۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۱۵:۵۶
کد خبر: ۱۶۵۸۱۵
دانشیار دانشگاه امام صادق:

مبانی و ارزش‌های الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت از اسلام گرفته می‌شود

خبرگزاری رسا ـ دانشیار دانشگاه تهران در نشست تخصصی دومین کنفرانس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت گفت: در تدوین الگوی پیشرفت، اسلام به عنوان مبنا و اسلام گرایی برای خروج از موضع عقب ماندگی انتخاب می شود.
همايش الگوي اسلامي ايراني پيشرفت
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، دکتر جلال درخشه، دانشیار دانشگاه امام صادق (ع) در نشست تخصصی دومین کنفرانس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت در ارائه مقاله خود با عنوان "الزامات سیاسی الگوی اسلامی پیشرفته" با بیان این که تجربه 34 ساله نظام این زمینه را فراهم آورده است تا اکنون برای پیشرفت الگویی بومی را تدوین کرد، اظهار داشت: در تدوین این الگوی پیشرفت، اسلام به عنوان مبنا و اسلام گرایی برای خروج از موضع عقب ماندگی انتخاب می شود و این الگو مبانی و ارزش های خود را از اسلام خواهد گرفت.
استادیار دانشگاه امام صادق (ع) با تاکید بر این که از آن جا که نظام سیاسی ما بر مبنای دین اسلام است باید رسیدن به برداشتی گویا از دین در دستور کار قرار گیرد گفت: کار آمدی نظام در حل معضلات کشور به همین مسئله بر می گردد و تدوین الگوی مذکور باید در نگاهی جامع به دین صورت گیرد.
درخشه با بیان این که باید عدالت یک از الزامات سیاسی مهم در تدوین الگوی پیشرفت اسلامی در نظر گرفته شود، عدالت را از اصول مهم در یک نظام اسلامی دانست و عنوان داشت: جایگاه عدل و تحقق آن در جامعه اسلامی در اسلام بسیار تاکید شده است به طوری که نظام حکومتی امام عصر (ع) نیز بر پایه عدالت بنا خواهد شد.
 
دانشیار دانشگاه امام صادق (ع) در تبیین فرق نگاه سیاسی اسلام و غرب بیان داشت: اسلام سیاست را از منظر هدف آن می نگرد سیاستی که انسان را به فلاح برساند و سیاست در اسلام تنظیم روابط انسان ها در چارچوب الهی ایت که تعبیری کاملا اخلاق گرایانه است.
وی افزود: امام علی (ع) سیاست را آغاز اخلاق و تقوا می داند در حالی که در اصول سیاست غربی سیاست پایان اخلاق و تقواست و امام بین عدل و بخشش عدل را برتر می داند و در تعریف عاقل، عاقل و عادل یکسان دانسته شده است عقلی که حاوی اصول عدالت است.
درخشه با بیان این که عدل انصاف است و انصاف زداینده پراکندگی و عدل عامل وحدت است گفت: عدالت به معنای نفی تبعیض است تدوین هر گونه الگوی باید تحت تاثیر این نوع نگرش از عدالت باشد الزام دوم بحث توجه به نقش دولت است وظایف مختلف دولت کارویژه های مختلف را برای دولت به وجود آورده است کشور ما با توجه به ویژگی های منحصر به فرد ما باید الگوی مناسبی را ذیل اصول اسلامی کارویژه های دولت را باز خوانی و باز آفرینی کند.
وی ادامه داد: به نظر می رسد ساختار و کارویژه های فعلی دولت برای رسیدن به رشد و پیشرفت کار آمد نیست و کار آمد سازی این کار ویژه ها با کارهایی مانند کوچک کردن دولت، نظام سازی و تخصصی کردن کارویژه ها میسر است.
دانشیار دانشگاه امام صادق (ع) الزام سوم را ایجاد فضای آرامش ذهنی برای مردم دانست که یکی از دغدغه های جامعه فعلی ماست و عنوان داشت: نبود آرامش ذهنی، خلاقیت فکری را از مردم می گیرد و به نظر می رسد فقدان این آرامش خاطر محل تامل است و علت آن بسط سلطه سیاست بر تمام جنبه های مختلف زندگی ماست و این با مبانی که در انقلاب اسلامی مد نظر بوده است همخوان نیست و باید در تدوین الگو این مسئله لحاظ شود.
درخشه در خصوص الگوی مناسب برای سیاست خارجی گفت: کشورها در سیاست خارجی به دنبال منافع شخصی شان هستند و کشور ها به سه دسته دوست، رقیب و دشمن تقسیم می شوند و بنابر این تقسیم بندی ما باید دوستانمان را افزایش دهیم و رقیبان را نیز به دوست تبدیل کنیم و روش کار وتاکتیک های که انتخاب می کنیم شاید نتوانیم در دنیای امروز دشمن مان را به رقیب تبدیل کنیم اما می توانیم رقبای خود را به دوست تبدیل کنیم. /959/ پ202/ع
ارسال نظرات