رییس دانشگاه علامه طباطبایی:
تمدن اسلامی در دوران امام رضا به اوج شکوفایی خود رسید
خبرگزاری رسا ـ رییس دانشگاه علامه طباطبایی گفت: در دوران امام رضا(ع) تمدن اسلامی به اوج شکوفایی خود رسید، این در حالی است که حکومت در دست عباسیان بود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حسن سلیمی، رییس دانشگاه علامه طباطبایی(ره)، در همایش علمی پژوهشی آموزههای رضوی در کتاب عوالم العلوم ج 22 که در دانشگده علوم و معارف دانشگاه علامه طباطبایی(ره) برگزار شد، گفت: زمانی که پست ریاست این دانشگاه به من پیشنهاد شد، من در حرم امام رضا(ع) حضور داشتم و این را به فال نیک میگیرم.
وی در ادامه با بیان این که امامت حضرت امام رضا(ع) در اواخر قرن دوم هجری بود، ابراز داشت: جامعه در اویل قرن سوم هجری از لحاظ جغرافیایی و فکری، برهه رو به رشدی را طی میکرد.
سلیمی میزان سنجش نقاط قوت و ضعف جامعه را در تمدن آن جامعه دانست و ابراز کرد: در زمان شکوفایی بشر این تمدن است که نقاط ضعف و قوت فکری را در خود جای میدهد.
رییس دانشگاه علامه طباطبایی(ره) اظهار داشت: در کتاب دایرة المعارف، تمدن را به لوکوموتیو قطار تشبیه کرده است زیرا این تمدن است که به جامعه جهت و سو میدهد.
وی در ادامه حکومت را از تمدن جدا دانست و بیان کرد: در دوران امام رضا(ع) تمدن اسلامی به اوج شکوفایی خود رسید، این در حالی است که حکومت در دست عباسیان بود.
سلیمی تصریح کرد: ممکن است که حکومتی در برهه زمانی خود مرتکب جنایت شود اما تمدن را نمیتوان از ساختار جامعه به کلی نابود کرد.
رییس دانشگاه علامه طباطبایی(ره) درباره نهضت ترجمه، گفت: در زمان حیات امام رضا(ع) نهضت ترجمه به شکوفایی خود رسید و مسلمانان از این نهضت به خوبی بهره بردند.
وی در ادامه دو نوع دیدگاه را درباره طرز برخورد با نهضت ترجمه در جوامع اسلامی مطرح کرد و ابراز کرد: گروه نخست کسانی بودند که به طور کلی مباحثی که ترجمه میشد را رد میکردند و گروه دوم اشخاصی بودند که با روشنفکری دیدگاههای ترجمه شده را بررسی و آنجایی که با آموزههای دینی منافات نداشت را قبول میکردند.
سلیمی درباره آخرین تحولات اخیر دانشگاه علامه طباطبایی(ره)، گفت: در حال برنامه ریزی برای ساختن ساختمان جدید برای رشته الهیات هستیم و در آیندهای نه چندان دور شاهد پذیرش دانشجویان علاقهمند در رشته الهیات خواهیم بود.
وی در پایان سخنان خود ابراز داشت: از امام رضا(ع) حدیثی نقل شده است که میفرمایند« علم و دانش همانند گنجی است که کلید آن سوال است»./956/پ202/ج
ارسال نظرات