۰۳ مهر ۱۳۹۲ - ۰۹:۴۵
کد خبر: ۱۸۵۳۲۲
رییس مرکز تخصصی نهج‌البلاغه:

عهدنامه مالک اشتر به صورت لایحه مطرح شود

خبرگزاری رسا ـ رییس مرکز تخصصی نهج‌البلاغه خواستار مطرح شدن عهدنامه مالک اشتر به صورت لایحه شد تا پس از تحقیق، بررسی و تآلیف در اختیار نظام اسلامی قرار بگیرد.
سيدجمال الدين دين پرور

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت‌الله سیدجمال‌الدین دین پرور، رییس مرکز تخصصی نهج‌البلاغه در مراسم آغاز سال تحصیلی این مرکز علمی حوزوی که عصر دیروز در شهر مقدس قم برگزار شد با بیان اینکه زمان در اختیار ما نیست و در حال گذر است، طلاب علوم دینی را به استفاده مناسب از وقت توصیه کرد.

 

وی افزود: بهره‌برداری مناسب از زمان و محدود نشدن به آن نیازمند برداشتن توشه از این فضا است؛ آن چیزی که امروزه از حوزه انتظار می‌رود از نظر علم، تحقیق و مطالعه است و افراد مختلف در گوشه و کنار دنیا وقتی به حوزه‌ها نگاه می‌کنند این ویژگی را انتظار دارند.

 

رییس مرکز تخصصی نهج‌البلاغه ادامه داد: در طول تاریخ حوزه های علمیه با نبود امکانات و تشکیلات ظاهری، بهترین و تحقیقی ترین آثار را به وجود آوردند و در عصر حاضر نیز، از حوزه‌های علمیه و طلاب علوم دینی با وجود امکانات امروزی توقع بیشتری می‌رود.

 

وی بررسی موشکافانه درباره هر فرازی را از ویژگی‌های تدریس و تدرس عنوان و اظهار کرد: بنده که مختصری در این زمینه کار کرده‌ام، وقتی به شروح مراجعه می‌کنم می‌بینم کلام امام(ع) بسیار فراتر و ابعاد گسترده‌تری دارد و نیاز به این است که انسان ساعتها مطالعه و تحقیق کرده و با موشکافی در منابع لازم و در یک جمع بندی بتواند یک بعدی از هزار ابعاد این کتاب را تبیین کند.

 

آیت‌الله دین پرور در ادامه تشکیل حکومت اسلامی را به برکت انقلاب اسلامی و خون شهدا عنوان و اظهار کرد: امروزه بعد از قرن‌ها حکومت اسلامی تشکیل شده است و مجلس شورای اسلامی و دولتی که تشکیل شده، محصول قرن‌ها تلاش بزرگان و شهدا هستند.

 

وی با بیان اینکه ما تعصب خاصی نسبت به نهج البلاغه نداریم، گفت: این ویژگی نهج‌البلاغه است که با احادیث دیگر فرق دارد همه احادیث در پنج سال حکومت ظاهری حضرت علی(ع) بوده است و امام به تناسب مخاطب صحبت می‌کند؛ در حقیقت فضای حکومت ایجاب می‌کرده که امام خود سخن بگوید.

 

رییس مرکز تخصصی نهج البلاغه با مقایسه عصر امام علی(ع) با دوران کنونی، عهدنامه مالک اشتر را نمونه مؤثری برای این مقایسه خواند و افزود: عهدنامه مالک اشتر شاید بیش از کتاب، ترجمه و شرح داشته باشد اما اینها در روزگاری نوشته شده که حکومت اسلامی نبوده است.

 

وی گفت: امروز نیاز است که عهدنامه مالک اشتر به شکل طرح یا لایحه مطرح شود؛ در کل جامعه ما این خلأ وجود دارد و تدریس و تدرس در حوزه این را می‌طلبد که اینها به منصه ظهور برسد و پس از تحقیق و بررسی و تآلیف در اختیار نظام اسلامی قرار بگیرد./992/پ203/ی

ارسال نظرات