آیین اختتامیه یازدهمین جشنواره بین المللی امام رضا برگزار شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا درمشهد، آیین اختتامیه یازدهمین جشنواره بین المللی امام رضا(ع)شب گذشته 25 شهریور با حضور آیت الله علم الهدی، نماینده مجلس خبرگان رهبری، علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت الاسلام والمسلمین اطهری، رییس مجمع جهانی اهل بیت(ع)، علوی، قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی، موسوی مقدم، قائم مقام سازمان صدا و سیما، استاندار قم و جمعی از مسوؤلان کشوری و استانی در سالن صبا صدا و سیما در مشهد برگزار شد.
علی جنتی، وزیر ارشاد در این مراسم با اشاره به برکات حضور امام رضا (ع) در ایران و جریان شناسی مسیر حرکت امام هشتم(ع) اظهار داشت: در واقع آن حرکتی که از آن زمان به سبب حضور امام رضا (ع) در ایران آغاز شده است تا به امروز نیز ادامه دارد که جشنواره امام رضا (ع) حاصل همین حرکت است.
وی در ادامه با بیان این که برگزاری این جشنواره در31 استان کشور و 75 کشور خارجی نشانی از حضور پررنگ اصحاب فرهنگ و هنر و نویسندگان در این عرصه است، افزود: در واقع فرهنگ رضوی دریای بیکرانی است که صاحب آن می تواند پذیرای همه مردم ایران و مشتاقان در سراسر جهان باشد.
مشهد جغرافیای وحدت
وزیر ارشاد مشهد را به دلیل حضور بارگاه ملکوتی امام رضا (ع) جغرافیای وحدت دانست و تصریح کرد: در واقع اردات به امام هشتم (ع)در این سرزمین از شمال تا جنوب و از شرق تا غرب ادامه دارد و همین امر موجب همبستگی آئینی و قومی در منطقه شده است.
علی جنتی در ادامه با بیان این که امام رضا (ع) در مناظرات خویش با عصای دانش خود به مصاف مکر و حیله فرعون زمان رفت و در این راستا سبب اعتراف دانشمندان عصر خویش به علم امام هشتم (ع) شد و آنچه که در فرهنگ ایرانی سبب همبستگی و وحدت شده است نیزهمین بهره مندی از سایه اهل بیت(ع) در این سرزمین است.
وی جشنواره امام رضا(ع) را بزرگترین رویداد فرهنگی هنری کشور دانست و تصریح کرد: در واقع این جشنواره در مقایسه با جشنواره های دیگر کم نظیر است و از برکات برگزاری نیز اینست که متولیان فرهنگ و هنر در این جشنواره جمع شده اند.
رسالت دستگاه های فرهنگی کشور، گسترش فرهنگ ولایت
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره دیگر دستاوردهای جشنواره امام رضا (ع) نیز گفت: تولید آثار فاخر در جشنواره، ایجاد انسجام حول محور تولیدات ارزشمند، شکل گیری جریان نیرومند فرهنگی، مذهبی از دیگر دستاوردها است که با پایان جشنواره یازدهم، در واقع دوازدهمین جشنواره نیز آغاز می شود.
حجت الاسلام والمسلمین احمد سالک، رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی نیز در ابتدای برنامه اظهار داشت: حضورامام رضا(ع) در ایران سبب ایجاد دژ محکمی با محوریت امامت و ولایت با پشتوانه مردم شد.
وی در ادامه رسالت دستگاه های فرهنگی کشور را گسترش فرهنگ ولایت دانست و تصریح کرد: در واقع دکترین تشیع و مدیریت علوی در همان واقعه غدیر خم رقم خورد و خطبه پیامبر اکرم (ص) که در آن صحنه خوانده شد و بعدها از سوی دشمنان تغییر کرد تا به امروز بدون توقف است و تا ظهور امام زمان (عج) ادامه دارد و امام رضا (ع) نیز یک جریان فکری، الهی و فرهنگی در کشور است.
رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان این که مجلس نیز حرکت فرهنگی جشنواره امام رضا(ع) را دنبال می کند، تصریح کرد: تلاش این جشنواره بایستی در راستای گسترش فرهنگ امامت و ولایت در سطح جهان باشد و از همه ظرفیت های موجود در این مسیر استفاده کند.
مجلس نیز حرکت فرهنگی جشنواره امام رضا(ع) را دنبال می کند
حجت الاسلام سالک در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به آیه 124 سوره بقره و تفسیرامام رضا(ع) درباره آن گفت: بهتر است این تفسیر با ابعاد مختلف در راستای نقش امام و رهبر و جانشین امام در زمان غیبت حضرت ولی عصر(عج) برای برگزار کنندگان این جشنواره ترسیم شود.
وی افزود: حضرت ابراهیم (ع) با خدا گفت عهد من بر عهده ظالمین نیست و مصداق و سند این آیه حکومت جمهوری اسلامی است که حضرت علی (ع) و حضرت ابراهیم (ع) نیز حرکتی جزبا این اهداف نداشتند.
رییس کمیسیون فرهنگی محلس شورای اسلامی درادامه با با بیان این که هدف امام (ره) نیز در همین مسیر است، گفت: در واقع جامعه بشری بی حجت نیست در زمان غیبت حضرت ولی عصر(عج) نیز خداوند فردی را برای هدایت جامعه بر می گزیند که امروز این رسالت بر دوش رهبر معظم انقلاب است که در راستای تحقق فرهنگ اسلامی در برابر هجمه های سنگین در برابر قرآن و ارزش ها از سوی دشمنان ایستاده اند.
در این مراسم محمد حسین فروزانمهر، استانداری خراسان رضوی و جعفری دبیر جشنواره بین المللی امام رضا (ع) به ارایه گزارش درباره جشنواره پرداختند.
گفتنی است، در این مراسم از شانزده نفر از خادمین فرهنگ رضوی که هشت نفر از داخل کشور و هشت نفر از کشورهای خارجی هستند، نیز تقدیر شد./934/