فرهنگ اولویت دولت روحانی نیست
عباس صالحی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اظهار نگرانی درباره وضعیت موجود در جامعه به لحاظ پوشش و حجاب، گفت: ساماندهی مد و لباس بسیار مفید است ولی از فرهنگ غرب و آثارش نمیتوان به سادگی عبور کرد.
ارائه الگوی مناسب ضرورت فعلی جامعه است
وی یکی از ضروریات فعلی جامعه امروز را ارائه یک الگوی مناسب برای پوشش مردم بیان کرد و گفت: ارائه الگوی مناسب درباره لباس و پوشش، یکی از ضروریات امروز جامعه است که غفلت از آن و نداشتن راهکار مناسب، سبب بروز فاجعههای اجتماعی در جامعه میشود.
وی پوشش ارائه شده توسط ستاد ساماندهی مد و لباس را ناکارآمد دانست و افزود: پوششی که از سوی ستاد ساماندهی مد و لباس طراحی شده بود و چادر ملی نامگذاری شد به دلیل بروز نبودن برای نسل جوان، نتوانست جایگاهی در جامعه برای خود ایجاد نماید و شکست خورد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی چادر ملی را پروژهای محکوم به شکست معرفی کرد و ادامه داد: از نشانهها و دلایل شکست برنامه ستاد ساماندهی مد و لباس در جامعه، وضع کنونی جامعه و پوشش غالب در جامعه است.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی لزوم ایجاد مدلهای جدید را ضروری دانست و تصریح کرد: تنوع متناسب با شرایط مذهبی و فرهنگی جامعه لازم است حتی اگر به تولید مدلهای فشن اسلامی منجر شود.
وی علت گرایش به فرهنگ غرب را سختگیری و برخورد نامناسب مسؤولان دانست و افزود: علت فرار جوانان و قشر تحصیلکرده از فرهنگ اصیل ایرانی و تمایل به فرهنگ وارداتی غرب و پوشش غربی، سختگیری بیش از حد و برخورد تند و نامناسب است.
برخورد غیر کارشناسانه با نوع پوشش
عباس صلاحی وجود خلأ در زمینه پوشش و رفتار غیر کارشناسانه دولت را سبب بروز این معضل در جامعه دانست و گفت: از عوامل تمایل افراد به سمت فرهنگ غرب، وجود خلأ در زمینه پوشش است و دولت باید با فرهنگسازی برای جامعه برای برون رفت از این اوضاع تلاش کند و از کارهای ضربتی پرهیز کند.
وی راهکار مناسب، برای برون رفت جامعه از حالت فعلی را فرهنگسازی در همه زمینهها دانست و ابراز داشت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت ورزش و جوانان، دانشگاهها و حوزههای علمیه باید در زمینه فرهنگسازی پوشش و لباس بکوشند.
عباس صلاحی فرهنگسازی در تمام امور به ویژه مد و لباس را امری زمانبر دانست و اظهار داشت: فرهنگسازی امری زمانبر است و لازم است برای این کار پروژههایی جامع و کامل تعریف شود که به نتیجه رسیدن آن، نیازمند به حوصله و پشت کار است.
نباید از جنگ نرم دشمن غافل شد
وی اوضاع نابسامان جامعه امروز را نتیجه غفلت از جنگ نرم دشمن دانست و یادآور شد: آرایشهای زننده و لباسهای محرک رایج در جامعه نتیجه غفلت از جنگ نرم دشمن و قدرت دشمن در استفاده از فرصتهای بدست آمده است که وظیفه خود را در انحراف جوانان به خوبی به انجام رسانده و هنوز هم دست بردار نیست.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این پرسش که پیش بینی شما از رفتار دولت آقای روحانی با مساله فرهنگ و مد و لباس چیست؟ گفت: تعدد مشکلات جامعه و اولویت بندی مشکلات بر اساس مشکلات معیشتی و اقتصادی و سیاستهای خارجی است که مانع از پرداختن دولت آقای روحانی به مقوله عفاف و حجاب میشود.
وی با اشاره به اوضاع اقتصادی و سیاسی کشور اظهار داشت: با توجه به شرایط ویژه اقتصادی حاکم بر کشور و مسائلی که در سیاست خارجی پدیدار شده است یکی از شاهکارهای دولت، حفظ اوضاع فعلی جامعه در زمینه فرهنگ و پوشش حجاب است.
صدا و سیما بد عمل کرد
عباس صلاحی عملکرد بد صدا و سیما را مورد خطاب قرار داد و اظهار داشت: عدم توجه به جوانان و نپرداختن به آنها و نداشتن برنامههای مورد نیاز جوانان از ضعفهای سازمان صدا و سیما است که به دامن زدن به این اوضاع کمک کرده است.
وی نسبت به برطرف شدن این معضل اجتماعی در جامعه ابراز امیدواری کرد و گفت: باید توجه داشت که اولویت دولت یازدهم به اقتصاد و سیاست خارجی تعلق دارد و امیدواریم که بعد از برطرف شدن این مشکلات، فکری هم برای فرهنگ جامعه کنند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در پایان وظیفه حوزههای علمیه و دانشگاه را تحقیق و پژوهش در زمینه پوشش و لباس دانست و گفت: متأسفانه حوزه و دانشگاه وظیفه خود را نسبت به این موضوع به خوبی انجام ندادند و انتظار میرود که این دو نهاد فکری جامعه، نسبت به موضوع فرهنگ اهمیت بیشتری بدهند.
شایان ذکر است، مقام معظم رهبری در دیدار جوانان خراسان شمالی به ارائه فهرستی از آسیبهای سبک زندگی پرداختند و بیست پرسش مطرح کردند، پرسشهای زیر بخش از پرسشهای مطرح شده از سوی مقام معظم رهبری است:
چرا فرهنگ کار جمعی در جامعه ما ضعیف است؟
علت کار گریزی چیست؟
چرا در روابط همسایگیمان رعایتهای لازم را نمیکنیم؟
چرا در زمینه فرهنگ رانندگی، مردمان منضبطی به طور کامل نیستیم؟
حد زادوولد در جامعه ما چیست؟
الگوی تفریح سالم چیست؟
نوع معماری در جامعه ما چگونه است؟ چقدر متناسب با نیازهای ماست؟
در بین ما دروغ چقدر رواج دارد؟
چرا در برخی از بخشهای کشورمان طلاق زیاد است؟
علت پرخاشگری و بیصبری در میان بعضی از ماها چیست؟
چقدر به قانون احترام میکنیم؟ علت قانون گریزی در برخی از مردم چیست؟
انضباط اجتماعی در جامعه چقدر وجود دارد؟
وجدان کاری در جامعه چقدر وجود دارد؟
چرا برخی از حرفهای خوب، ایدههای خوب، در حد رؤیا و حرف باقی میماند؟
چه کنیم که ریشهٔ ربا در جامعه قطع شود؟
آپارتماننشینی چقدر برای ما ضروری است؟
تجملگرایی چیست؟ بد است؟ خوب است؟ چقدرش بد است؟ چقدرش خوب است؟
چرا در بین بسیاری از مردم ما مصرفگرایی رواج دارد؟
چرا پشت سر یکدیگر حرف میزنیم؟
چرا در برخی از بخشهای کشورمان روی آوردن جوانها به مواد مخدر زیاد است؟
چرا صلهٔ رحم در بین ما ضعیف است؟
آپارتماننشینی چقدر برای ما ضروری است؟ چقدر درست است؟
طراحی لباسمان چقدر متناسب با نیازهای ما و عقلانی و منطقی است؟
آرایش در بین مردان و زنان چقدر درست است؟
آیا ما در معاشرتهای روزانه، به همدیگر به طور کامل راست میگوییم؟
بعضیها با داشتن توان کار، از کار میگریزند؛ علت کار گریزی چیست؟
علت پرخاشگری و بیصبری و نا بردباری در میان بعضی از ماها چیست؟
حقوق افراد را چقدر در رسانهها ، در اینترنت و... مراعات میکنیم؟
تولید کیفی در بخشهای مختلف، چقدر مورد توجه و اهتمام است؟
چرا به ما میگویند که ساعات مفید کار در دستگاههای اداری ما کم است؟
چرا در بعضی از شهرهای بزرگ، خانههای مجردی وجود دارد؟ این بیماری غربی چگونه در جامعه ما نفوذ کرده است؟
چه کنیم که طلاق و فروپاشی خانواده، آنچنان که در غرب رایج است، در بین ما رواج پیدا نکند؟
چه کنیم که زن در جامعه ما، هم کرامت و عزتش حفظ شود، هم وظائف اجتماعیاش را انجام دهد و هم حقوق اجتماعی و خانوادگیاش محفوظ بماند؟/979/ت302/ن