۲۰ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۵:۳۳
کد خبر: ۱۷۰۸۷۰

چند خبر کوتاه فرهنگی از خراسان رضوی

خبرگزاری رسا ـ آغاز سلسله جلسات ایام شعبانیه در حرم رضوی، گشایش نمایشگاه اعیاد شعبانیه با آثار منحصر به فرد خطی، چاپ سنگی و چاپی در کتابخانه آستان قدس رضوی و تصویب سند راهبردی توسعه کمی و کیفی زیارت از مهم‎ترین عناوین اخبار کوتاه فرهنگی خراسان رضوی است.
خبر كوتاه

به گزارش خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام سید علی مهدوی نیا، از فضلا و وعاظ حوزه علمیه قم، شب گذشته در سلسله نشست های هفتگی همزمان با آغاز ایام شعبانیه در جوار بارگاه منور امام رضا(ع) به بیان اثرات معصیت های فردی و اجتماعی پرداخت و عنوان کرد: اطاعت و بندگی خدا، رمز کمالات و روحانیت‎ها است و آنچه این روحانیت را از بین می برد و بلا و گرفتاری نازل می کند، گناه و معصیت پروردگار است.

وی خاطرنشان کرد: خداوند متعال در آیه 30 سوره شورا به این موضوع اشاره و عنوان می کند که مصیبت های انسان به سبب کارها و اعمال ناشایست خودش است و این در حالی است که خداوند بخش عظیمی از معصیت های انسان را بخشیده و عفو می کند.

حجت الاسلام مهدوی نیا تاکید کرد: گناهان جمعی عذاب های جمعی را به دنبال دارد و انسان ها به یکباره دچار گرانی، نا متعادل شدن در آمدها و از هم پاشیدن اوضاع زندگی می شوند.

وی با بیان این که خداوند در آیه 41 سوره مبارک روم گناهان جمعی را عامل عذاب های جمعی عنوان می کند، گفت: امام رضا(ع) نیز می فرمایند هرگاه مردم گناهان جدیدی را مرتکب شوند، خداوند عذاب های جدیدی را نازل می کند.

این سخنران حرم رضوی خاطرنشان کرد: خداوند به حضرت شعیب(ع) فرمود قصد دارم صد هزار نفر از مردمان امّت تو را نابود کنم،چهل هزار نفر از انسان های بدکردار و شصت هزار نفر از انسان های نیک؛ حضرت شعیب از سبب نابودی شصت هزار انسان نیک سؤال کرد و خداوند فرمود که این انسان ها امر به معروف را ترک کرده و نسبت به جامعه بی تفاوت بودند.

حجت الاسلام مهدوی نیا تاکید کرد: البته بلاها و گرفتاری هایی که برای اولیاء خدا و انبیاء نازل می شود، با اهداف مقدس و عظیمی چون آزمایش کردن و یا افزایش رتبه و جایگاه آن ها انجام می شود.

وی با بیان این که متأسفانه امروز بی حجابی در حال گسترش در جامعه است، خطاب به زائرین حرم رضوی اظهار کرد: اگر خودتان را از آلودگی ها پاک نکرده و از خود مواظبت نکردید و با این وجود با مهر و محبت به زیارت امام رضا(ع) آمدید، شامل عنایت عظیم امام می شوید اما از عنایت های خاص و ویژه ایشان بی بهره می مانید.

گشایش نمایشگاه اعیاد شعبانیه با آثار منحصر به فرد خطی، چاپ سنگی و چاپی در کتابخانه آستان قدس رضوی

جلوه های معنوی و هنری قرآن های خطی منحصر به فرد منسوب به دستخط امام حسین(ع) و امام سجاد(ع)،کتب خطی، چاپ سنگی و چاپی با موضوع ولادت، شخصیت، زندگانی، مناقب و کرامات حضرت سید الشهدا(ع)،حضرت سید ساجدین(ع) و حضرت ابوالفضل(ع) در قالب نمایشگاهی علمی، فرهنگی و معنوی به مناسبت اعیاد شعبانیه از تاریخ 20 تا 27 اردیبهشت در تالار ورودی کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی برگزار شده و درمعرض نمایش عموم قرارگرفته است.

محمد جواد قوی، رییس روابط عمومی وامور بین الملل سازمان کتابخانه ها،موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی با بیان این مطلب گفت: دراین نمایشگاه افزون بر قرآن های خطی منحصر به فرد منسوب به دستخط مبارک امام حسین(ع) و امام سجاد(ع) کتب خطی ارزشمندی مانند امام حسین(ع) و نبوه، بحارالانوار، درج در(احوال میلاد سید البشر) و سعادت الکونین درمعرض نمایش عموم قرارگرفته است.

وی خاطرنشان کرد: در این نمایشگاه از میان گنجینه کم نظیر کتب چاپ سنگی کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی آثار ارزشمندی همچون ناسخ التواریخ، فلاح الایمان، سفینه النجاه، سعادت ناصری، جواهر الکلام فی سوانح الایام و نورالعین فی مشهد الحسین(ع) انتخاب و درمعرض نمایش عموم قرار گرفته است.

وی با بیان این که در این نمایشگاه حدود 250 جلد کتاب چاپی تألیف علماء، فضلا، دانشمندان،اندیشمندان و نویسندگان معاصر پیرامون شخصیت،زندگانی،فضایل وکرامات سرورشهیدان امام حسین(ع)،سید الساجدین حضرت امام سجاد(ع)،وعلمدار صحرای کربلا حضرت ابوالفضل العباس(ع)،نیزدرمعرض دید بازدیدکنندگان قرارگرفته گفت: این نمایشگاه که به مدت یک هفته پذیرای عموم علاقمندان وارادتمندان به آستان مقدس ائمه اطهار علیهم السلام می باشد می تواند به عنوان پایگاه پژوهشی مورد استفاده محققان،دانش پژوهان و علاقه مندان به آثار فرهنگی و معنوی قرار گیرد.

گفتنی است این نمایشگاه همه روزه از تاریخ 20تا 27 خرداد ماه از ساعت8 تا 19 درمحل تالار ورودی کتابخانه مرکزی آستان قدس پذیرای عموم علاقه مندان به آثار فرهنگی، تاریخی و معنوی است.

سند راهبردی توسعه کمی و کیفی زیارت به تصویب رسید

محمدحسین فروزان مهر در جلسه کارگروه استانی زیارت با بیان این مطلب که مشهد مقدس براساس سند چشم انداز در افق 1404، پذیرای 40 میلیون زائر و مسافر خواهد بود، اظهار داشت: باید برای تأمین زیرساخت های مورد نیاز زائران در بخش های گوناگون برنامه ریزی شود.

وی گفت: اگرچه هدف اصلی حضور زائران در شهر مقدس مشهد استفاده از فیوضات معنوی بارگاه ملکوتی حضرت رضا(ع) است، اما باید به موازات برنامه ریزی جهت تعمیق و گسترش فرهنگ رضوی و زمینه سازی برای بهره برداری حداکثری از این فرصت، به سایر نیازهای آنان از قبیل خدمات رفاهی و گردشگری نیز توجه شود.

 رییس کارگروه استانی زیارت خاطرنشان کرد: با توجه به حجم قابل ملاحظه تردد زائران به مشهد باید برای توزیع سفر در طول سال و ساماندهی امور آنان به منظور ارتقای سطح خدمات رسانی، تلاش کرد.

استاندار خراسان رضوی با تاکید بر ضرورت برنامه ریزی جهت تحقق اهداف سند چشم انداز در حوزه زیارت افزود: باید در سند توسعه کمی و کیفی زیارت، اهداف اسناد بالادستی استان از جمله سند توسعه و آمایش مد نظر قرار گیرد.

استاندار خراسان رضوی تصریح کرد: از دستگاه های اجرایی عضو کارگروه انتظار می رود تا به منظور عملیاتی شدن برنامه های اجرایی سند توسعه زیارت با معاونت هماهنگی امور زائران همکاری لازم را داشته باشند.

محمدمهدی اعلایی، معاون هماهنگی امور زائران استانداری خراسان رضوی نیز در این جلسه طرح مطالعاتی توسعه کمی و کیفی زیارت را حاصل تلاش و دقت اساتید برجسته حوزه و دانشگاه، صاحب نظران و اندیشمندان دانست و اظهار امیدواری کرد: با بهره گیری از فرآیندهای علمی و اصولی در سند راهبردی زیارت، به زودی وارد فاز اجرایی شویم.

وی زیارت را محوری ترین مقوله توسعه استان توصیف کرد و گفت: باید از همه امکانات، منابع و اختیارات موجود در این راستا استفاده کرد.

معاون هماهنگی امور زائران استانداری خراسان رضوی با بیان این که در جهت تخصیص بودجه زیارت و جذب حداکثری منابع در این حوزه، از هیچ تلاشی فروگذار نخواهد شد، تصریح کرد: پیشبرد اهداف و برنامه ها نباید متوقف به دریافت بودجه زیارت باشد./934/د101/غ

ارسال نظرات