حجت الاسلام احمدی:
توجه به اخلاق لازمه ایجاد یک تمدن نوین اسلامی است
خبرگزاری رسا ـ عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در دومین کنفرانس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت با انتقاد از عدم توجه کافی به حوزه اخلاق در فرهنگ کشور علی رغم تاکیدات بسیار رهبر معظم انقلاب گفت: اگر قرار است یک تمدن نوین اسلامی پا بگیرد باید توجه کنیم که اخلاق ما باید چگونه باشد و به انسان چگونه نگاه کنیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام احمد احمدی در نشست تخصصی «اصول و ارکان پیشرفت» در دومین کنفرانس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت در ارائه سخنرانی خود با عنوان «اخلاق و تربیت بر اساس محبت» با بیان اینکه اخلاق امر مشترکی است، عنوان داشت: بسیاری از مفاد اخلاقی در تمام مکاتب فکری بشری مانند راستگو بودن، پیمان نشکستن و آزار ندادن، موجود و یکسان است و اگر بحث اخلاق به میان آمد، باید آن وجوه مشترک را رعایت کنیم.
وی با اشاره به آیه «لقد کرمنا بنی ادم» اظهار داشت: این کرامت انسانها شامل همه انسانها با هر آیینی است و ما باید با همه انسانها چه یهودی و چه مسیحی و چه هر آیین دیگری به خوبی برخورد کنیم.
این پژوهشگر حوزوی پس از انتقاد از خشونتهای گروههای تکفیری با بیان اینکه اسلام بر اساس لقد کرمنا پیش میرود و در تاریخ هم همین طور بوده است ابراز داشت: از مرد هلندی که به قران اهانت کرده بود پرسیدند آیا محتوای قرآن را خواندهای و میدانی چه گفته است؟ در پاسخ گفته بود نه برایم مهم نیست چه چیزی در آن است همین که به سبب آن افرادی وحشیانه گردن دیگران را با اقتدای به آن میکشند نفرت زیادی در من نسبت به این کتاب ایجاد کرده است.
حجت الاسلام احمدی با اشاره به روایت های «هل الدین الا الحب» و «الدین هو الحب و الحب هو الدین» گفت: دین داری فقط در باب مسلمان ها نیست، در باب کفار هم هست و پیامبر اکرم در فتح مکه با کفار جز با اخلاق و محبت با مردم برخورد نکردند، یادمان باشد هندوستان به خاطر حملات نادر و محمود مسلمان نشدند و به سبب زبان شیرین فارسی و عرفان عرفای بزرگی که به آن جا رفتند، مردم آن جا مسلمان شدند.
وی افزود: آن چه هندوستان را مسلمان کرد، رفتار عارفان و عالمانی بود که با محبت و عطوفت با مردم آن جا رفتار کردهاند و همانطور که می دانید شدت تأثیر زبان فارسی در این منطقه به قدری بود که اقبال لاهوری تنها یک دیوان به زبان اردو دارد و بقیه دیوانهایش به زبان فارسی است.
این اندیشمند با انتقاد شدیدی از اعمال خشونتبار طالبان در افغانستان و وهابیون سلفی که با نبش قبر صحابه پیامبر(ص) همچون حجر بن عدی و زدن گردن مردم به نام دین اظهار داشت: اگر قرار است یک تمدن نوین اسلامی پا بگیرد باید توجه کنیم که اخلاق ما باید چگونه باشد و به انسان چگونه نگاه کنیم.
حجت الاسلام احمدی افزود: معتقدم اساسا انسان قابل تربیت است و هر انسانی در هر عصری را میشود تربیت کرد و مردم تربیت پذیرند منتهی باید هم صداقت ببینند هم کار ببیند و این نیاز به کار دارد، بنابر این معنویت باید اساس باشد.
وی با بیان اینکه اخلاق باید با دید این چنینی باشد و به همه انسانها احترام بگذاریم گفت: ما باید در برخورد با انسان ها حداقل با معیار عمومی عمل کنیم و خوب هم عمل کنیم؛ در آن صورت خواهیم دید که این کار پر عظمت انجام خواهد شد.
این محقق برجسته با تاکید بر اینکه کار در حوزه اخلاق زمانبر است اظهار داشت: در زمینههای دیگر از جمله اقتصاد راحتتر میشود پیش رفت اما در زمینه اخلاق کار سختتر است و نیاز به کار بیشتری است.
حجت الاسلام احمدی در پایان با انتقاد از عدم توجه کافی به حوزه اخلاق در فرهنگ کشور علیرغم تاکیدات بسیار رهبر معظم انقلاب توصیه کرد: کار شورای فرهنگی و دست اندر کاران این است که مباحث الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت را با رویکرد اخلاقی و دید باز پیش ببرند تا بتوانیم در این راه قدم موثری برداریم./959/پ202/ص
ارسال نظرات