فرمانده مخالفان: ارتش آزاد سوریه ضعیف شده است
به گزارش سرویس مانیتورینگ خبرگزاری رسا، دویچه وله آلمان در خبری گفت: نخستین افسرانی که به شورشیان مسلح سوری پیوستند رؤیای تشکُّلِ نظامیِ نیرومندی را در سر میپروراندند. اما این امید به واقعیت نپیوست.
ابراهیم بیطار، از مقامهای بلندمرتبهای که پیش از این نیروهای اطلاعاتی ارتش سوریه را تعلیم میداد، به دویچه وله گفت: معتقدم که دیگر سرنوشت منازعات خونین سوریه در میدانهای جنگ تعیین نخواهد شد.
قابل ذکر است وی در شروع پیوستن به مخالفان دولت بشاراسد در سال 2011، اطلاعات بسیاری را در مورد عملیات های ارتش با خود برای شورشیان به غنیمت برد.
با این حال اینک که بیش از 2 سال از آن زمان گذشته او در گفتگو با خبرگزاری آلمان در پاسخ به این سوال که سرنوشت سوریه را میدان های جنگ یا کنفرانس صلح "ژنو 2" تعیین خواهد کرد میگوید: اگر چه سرنوشت سوریه در میدان های جنگ تعیین نخواهد شد اما اقتدار نظامی پایان منازعات را تعیین خواهد کرد.
ابراهیم بیطار عنوان میکند: تنها زمانی که ما انقلابیون واقعی! به اندازه کافی مسلح شویم، رژیم تن به مذاکره خواهد داد و تنها آن زمان است که امکان ضمانت های بینالمللی برای اجرای نتایج این مذاکرات به وجود خواهد آمد.
بیطار در ادامه در مورد دیگر مخالفان بشاراسد سخانی را گوش زد کرد که اوج تنش ها و اختلافات شدید را میان تروریست ها بیان می کند.
به گفته وی؛ جنگ جویان خارجی، همان ها که مثلا به گروه تندروی دولت اسلامی عراق و سوریه تعلق دارند از ما و انقلابیون واقعی نیستند. آنها به زورِ اسلحه کنترل مناطقی از سوریه را به دست گرفته و در آنجا خلافت اسلامی بر پا کردهاند، برای نمونه در منطقه الدنا در استان ادلب. ستاد فرماندهی ارتش آزاد سوریه باید بعد از آن واکنش نشان میداد ولی هیچ کاری نکرد.
دویچه وله در ادامه افزود: ابراهیم بیطار معتقد است که مهمترین وظیفه ارتش آزاد سوریه کنترل گذرگاه های مرزی است تا بتوان ورود جنگ جویان خارجی را کنترل کرد و همچنین دریافت که آنها قرار است به کدام گروه بپیوندند. بیطار میگوید: این موضوع را به ستاد فرماندهی ارتش آزاد گوش زد کرده اما آنها در پاسخ گفتند که فاقد ظرفیتهای لازم برای مقابله هستند.
بیطار در جواب سوال خبرنگار دویچه وله مبنی بر اینکه؛ اشخاص و کشورهای مختلف در سوریه از گروههای مختلف حمایت میکنند، آیا همه اینها هدفی واحد را دنبال میکنند؟، گفت: متأسفانه نه. کشورهای مختلف، منافع و مصالح خود را دنبال میکنند.
/1421/1409/ح