۱۵ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۵:۵۲
کد خبر: ۱۷۰۲۵۰
استاد حوزه و دانشگاه:

قیام 15 خرداد تجلی پیوند امت و مرجعیت بود

خبرگزاری رسا ـ حجت الاسلام حسینی با اشاره به دوره 15 ساله مبارزات ملت ایران پس از قیام 15 خرداد سال 1342 تا بهمن سال 1357 گفت: در همه آن سال ها 15 خرداد بهانه ای برای اعتراض به رژیم حاکم بود.
اهداف قيام 15 خرداد

حجت الاسلام سیدرضا حسینی، استاد حوزه و دانشگاه تبریز در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز به تحلیل ریشه های وقوع قیام 15 خرداد پرداخت و اظهار داشت: قیام 15 خرداد نقطه عطفی در تاریخ مبارزات ملت ایران با رژیم پهلوی محسوب می شود، این قیام در حقیقت نقطه آغازی رسمی بر نهضت امام خمینی محسوب می شود.


وی با بیان این‌که کشتار وحشیانه مردم بی‌گناه در جریان حادثه 15 خرداد بزرگ ترین اشتباه تاریخی رژیم طاغوت محسوب می شود، گفت: عوامل رژیم پهلوی با اقدام به این جنایت، سرنگونی رژیم طاغوت را با دستان خود رقم زدند، در حقیقت حادثه 15 خرداد آغاز نهضت اسلامی و روز عصیان علیه طاغوت و طاغوتیان بود.


حجت الاسلام حسینی با تأکید بر این‌که تا قبل از قیام 15 خرداد عوامل رژیم اعتقادی واقعی و راسخ به پیوند امت با رهبری و مرجعیت نداشتند، گفت: پس از تبعید امام و وقوع حادثه 15 خرداد عمال رژیم دریافتند که حوزه های علمیه، روحانیت و مرجعیت تشیع از چه جایگاه ارزشمندی نزد ملت برخوردار است، به عبارت دیگر قیام 15 خرداد تجلی پیوند امت و مرجعیت بود.


وی با اشاره به دوره 15 ساله مبارزات ملت ایران پس از قیام 15 خرداد سال 1342 تا بهمن سال 1357 گفت: در همه آن سال ها روز 15 خرداد هیچ گاه در سکوت و خاموشی سپری نشد و بهانه ای برای اعتراض به رژیم سلطه‌گر و دیکتاتوری حاکم بود، تا این‌که همین مبارزات پس از 15 سال منجر به پیروزی انقلاب اسلامی شد.


این استاد حوزه و دانشگاه در ادامه با تشریح جایگاه و نقش مهم امام خمینی در زنده ماندن یاد و آرمان شهدای 15 خرداد اظهار داشت: امام راحل با نگرشی تیزبینانه و آینده‌نگر برای همیشه 15 خرداد را تعطیل و عزای عمومی اعلام کرد، چنین حرکتی نشان از ضرورت توجه همگانی به عمق این حادثه از سوی رهبری نظام دارد.


وی با اشاره به این‌که امام انقلاب اسلامی را متعلق به همه مردم می دانست و ملت  را ولی نعمتان مسؤولان و دولتمردان معرفی می کرد، گفت: اگر امروز در آستانه انتخابات مهم 24 خرداد قرار داریم و همه نامزدهای انتخاباتی نگاه های خود را به آرای ملت دوخته اند، باید این مهم را یادآور شد که نامزد پیروز انتخابات پس از دریافت حکم ریاست جمهوری نیز مردم را از یاد نبرد.


حجت الاسلام حسینی با بیان این‌که سیره عملی امام خمینی در برخورد با مردم بایستی الگوی دولتمردان قرار گیرد، ادامه داد: امام راحل در برابر مردم صداقت داشت و همواره بر تکریم مردم انقلابی و شهیدپرور تأکید می کرد، امام خمینی(ره) هویت از دست رفته ملت ایران را احیا کرد و بر قدرشناسی مسؤولان از مردم تأکید داشت./935/ت302/س

ارسال نظرات