چند خبرکوتاه از سازمان اوقاف و امورخیریه
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل سازمان اوقاف و امور خیریه، حجتالاسلام احمد شرفخانی در همایش بصیرت عاشورایی در استان مازندران با اشاره به اهداف سازمان اوقاف در زمینه بهرهمندی صحیح و کامل از موقوفات و اجرای امینانه به نیات واقفان، گفت: ایجاد وقف جدید با موضوع نشر معارف اسلامی و ترویج فرهنگ عاشورایی از برنامههای جدید سازمان اوقاف است.
معاون فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور به تدابیر مقام معظم رهبری مبنی بر ایجاد طرح تربیت حافظان قرآن کریم اشاره و بیان کرد: بیش از 500 هزار نفر در طرح تربیت حافظان قرآن کریم سازمان اوقاف ثبتنام کردهاند.
شرفخانی از برگزاری آزمون سراسری طرح تربیت حافظان قرآن کریم در اسفند سالجاری به صورت متمرکز در سراسر کشور خبر داد و گفت: بیش از 70 درصد کلاسهای این طرح در امامزادگان و مراکز فرهنگی قرآنی کشور برگزار شد.
وی با اشاره به ارزیابی منشور توسعه کشور در زمینه فعالیتهای سازمان اوقاف، اظهار داشت: در سال جاری سازمان اوقاف و امور خیریه کشور یکی از برترین سازمانهای کشور انتخاب شد.
معاون فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف کشور به برگزاری 48 دوره از کلاسهای تربیت مربی قرآن کریم در سراسر کشور اشاره کرد و گفت: در حال حاضر یکهزار و 800 مربی، موفق به دریافت گواهی مربیگری شدهاند.
شرفخانی از فعالیت آنلاین 7 هزار نفر در مرکز آموزش مجازی حفظ قرآن کریم در سراسر کشور خبر داد و بیان کرد: داوطلبان از طریق آموزش مجازی حفظ قرآن کریم، موفق به حفظ هشت جزء قرآن کریم شدند.
وی یکی از برنامههای هدفمند سازمان اوقاف را حفظ موضوعی قرآن کریم دانست و بیان داشت: 300 آیه از قرآن کریم استخراج و به صورت کتاب جیبی در 250 هزار نسخه چاپ شده است.
لقمه حرام مهمترین عامل تباهی اعمال انسان است
شرفخانی گفت: خداوند در وجود ما نعمتهای بیشماری قرار داده که مهمترین آن نعمت عقل است.
وی با اشاره به اینکه قوه عقل باید در مسیر سعادت قرار گیرد، افزود: در کنار قوه عقل، قوه شهوت و غضب نیز وجود دارد که ضرورت دارد به کمک قوه عقل مهار شود.
معاون فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور اظهار داشت: اهلبیت(ع) نیامدند تا قوه عاقله را برای ما بازگو کنند بلکه آمدند تا مسیر درست را به ما نشان داده تا قدرت مهار، قوه غضب و شهوت و وهم را داشته باشیم.
وی لقمه حرام را مهمترین عامل تباهی اعمال انسان دانست و افزود: کسی که یک لقمه حرام بخورد 40 روز نمازش قبول نیست گرچه نمازش صحیح ادا باشد.
معاون فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف کشور افزود: آنهایی که مقابل امام حسین(ع) ایستادند و به روی آنها شمشیر کشیدند کسانی بودند که خمس و زکات میدادند و اعمال و دستورات الهی را به جا میآوردند ولی چون لقمه حرام در شکم داشتند، نتوانستند تسلیم اهلبیت(ع) شده و ندای الهی را از زبان حضرت بشنوند و هدایت شوند.
شرفخانی اظهار داشت: اصرار در گناه سبب نابودی اعمال میشود چراکه قوه عقل را زیر قوه شهوت و وهم میبرد و این بزرگترین درس عاشور است.
شرفخانی گفت: براساس منویات مقام معظم رهبری تمام سعی ما این است تا امامزادگان و بقاع متبرکه ما به قطبهای فرهنگی تبدیل شوند.
وی ادامه داد: در این رابطه باید مرکز عرضه و فروش محصولات فرهنگی در کنار امامزادگان ایجاد شود چرا که این امر یکی از تدابیر معظمله بوده و در دستور کار ما آمده است تا در کنار آستان مقدس امامزادگان، بحث فروشگاههای کتاب و محصولات فرهنگی ایجاد شود.
شرفخانی بیان داشت: سال گذشته یک هزار و 800 مرکز فرهنگی و قرآنی در کشور راهاندازی و مشغول فعالیت بوده که در سال جاری به دو هزار مرکز افزایش یافته است.
وی راهاندازی کتابخانه و کتابخانههای دیجیتال را از دیگر برنامههای سازمان اوقاف برشمرد و تصریح کرد: حرکتی که در ایران شروع شد و بیداری اسلامی در سال 57 به نتیجه رسید براساس قرآن بود چرا که حرکت قرآنی است که به مقصد میرسد.
شرفخانی در پایان با اشاره به اینکه قرآن کتاب سعادت بشریت است، افزود: اگر بخواهیم در بیداری اسلامی پرچم اسلام در کل جهان برافراشته شود باید از قرآن و آموزههای قرآنی بهرهمند شویم.
سبک زندگی اسلامی با محوریت امام حسین(ع) شکل میگیرد
معاون فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه باید نسبت به امر معروف و نهی از منکر به عنوان یک واجب، پایبند باشیم، گفت: یکی از خروجیهای دین اسلام امر به معروف و نهی از منکر است و در کنار نماز و روزه قرار دارد و نباید آن را فراموش کرد.
حجت الاسلام احمد شرفخانی، معاون فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف و امورخیریه کشور در استان گلستان گفت: امروز مظلومیت امام حسین(ع) و قیام عاشورا، در کل جهان پیام رسانی شده است و خون تازهای در رگهای شیعه جریان یافته است.
حجت الاسلام شرفخانی اظهار داشت: یکی از آموزههای این همایش، حسینی کردن فرزندان است که باید خانوادهها تلاش کنند تا سبک زندگی خود را برمبنای سبک زندگی حسینی قرار دهند.
وی اصرار بر گناه و نداشتن شناخت و معرفت نسبت به امام زمان(عج) را باعث ایستادگی در مقابل آن امام همام دانست و گفت: کسانی که در مقابل امام حسین(ع) ایستادگی کردند مسلمان و قرآن خوان بودند اما معرفت آنان نسبت به امام کم بود و نسبت به گناه اصرار داشتند و در نهایت امام را به شهادت رساندند.
معاون فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف و امورخیریه کشور با اشاره به برخی از خرافهها، افزود: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران و فرهنگ سازیهایی که صورت گرفته، این خرافهها از بین رفته است اما در برخی از عزاداریها آسیبهایی وجود دارد که ضرورت دارد با اقدامات فرهنگی، آنها را برطرف کنیم.
وی یادآور شد: باید عزاداریها در شان اهل بیت(ع) و با استانداردهای اسلامی، دینی و شرعی در جامعه، بصورت الگو ترویج شود و سازمانها، از این مجالس حمایت گسترده انجام دهند.
وی اظهارداشت: یکی از خروجیهای دین اسلام امر به معروف و نهی از منکر است و در کنار نماز و روزه قرار دارد و با وجود اینکه نباید این واجب فراموش شود اما امروز یک واجب فراموش شده است.
معاون فرهنگی سازمان اوقاف و امورخیریه کشور گفت: باید نسبت به امر معروف و نهی از منکر به عنوان یک واجب، پایبند باشیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: نهادها و حاکمیت برای فرهنگ سازی امر به معروف و نهی از منکر مسئولیت دارند و این امر باید در جامعه ترویج و تبلیغ شود.
11 هزار رأس گوسفند نذری به حسینیه اعظم زنجان اهدا شده است
رییس هیئت امنای حسینیه اعظم زنجان از اهدای 11 هزار راس گوسفند نذری از ابتدای محرم تاکنون به این حسینیه خبر داد.
رییس هیئت امنای حسینیه اعظم زنجان با بیان اینکه امسال نیز طبق سنوات گذشته برنامههای مختلفی در حسینیه اعظم زنجان در ماه محرم اجرایی میشود، اظهار کرد: امسال سوگواری برای سرور و سالار شهیدان از 13 آبان ماه آغاز شده و تا 24 آبان ادامه خواهد یافت.
وی با اشاره به برگزاری مراسم سخنرانی در مسجد حسینیه افزود: این مراسم شخصیتهای مذهبی همچون آیتالله رئیسی(معاون اول قوه قضائیه)، حجه الاسلام و المسلمین خاتمی(نماینده ولیفقیه در استان و امام جمعه زنجان) و مادحین و ذاکرین برگزار میشود.
وی در ادامه به اجرای برنامه ویژه بانوان با عنوان «خانواده عاشورایی» به مدت هفت روز از ساعت 10 الی 12 صبح اشاره کرد و گفت: سخنران این برنامه ویژه آیتالله سید محمد حسینی است.
غمپرور در ادامه به تشریح برنامههای مسجد حسنیه اعظم در روز حرکت دسته عزاداری پرداخت و گفت: این مراسم ویژه به عنوان بزرگترین اجتماع سوگواران حسینی ایران در پایتخت شور و شعور حسینی روز 21 آبان مصادف با شب تاسوعای حسینی پس از اقامه نماز ظهر و عصر در مسجد آغاز و با حرکت دسته عظیم عزاداران به طرف امامزاده سید ابراهیم(ع) و اجرای برنامههای ویژه به پایان میرسد.
وی نذور سال گذشته این مسجد را 2 میلیارد و 350 میلیون تومان اعلام کرد و گفت: تاکنون در ایام سپری شده از ماه محرم 11 هزار رأس گوسفند نیز به حسینیه اعظم اهدا شده است.
رییس هیئت امنای حسینیه اعظم زنجان در پایان از مردم درخواست کرد تا حد امکان گوسفندان نذری خود را به صورت زنده به مسجد تحویل دهند تا برنامههای پیشبینی شده و در حال اقدام این مکان مقدس با سرعت بیشتری انجام شود.
نمایشگاه «پند سرخ تاریخ»با موضوع عاشورا در 2 هزار امامزاده و بقاع متبرکه کشور برپا شد
معاون فرهنگی، اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه از برگزاری نمایشگاه «پند سرخ تاریخ» در 2 هزار امامزاده سراسر کشور خبر داد و اظهار داشت: «پند سرخ تاریخ» برگرفته از بیانات مقام معظم رهبری با محوریت حماسه عاشوراست که به تبیین وقایع عاشورا میپردازد.
حجتالاسلام احمد شرفخانی در شهرستان گرگان اظهار داشت: یکی از برنامههای سازمان اوقاف و امور خیریه در دهه اول محرم برگزاری سوگواره بصیرت عاشورایی در جوار آستان مقدس امامزادگان و بقاع متبرکه است.
وی هدف از برگزاری سوگواره بصیرت عاشورایی را تبیین قیام امام حسین(ع) برشمرد و تصریح کرد: تبلیغ و ترویج درسها و عبرتهای عاشورایی، ارتقاء سطح معارفی و معرفتی مردم در راستای اجرای صحیح و امینانه نیات واقفان خیراندیش از دیگر اهداف سوگواره بصیرت عاشورایی است.
معاون فرهنگی، اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه از اعزام بیش از 2 هزار مبلغ از حوزه علمیه قم به سراسر کشور خبر داد و افزود: علاوه بر استفاده از روحانیون بومی، بیش از 2 هزار و 500 روحانی از استانها و شهرستانها به تبیین قیام سیدالشهدا(ع) میپردازند.
شرفخانی با بیان اینکه سوگواره بصیرت عاشورایی در 2 هزار و 980 امامزاده و بقعه متبرکه کشور در حال برگزاری است، خاطرنشان کرد: در این طرح، قرائت قرآن، ارائه سخنرانی، مدیحه سرایی، عزاداری و اطعام عزاداران انجام میگیرد.
وی ادامه داد: سازمان اوقاف و امور خیریه با برنامهریزی دقیق و با بهرهمندی از اجرای نیات واقفان نسبت به برگزاری سوگواره بصیرت عاشورایی مبادرت کرده است.
شرفخانی ادامه داد: یکهزار و 200 خیمه معرفت با هدف گفتمان دینی، پرسش و پاسخ، مشاوره بخش کودک و نوجوان و ارائه محصولات فرهنگی در حال برگزاری است.
وقف بستری برای خدمت به جامعه و مردم است
دبیر کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اعلام اینکه رسانهها باید برای ترویج سنت وقف به سازمان اوقاف و امورخیریه کمک کنند، گفت: وقف بستری برای خدمت به جامعه، فرهنگ و مردم است.
ابراهیم نکو نماینده مردم رباط کریم در مجلس شورای اسلامی در خصوص اهمیت وقف و آثار آن در جامعه امروز گفت: نقش وقف در تکامل و توسعه ارزشهای الهی و معنوی در جامعه امری مشهود و غیرقابل انکار است.
وی یکی از آثار وقف را گسترش عدالت اجتماعی خواند و افزود: وقف در واقع بستری است جهت خدمت به جامعه، فرهنگ و کسانی که درجامعه نیازمند هستند.
این نماینده مردم در خانه ملت تصریح کرد: وقف ماندگارترین معامله در طول حیات انسانی است، از بارزترین ویژگیهای اجتماعی نظام وقف طبقاتی نبودن آن است، این مفهوم یعنی این که سنت وقف همواره برای همه اقشار جامعه قابل دسترس است و در انحصار یک طبقه خاص نیست.
دبیر کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه سازمان اوقاف و امورخیریه در اجرای نیتهای واقفان و جذب مخاطب در گسترش این سنت عملکرد مناسبی را داشته است، تاکید کرد: اطلاعرسانی درباره فواید و کارکردهای وقف در جامعه و در بین مردم، ماموریت و وظیفه مهمی است که بردوش سازمان اوقاف و امورخیریه است.
وی با اشاره به مطلب بالا ادامه داد: رسانهها باید به ترویج این سنت گران بها و ارزشمند اسلامی بیشتر بپردازند و به سازمان اوقاف و امورخیریه کمک نمایند.
نکو خاطرنشان کرد: اشتغال، ازدواج، مسکن و ... از جمله نیازهای جوانان برای تشکیل خانواده است، خانوادهای که جامعه را به سعادت میرساند لذا واقفان باید به این مهم توجه داشته و به وقف در این زمینهها نیز بپردازند.
نماینده مردم رباط کریم در مجلس شورای اسلامی براهمیت ایجاد تنوع در نوع وقف تاکید کرد و توجه به نیازهای جامعه امروزی در نیت واقفان را امری مهم دانست./966/د101/ی