دفتر تبلیغات اسلامی تهران پاتوق اندیشه و فرهنگ طلاب است/ ادیب بودن در حوزه علمیه مغفول مانده است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیین افتتاح انجمن شعر طلاب استان تهران عصر امروز چهارشنبه پنجم تیرماه با شعرخوانی طلاب و دانشجویان در نمایندگی تهران دفتر تبلیغات اسلامی برگزار شد.
بر اساس این گزارش حجت الاسلام معزی، مدیر نمایندگی تهران دفتر تبلیغات اسلامی در این آیین با بیان اینکه دفتر تبلیغات اسلامی بازوی فوق برنامه حوزه علمیه است گفت: نمایندگی دفتر تبلیغات در تهران قریب به یکسال و نیم است که فعالیتهایش جدی تر شده است.
حجت الاسلام معزی با اشاره به اینکه در سال گذشته کانون فرهنگی هنری دفتر تبلیغات تهران ایجاد شده است گفت: این دفتر تا کنون فعالیتهای فرهنگی هنری از قبیل نقد داستان، نقد فیلم و ... داشته است و اکنون انجمن شعر به عنوان اولین انجمن از کانون فرهنگی هنری دفتر تبلیغات آغاز به کار می کند.
وی با اشاره به اینکه خود طلاب داعیه دار مدیریت انجمن شعر طلاب هستند گفت: هدف از تشکیل این انجمن شناسایی اساتید فن، جهت دهی فعالیت های فرهنگی هنری طلاب و پرورش استعداد طلاب است.
مدیر نمایندگی تهران دفتر تبلیغات اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: در تلاش هستیم این دفتر پاتوق اندیشه و فرهنگ برای حضور طلاب و دانشجویان باشد.
در ادامه این آیین حجت الاسلام رضا جعفری، از روحانیان شاعر گفت: انسانی از قواره های خاص روحانیت که در باب فقه اسم خدا را محترم می خواند و در کتب حکمی و علمی خدا را با ویژگی هایی غیرمعشوقانه می خواند ذهنش ناخودآگاه با چنین قواعدی درگیر می شود و این قواعد او را محتاط می کند، این تمحض در علم است و عبور کردن از این اصطلاحات در شعر بسیار مشکل است.
وی با بیان اینکه سخن گفتن با معشوق حقیقی به نحوی که هیچ رگه آخوندی در آن نباشد محال است اظهار داشت: طلبه در شعر باید فارغ البال از این معانی باشد و این برای اهل علم مشکل است و شاهد صدق آن کم بودن کسانی مانند میرزا حبیب کاشانی است.
حجت الاسلام جعفری با اشاره به اینکه یکی از القابی که در تاریخ حوزه برای بزرگان میشمرده اند این بوده که ادیب بوده اند گفت: این به عنوان یک حسن برای یک عالم مطرح بوده است و متاسفانه چندین سال است که این فن در حوزه مغفول واقع شده و در حال انقراض است.
این روحانی شاعر با بیان اینکه مطلبی که انسان با شعر بیان می کند تاثیر قابل توجهی دارد تاکید کرد: می طلبد که در حوزه علمیه به عنوان یک فن به این مقوله توجه شود.
گفتنی است در این آیین که با حضور طلاب حوزه علمیه تهران و دانشجویان دانشگاههای امام صادق(ع) و ادیان و مذاهب برگزار شد طلاب و دانشجویان به شعرخوانی با موضوع شعر انتظار پرداختند و علیرضا قزوه از شاعران آیینی به بیان ایرادات شعر طلاب و آموزههای شعری و شعرخوانی پرداخت./959/پ201/ص