(س) تقویت رابطه با خداوند و تقویت رابطه با مردم و ایثار کردن برای آنان است، بیان کرد: مصداق عینی تقویت رابطه با خداوند نماز است و مصداق عینی تقویت رابطه با مردم شتر قربانی کردن و در اختیار مردم قرار دادن است.
وی ادامه داد: فاطمه(س) نماد کوثر و چشمهای جوشان است و این چشمه از زمان خود برکت یافته است، فاطمه(س) یک قهرمان و پیشوا و مدیری بود که در برابر همه بحرانهای آن عصر خطشکن بود.
حجتالاسلام والمسلمین اعرافی خاطرنشان کرد: تلاشهای حضرت فاطمه(س) سبب آن شد که خط اصلی زعامت و ولایت گم و خاموش نشود، اما فاطمه زهرا(س) جلوی خلط گفتمان ولایت و محو اندیشه زعامت الهی و آسمانی را گرفت.
استادمحوری برآمده از آیات و روایات است
وی در ادامه به وظایف اساتید خواهر اشاره کرد و گفت: طلبه و شاگرد در زمینه علمآموزی محور است، استادان خواهر باید شناخت کافی از طلاب و به ویژه طلاب جامعةالمصطفی به دست آورند، باید شاگردان را شناخت و با او تعامل و تعاطف کرد.
رییس جامعةالمصطفی العالمیه ابراز کرد: از نگاهی دیگر علم محور است و استاد مدار حرکت آموزشی است، نظام آموزشی عناصر مختلفی مانند متن، برنامه، فضا، شاگرد و استاد را دارا است، نظام آموزشی باید علم محور باشد و استاد قطب اصلی علم شود.
وی گفت: اگر استاد از شرایط لازم برخوردار بود، مشکلات و کاستیها متون علمی درست میشود، اما اگر همه چیز درست باشد و از سطح لازم استاد خبری نباشد، همه چیزهای دیگر بیخبر است، استاد پایه اصلی نظام آموزشی است و این استادی مسؤولیت خطیری دربردارد.
منیةالمرید منشور نظام استادمحور حوزه علمیه است
حجتالاسلام والمسلمین اعرافی با بیان اینکه در موضوعات علمی و دینی نیز بر نقش استاد تکیه شده است، ادامه داد: منیةالمرید خارج شده از آیات و روایات است و همچنین از عقبه تمدنی اسلام استفاده کرده است، استادان همواره منیةالمرید را در کنار خود داشته باشند.
وی افزود: باید مدل استادی را بر مبنای منیةالمرید و تجربههای امروزین بشر و زمینههای تازه علمآموزی باید بنا نهاده شود، منشور نظام استادمحور حوزه علمیه منیةالمرید است.
تربیت و اخلاق مایه قوام نظام آموزشی است
رییس جامعةالمصطفی العالمیه وظیفه استادان حوزه علمیه را سختتر از دیگر استادان دانست و خاطرنشان کرد: کسانی که معارف اسلامی را میآموزند با جان بشر و حیات ابدی وی سر و کار دارند، خود استادان باید در دریای مواج معارف الهی غوطه خورده و خود به آنچه که میگویند باور داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه تربیت و اخلاق درونمایه نظام آموزشی و قوام استادی است، گفت: استادان جامعةالمصطفی باید اقتضائات یک طلبه و دانشپژوه در غربت و آمده از نقاط مختلف دنیا را دریابند.
حجتالاسلام والمسلمین اعرافی ابراز کرد: استادان باید به ویژگیهای طلاب بینالمللی المصطفی آشنا باشند، گاه زبان برخورد و نوع رفتار یک استاد در فرهنگ ایرانی و فارسی مناسب است اما برای یک فرد طلبه خارجی چندان شایسته نیست.
وی ادامه داد: ستادان خواهر جامعةالمصطفی باید در عرصههای آموزش به خواهران الگویابی و الگوسازی کنند، کار استادان خواهر سختتر از دیگران است، باید مدل و الگوی زن امروز بر اساس سنتها و آموزههای اسلامی استخراج شود.
رییس جامعةالمصطفی العالمیه خاطرنشان کرد: اسلام داعیه تمدنی دارد و سخنرانی اخیر رهبر معظم انقلاب در همایش علما و بیداری اسلامی ناظر به این داعیه تمدنی اسلام بود./914/پ201/ی