چند خبر فرهنگی از خراسان رضوی
به گزارش خبرگزاری رسا، حجت الاسلام سید ابوذر حسینی، کارشناس و مشاور امور مذهبی در نخستین کارگاه فاز چهارم کوچه خوشبختی که در فرهنگسرای بهشت برگزار شد، اظهار داشت: قبل از هر چیز ابتدا باید سبک زندگی را تعریف و جایگاه آن را در زندگی مشخص کرد.
وی افزود: همه افراد برای زندگی خود سبک دارند اما برخی آن را نمی شناسند و نمی توانند تعریف جامعی از سبک زندگی خود ارائه دهند چرا که سبک زندگی مجموعه ای از آداب و رسوم متحد و مرتبط با یکدیگرند و سبک زندگی اسلامی مانند پازلی است که دارای قطعاتی است که مبنای آنها را آموزه های اسلامی تشکیل می دهد.
حجت الاسلام حسینی ادامه داد: اگر یکی از این قطعات کم باشد و این آموزه ها در بخشی از زندگی رعایت شود نمی توان ادعای زندگی به سبک اسلامی را داشت و بسیاری از افراد فکر می کنند زندگی اسلامی یعنی زندگی که در آن ظواهر اسلام مانند اعمال عبادی و ظاهری انجام شود در حالی که اسلام دارای دو بعد ظواهر و اعمال است و کسی می تواند اسلامی زندگی کند که نه تنها در ظواهر بلکه در تک تک اعمال و رفتار خود آموزه های دینی را رعایت نماید و از الگوهای دینی پیروی کند.
وی تصریح کرد: به همین علت است که زندگی اسلامی بسیار گسترده است و کسی نمی تواند ادعا داشته باشد که سبک زندگی وی کاملا اسلامی است.
وی با اشاره به مهمترین معیارهای زندگی اسلامی بیان داشت: از آنجایی که اخلاق و رفتار که مجموعه صفات ثابت و نهادینه شده در هر شخص است مهمترین مولفه های سبک زندگی اند لازم است با تمرین و مهارت آموزی رفتارهای مثبت را نهادینه کرد و رفتارهای منفی را از بین برد.
کارشناس و مشاور امور مذهبی ادامه داد: متاسفانه تمرین هنوز در زندگی افراد جا نیفتاده است و می پندارند اگر در برخی نقاط رفتاری خود ضعف دارند نمی توانند ان را تعدیل کنند و بجای حل مشکل صورت مساله را پاک می کنند.
حسینی علت این پدیده را عدم جا افتادن فرهنگ مشاوره در میان مردم دانست و تصریح کرد: معمولا خانواده های مذهبی و تحصیلکرده به خصوص آنهایی که در زمینه های روان شناسی تحصیل کرده اند با خودفکر می کنند نیازی به مشاوره ندارند و مشکلات خود را می توانند به تنهایی حل کنند به همین علت از مشکلات زندگی خود اطلاع درستی ندارند تا بتوانند با تمرین انها را رفع نمایند.
وی افزود: در کشور اسلامی باید مشاوران متخصصان دینی هم باشند و روحانیون و کارشناسان دینی در زمینه مشاوره اطلاعات داشته باشند تا بتوانند راهکارهای راون شناسانه دینی را به مراجعان ارائه دهند در حالی که هم اکنون روان شناس مذهبی در جامعه ما بسیار کم است.
اداره کل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی جسارت به مقبره صحابه پیامبر اکرم(ص) را محکوم کرد
اداره کل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی با صدور اطلاعیه ای جسارت به مقبره صحابه پیامبر اکرم(ص) حجربن عدی را محکوم کرد.
در این بیانیه آمده است:بار دیگر دست جنایتکار استکبار از آستین گروههای تکفیری و بی منطق وهابی بیرون آمد و جسارت تاسف برانگیزی نسبت به مقبره یکی از صحابه کرام رسول الله صلی الله علیه واله و یاران باوفای امیرالمومنین علی علیه السلام صورت گرفت.
این بیانیه در ادامه افزوده است: حجر بن عدی که بر اساس منابع معتبر فرق اسلامی، مردی زاهد، عابد،شجاع و چندین سال از عمرش را در محضر پیامبر عظیم الشان گذرانده بود به پاس ارادت و فداکاری و بصیرتی که نسبت به علی علیه السلام داشت،مورد بغض و کینه نفرت انگیز،ایادی جنایت پیشه وهابیت قرار گرفت و بی تردید،جریان بیداری اسلامی،دشمنان جهانی اسلام و اذناب بی منطق ایشان را به وحشت انداخته و چاره ای جز تفرقه مذهبی را جستجو نمی کنند.
در پایان این بیانیه آمده است: شایسته است همه مسلمانان بویژه برادران محترم اهل سنت در برابر این رفتارهای ضد اسلامی و ضد انسانی موضع بگیرند و عالمان و مبلغان ارجمند،اهداف پشت پرده این جریان های منحرف و وابسته را به عموم مردم گوشزد نمایند.
سنت ماندگار الهی پیروزی جریان حق طلبی بر باطل را در افق بصیرت و استقامت نوید می دهد.
عبدالله ابراهیمی ،کارشناس آموزش سازمان تبلیغات اسلامی خراسان رضوی از صرف اعتباری بالغ بر 10 میلیارد ریال در راستای توسعه و حمایت از کتابخانه های استان خبر داد و اظهار داشت: 229 کتابخانه شبستان در زیر مجموعه های این اداره کل وجود دارد که در سرتاسر استان مشغول فعالیت هستند.
وی افزود:این کتابخانه ها با نظارت اداره تبلیغات اسلامی و روحانیون مستقر و طرح هجرت فعالیت نموده و هر ساله توسط اداره کل تبلیغات اسلامی موردحمایت و تجهیز قرارمی گیرند.
وی ادامه داد: در سال 91 قریب به یک میلیارد و صد میلیون تومان معادل هزینه کتاب هایی است که با پشتیبانی معاونت پژوهشی و آموزشی در بین کتابخانه های شبستان و حوزه دین استان توزیع شد.
ابراهیمی گفت: کتاب های موجود در این کتابخانه ها پیرامون مسائل اعتقادی، تاریخی بویژه تاریخ اسلام، اخلاق، خانواده، ادبیات، دفاع مقدس و سایر موضوعات دینی بوده و مخاطبین هم به اولویت جوانان ، نوجوانان، کودکان وبانوان و سایر اقشار هستند.
کارشناس آموزش تبلیغات اسلامی خراسان رضوی افزود: بی شک توسعه کتابخانه های استان در ترویج فرهنگ مطالعه نیازمند نهضتی فراگیر در مطالعه وتشویق مردم به سوی کتاب و کتابخانه است.
وی تاکید کرد: تبلیغات اسلامی خراسان رضوی در شبکه تبلیغی خود با بهره گیری از مبلغین، روحانیون مستقر، طرح هجرت وائمه جماعات مساجد و تشکل های قرآنی از گسترش کتابخانه های استان حمایت می کند.
ابراهیمی پیرامون کتاب های منتشر شده گفت: در سال های اخیر در حوزه نشر کتاب کارهای ارزنده ای انجام داده است که در آینده نزدیک در اختیار علاقمندان به کتاب و کتابخوانی قرار می گیرد.
بیش از 40 هزار نفر در مراسم اعتکاف امسال شرکت می کنند
حجت الاسلام حسینعلی رحمتی، کارشناس مسؤول امور مساجد اداره کل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی از برگزاری گردهمایی متولیان اعتکاف مساجد استان خبر داد واظهار داشت: بیش از 40 هزار نفر در مراسم اعتکاف امسال شرکت می کنند
وی افزود: مراسم اعتکاف علاوه بر حرم مطهر رضوی در حدود 400 مسجد جامع و مساجد محوری سطح استان در ایام البیض ماه رجب برگزار می شود.
وی با اشاره به اینکه ستاد اعتکاف در سطح استان تشکیل شده است، ادامه داد: در مساجد 20 شهرستان استان مراسم اعتکاف برگزار خواهد شد ودر مشهد 100 مسجد برای برگزاری این مراسم پیش بینی شده است.
حجت الاسلام رحمتی با یادآوری اینکه سال گذشته میانگین سنی بیشتر شرکت کنندگان 15 تا30 سال بوده است، بیان کرد: پیش بینی می شود که امسال نیز مانند سال گذشته بیش از 30 هزار معتکف در خراسان رضوی داشته باشیم.
وی با بیان این که پیش بینی می شود در شهر مشهد بیش از 12 هزار نفر در این مراسم شرکت می کنند، افزود: سال گذشته در سطح استان بیش از 40 هزار نفر در مراسم اعتکاف مساجد شرکت کردند.
مسؤول امور مساجد تبلیغات اسلامی خراسان رضوی یادآور شد: گردهمایی توجیهی با حضور متولیان اعتکاف مساجد استان در اواخر اردیبهشت ماه برگزار می شود.
شرکت500 نفر از روحانیون خراسان رضوی در کارگاه های فضای مجازی
حجت الاسلام عباسعلی مسؤول امور فرهنگی تبلیغات اسلامی خراسان رضوی از شرکت 500 نفر از روحانیون استان در کارگاه های فضای مجازی خبر داد و اظهار داشت: تعداد 18 کارگاه حمایت از شبکه های اجتماعی فعال در فضای مجازی در سطح استان برگزار شد.
وی افزود: در این کارگاه ها روحانیون مستقر و هجرت و خود استقرار با روش های کاربردی فضای مجازی و آسیب ها و همچنین روش ورود و بارگذاری مطالب در سایت افسران فرهنگی تبلیغی ولایت آشنا شدند.
کارشناس مسؤول امور فرهنگی تبلیغات اسلامی خراسان رضوی بیان کرد: این طرح به صورت جشنواره ای در حال اجراست و روحانیون و افراد فعال شناسایی و مورد تقدیر قرار می گیرند.
وی افزود: فضا سازی و جریان سازی در مسیر اهداف انقلاب اسلامی از اهداف این طرح می باشد و همچنین جشنواره فضای مجازی در بین مدارس تیزهوشان نیز اجرا می شود.
جمع آوری بیش از 378 میلیون ریال در مرحله اول احسان زائر
حبیب الله آسوده قائم مقام کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان رضوی گفت: درمرحله اول طرح احسان زائر این نهاد بیش از 37 میلیون ریال جمع آوری شده است.
وی افزود: مرحله اول طرح احسان زائر این نهاد ،پس از پایان ماه صفر و از دی ماه سال گذشته تا پایان فروردین ماه سال جاری بوده است که این طرح با همکاری و مشارکت سازمان حج و زیارت خراسان رضوی اجرا شده است.
وی تصریح کرد: در طرح زائر، عاملین، مسؤولین و رابطین مشارکت های مردمی کمیته امداد در جلسه مناسک عمره گذاران حضور داشته و کمک های حجاج را جمع آوری کرده اند.
آسوده ادامه داد: در مرحله اول اجرای این طرح در خراسان رضوی بیش از 370 میلیون و 485 هزار ریال توسط رابطین مشارکت های مردمی جمع آوری شده است.
قائم مقام این نهاد در خراسان رضوی، خاطر نشان کرد: مبلغ جمع آوری شده از 170 کاروان عمره گذار، 26 هزار و 991 هزار نفر زائر در 197 جلسه مناسک جمع آوری شده است.
وی ازمشارکت شهرستان های استان در اجرای طرح زائر خبر داد و گفت: در اجرای این طرح شهرستان های، سبزوار، تربت جام، تربت حیدریه، گناباد، قوچان، چناران، نیشابور، فریمان، کاشمر، درگز، جغتای، مه ولات، خوشاب ومشهد حضور موثر وپررنگی را داشتند.
آسوده افزود: از مبلغ جمع آوری شده در مرحله اول، 290 میلیون ریال مربوط به مشهد مقدس بوده است که مرحله دوم این طرح از اردیبهشت تا خرداد ماه سال جاری در حال اجرا می باشد./934/ پ203/ل