۰۸ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۷:۵۷
کد خبر: ۱۶۹۱۴۰
مدیر کل اوقاف خراسان رضوی:

احیای گفتمان رهبری از سوی طلاب مردم را در انتخاب اصلح یاری می‌کند

خبرگزاری رسا ـ مدیر کل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی اظهار کرد: طلبه ها و روحانیون به جای اثبات و نفع جریان های سیاسی، گفتمان رهبری و ولایت را احیا و گسترش دهند تا این جریان به انتخاب کاندید اصلح منجر شود.
حجت‌الاسلام حجت گنابادي نژاد مدير كل اوقاف خراسان رضوي

 به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام حجت گنابادی نژاد، مدیر کل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی ظهر امروز در نشست علمی، صنفی وقف با طلاب که در مدرسه علمیه امام صادق(ع) برگزار شد، به فراز و فرودهای انقلاب اسلامی اشاره و عنوان کرد: ما از آغاز انقلاب تا امروز به موضوعاتی چون گروهک های منافقین و جدایی طلب در سیستان، خوزستان، آذربایجان، ترکمنستان، ترورهای دهه 60، کودتای نوژه، جنگ تحمیلی، رحلت امام خمینی(ره)، دولت های سازندگی، اصلاحات و  اصولگرایان، قائله کوی دانشگاه، ترویج بی حجابی، پیوند مجلسی ها با ضد انقلاب ها، تحصن در مجلس، تحریم انتخابات، هدفمندی یارانه ها و ... روبه رو بوده ایم.

حجت الاسلام گنابادی نژاد افزود: ایمان به اسلام، حضور و مشارکت مردم و نقش امامت و رهبری سه عنصر و جریان ارزشمندی بودند که باعث شدند ما از این تهدیدها و شرایط حساس با موفقیت و پیروزی عبور کنیم.

حماسه با بصیرت محقق می شود نه با تیزر و پوستر

 وی با بیان این که حماسه با بصیرت محقق می شود نه با تیزر و پوستر، گفت: برای تحقق جهاد حماسی، مردم باید حداکثر مشارکت را داشته باشند و ما طلبه ها نیز به جای اثبات و نفع جریان های سیاسی و کاندیدها، که حرکتی برخلاف شأن طلبگی است، باید گفتمان رهبری و ولایت را احیا و گسترش دهیم.

مدیر کل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی با بیان این که احیای گفتمان رهبری دو نتیجه حداکثری و حداقلی دارد، ابراز کرد: نتیجه حداکثری این رفتار این است که مردم با معیار ها و شاخصه های اصیل آشنا شده و از معیارهای غیر اصیل دوری می کنند در نتیجه انتخاب آنها کاندید اصلح خواهد بود.

گنابادی نژاد ادامه داد: نتیجه حداقلی این است که کاندید اصلح انتخاب نمی شود اما جبهه گفتمان رهبری و امامت در جامعه شکل می گیرد؛ این جبهه بزرگ ترین مانع در برابر انحراف گروه‌ها است و تاریخ ثابت کرده است که جایگاهی با اقتدارتر و با صلابت تر از رهبری و امامت برای جامعه نداریم.

وی به جهاد اقتصادی اشاره و ابراز کرد: جهاد اقتصادی موضوعی جزئی که در سال 92 مطرح شده باشد نیست بلکه اقتصاد موضوعی است که مستمراً در دستور فعالیت و بیانات مقام معظم رهبری بوده که می توان به نام گذاری های سال های اخیر و تاکید معظم له بر اصل 44 قانون اساسی، برنامه توسعه پنجم، سند چشم انداز بیست ساله و اقتصاد بدون نفت اشاره کرد.

مدیر کل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی  در بخش دیگری از سخنانش به موضوع وقف اشاره کرد و با بیان این که وقف قبل از اسلام و در سایر ادیان هم وجود داشته است، عنوان کرد: اولین واقف اسلام پیامبر(ص) بودند که به عنوان وصی یک یهودی، اموال او را پس از مرگش وقف کردند که بخشی از این موقوفات پس از رحلت پیامبر(ص) به حضرت زهرا(س) واگذار شد اما جریان مدعی دموکراسی در آن زمان، این موقوفات را صدقه در نظرگرفته و آن را غصب کردند.

گنابادی نژاد به اهتمام ائمه(ع) در مورد وقف اشاره کرد و گفت: ائمه اطهار(ع) نسبت به وقف موضع گیری های خاص خود را دارند که برجسته ترین آنها امام علی(ع) است، ایشان وقف را چه در دوران خانه نشینی و چه در زمان حکومت مورد توجه قرار دادند و آن را صرفا به حوزه معارف، دین و مذهب محدود نکرده بلکه از آن در جهت تأمین نیازهای مادی و اجتماعی جامعه استفاده کردند.

وی خاطرنشان کرد: موقوفات موجود در کشور با نام ائمه اطهار(ع) گره خورده به گونه ای که اگر نام ائمه(ع) را از موقوفات برداریم دیگر موقوفه ای باقی نخواهد ماند یا مقدار آنها به قدری اندک خواهد بود که قابل بیان نیستند.

مدیر کل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی با بیان این که در تاریخ وقف فراز و فرود ها و مقاطع تاریک و درخشان بسیاری وجود دارد، گفت: یکی از مقاطع تاریک تاریخ وقف مربوط به دوران نادرشاه افشار است؛ او وقف نامه ها را سوزاند و با فروش موقوفات، آنها را صرف جنگ آوری کرد.

وی با بیان این که یکی دیگر از مقاطع تاریک وقف مربوط به فعالیت های محمدرضا پهلوی است، تصریح کرد: او که به ارزش و اهمیت موقوفات و مدیریت آن از سوی روحانیون پی برده بود، چند سناریو در راستای تصرف موقوفات طراحی کرد.

نقش امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری در حمایت از وقف  

گنابادی نژاد افزود: محمدرضا پهلوی ابتدا سازمان اوقاف را تأسیس کرد تا اداره موقوفات را از دست روحانیون خارج کند، سپس این سازمان را به دست بهائیت که در خدمت دربار بودند سپرد و در پایان با تصویب لوایح شش گانه اصلاح ارضی، فروش آب و اراضی موقوفات را قانونی کرد.

وی با بیان این که دوران حضور ائمه(ع) و حکومت صفوی ها دو مقطع درخشان در عرصه وقف محسوب می شود، بیان کرد: در دوران صفویه موقوفات بیشتر در عرصه علم و اندیشه و مباحث آموزشی و پژوهشی وقف شده بودند که حامی و پشتیبان این موضوع شخصیت هایی چون آیت الله محقق کرکی و آیت الله شیخ بهاء بودند.

وی به نقش امام خمینی(ره) و رهبر انقلاب اسلامی در حمایت از وقف اشاره و بیان کرد: امام خمینی(ره) پس از تصویب لوایح شش گانه علیه رژیم پهلوی و در اعتراض به خرید و فروش موقوفات اعتراض کرده و خروشیدند؛ ایشان در زمان جنگ نیز حاضر نشدند از موقوفات بر خلاف نیت واقفان و در راستای حمایت از جنگ استفاده کنند.

مدیر کل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی تصریح کرد:  رهبر معظم انقلاب نیز همواره از موضوع وقف حمایت کرده و هیچ گاه مصالح دولت را بر مصالح وقف ترجیح ندادند.

گنابادی نژاد اظهار کرد: امروز این سرمایه عظیم که ائمه اطهار(ع) آن را پایه گذاری کرده و علما آن را استمرار بخشیده اند نزد ما است و ما باید در جهت حفظ موقوفات و گسترش موقوفات جدید تلاش کنیم./934/پ202/س

ارسال نظرات