ماه رمضان مصداق سبک زندگی دینی است

حجتالاسلام محمدعلی لیالی، عضو هیأت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با اشاره به اهمیت ماه رمضان و رابطه آن با سبک زندگی گفت: قرآن انسان را به تفکر و تأمل دعوت میکند تا نحوه دقیق سبک زندگی مطلوب را به انسان بیاموزد.
وی با اشاره به نیاز انسان به راهنما و مسیر نورانی برای هدایت افزود: قرآن کتاب سبک زندگی است و از طرفی انسان برای حیات طیبه، نیاز به نورانیت در مسیر هدایت دارد، بنابراین تنها نجات بخش انسان از ظلمات جهالت، قرآن است چرا که قرآن کتاب نور و براهین است و طبق فرموده خداوند بدون تردید این کتاب برای هدایت متقین است.
عضو هیأت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه اظهار داشت: احکام قرآن و بایدها و نبایدهای آن برای بهبود سبک زندگی بشریت است و سبک زندگی مورد نظر قرآن سبک زندگی دینی است که در آن همه رفتارها و گفتارها بوی خدا میدهد و انسان را به سعادت ابدی میرساند.
وی اعتقاد به سبک زندگی قرآنی را راه نجات انسان دانست و خاطر نشان کرد: اعتقاد به سبک زندگی قرآنی راه نجات انسان است و قرآن باید در تمام رفتارها و اعمال زندگی انسان سرلوحه قرار گیرد، چون در همه زمینهها شاخصی را معین کرده است و خداوند در قرآن میفرماید «لارطب و لا یابس الا فی کتاب مبین».
حجتالاسلام لیالی نسبت به انحراف مسلمانان از مسیر سبک زندگی قرآنی اظهار نگرانی کرد و افزود: متأسفانه امروزه سبک زندگی مسلمانان دچار تحریف و کجروی شده است و لازم است مسلمانان در رفتار خود بازنگری کنند تا بتوانند دوباره در مسیر سبک زندگی که مورد تأیید ائمه اطهار(ع) است باز گردند.
وی ادامه داد: قرآن کریم درباره تمام اعمال، از جمله روابط اجتماعی مؤمنان با اهل کتاب و ارتباط آنها با یکدیگر، رابطه با خانواده و محرم نامحرم، روابط عبادی، توجه همزمان به دنیا و آخرت و کسب حلال دستوراتی دارد و انسان مؤمن با رعلیت این دستورات بقای خویش را در جوار حرم امن خداوندی بیمه می نماید.
عضو هیأت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه گفت: ماه رمضان مصداق سبک زندگی دینی است، در میان ماههای 12گانه سال ماه رمضان پر فضیلتترین ماه است، چرا که زندگی انسان در ماه رمضان به سبب تغییر در حالات و عادات زندگی و بندگی، به نوعی به بازگشت انسان از مسیر انحراف به سمت صراط مستقیم است.
وی در پایان یادآور شد: مهمترین درس ماه رمضان برای سبک زندگی، خودسازی و ریاضت نفس است که میتواند در کمک به ایتام، انفاق، صله ارحام و توجه به دیگران، کمک به مستمندان، دستگیری از افتادگان و آزادی زندانیان مصداق پیدا کند./979/ت303/ن