۲۱ آذر ۱۳۹۲ - ۱۳:۵۹
کد خبر: ۱۹۲۱۰۰

چند خبر کوتاه از سازمان اوقاف و امورخیریه

خبرگزاری رسا ـ رئیس ستاد نماز جمعه تهران تاکید کرد: منبر و تریبون نماز جمعه نقشی کلیدی و راهبردی در امر احیاء وقف دارند.
چند خبر کوتاه از سازمان اوقاف و امورخیریه

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل سازمان اوقاف و امور خیریه؛ حجت الاسلام سید یدالله شیرمردی، رئیس ستاد نماز جمعه تهران با بیان این‌که وقف یکی از عوامل بسیار مهم برای فقر زدائی در دین اسلام و یکی از موارد مهم ذخائر آینده مستضعفین معرفی شده است، اظهار کرد: کارها و اقدامات متفاوتی برای ترویج فرهنگ وقف در جامعه می‌توان انجام داد که یکی از این موارد آشنا ساختن مردم با فواید و آثار وقف است، به عنوان مثال وقتی اطعامی در مراسمات انجام می‌شود باید به مردم گفته شود که از محل کدام موقوفه تهیه شده است.

شیرمردی: منبر و تریبون نماز جمعه نقشی کلیدی و راهبردی در امر احیاء وقف دارند

وی وقف را یک صدقه جاریه توصیف و تصریح کرد: بر خلاف ذهنیتی که برخی در جامعه نسبت به افراد ثروتمند دارند، این افراد بسیار نجیب و شریف هستند و ظرفیت روحیه وقف در آنان وجود دارد.

رئیس ستاد نماز جمعه تهران اضافه کرد: برای جذب این افراد به وقف باید اطمینان سازی شکل بگیرد لذا برای این کار پیشنهاد داده می‌شود که سازمانی مردم نهاد با نظارت و حمایت سازمان اوقاف و امور خیریه برای جذب آنان شکل گیرد و به صورت تخصصی در این امر کار کند.

حجت الاسلام شیر مردی ادامه داد: منبر و تریبون نماز جمعه از جمله موارد تاثیر گذار در امر ترویج فرهنگ وقف است و خود مصداق امر به معروف است لذا اگر این مهم بسیج شوند حتما نقش کلیدی، راهبردی و شایسته‌ای را در امر احیاء وقف انجام خواهد شد.

رئیس ستاد نماز جمعه تهران افزود: واقفان باید در انتخاب نیت خود براساس اولویت و نیاز جامعه عمل کنند و واقفان عزیز کشورمان باید نیت کنند که موقوفه خود وقف کلیه کارهای خیر در کل عالم اسلام و جهان شود؛ این گونه بر اساس نیاز جامعه نظیر اطعام، کمک تحصیلی، ترویج اسلام و فرهنگ قرآنی، تهیه جهیزیه و ... می‌توان آن را هزینه کرد.

وی اضافه کرد: باید توجه داشت که نیاز جامعه مهم است اما این امر نبایداز نگاه‌ها دور بماند که در امر وقف و موقوفات مشکلاتی وجود دارد که باید با قانون گذاری، احیاء و اصلاح برخی قوانین اصلاح شود و سازمان اوقاف و امور خیریه نیز باید این موضوع را دنبال و پیگیری نماید.

رئیس سازمان اوقاف: رسانه‌ها شیرینی وقف را به ذائقه مردم بچشانند

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به نقش رسانه‌ها در تبیین خدمات و برکات وقف گفت: یکی از آثار و برکات همایش وقف و رسانه، باید آگاهی بخشی به مردم و چشاندن شیرینی این سنت حسنه به کام مردم باشد.

حجت الاسلام و المسلمین علی محمدی نماینده ولی فقیه در سازمان اوقاف، در نشست دبیرخانه دائمی همایش وقف و رسانه اظهار داشت: ما باید ببینیم که نگاه مردم به وقف چیست و برگزاری همایش وقف و رسانه در این زمینه چگونه می‌تواند نگاه مردم را به موضوع وقف تبیین و تنظیم کند.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با خطاب قرار دادن اصحاب رسانه برای تبیین جایگاه وقف در کشور عنوان کرد: رسانه‌ها باید افکار عمومی مردم را در مورد وقف تبیین و با برنامه ریزی و هدف گذاری، ابهامات را از اذهان عمومی برطرف کنند.

وی خواستار تبیین دستاوردهای چند ساله سازمان اوقاف در زمینه برگزاری همایش وقف و رسانه شد و افزود: هنر ما باید تبیین فرهنگ وقف از زبان دیگران باشد و نظر مردم را در مورد اقدامات سازمان باید جویا شویم.

وی اهمیت رسانه‌های مکتوب و کتاب را مورد تأکید قرار داد و افزود: باید بررسی کرد چند کار علمی و مقاله ماندگار در مورد وقف نوشته شده است؟ و این موضوع باید جمع بندی و ارائه شده و در جهت تقویت این امر تلاش شود.

حجت الاسلام محمدی خاطرنشان کرد: باید از ظرفیت‌های موجود در کشور برای تبیین و تعریف جایگاه وقف به نحو احسن استفاده شود.

وی اظهار داشت: بهره‌گیری از ظرفیت حوزه‌های علمیه، دانشگاه‌ها، روابط عمومی‌ها و هیات‌های مذهبی می‌تواند به عنوان رسانه‌های فراگیر مورد استفاده قرار گیرد.

نماینده ولی فقیه در سازمان اوقاف بر بهره‌گیری از ظرفیت گروه‌های مرجع مثل وعاظ و خطبا، ورزشکاران، هنرمندان و ... برای تبیین اهداف وقف تأکید کرد.

وی گفت: باید قلمرو رسانه را شناسایی و وقف را در همه عرصه‌ها مورد توجه قرار داد، قلمرو تبلیغ می‌تواند کانون کوچک خانواده و یا کانون‌های بزرگ اجتماعی مانند بسیج و ... باشد که می‌توان برای هر یک برنامه‌ریزی خاص رسانه‌ای داشت.

حجت الاسلام محمدی متذکر شد: همایش وقف و رسانه باید خروجی مثبت داشته باشد و ما باید با اقدامات خود خروجی موفق برای تمام طول سال داشته باشیم و استفاده از متخصصان اهل فن برای این موضوع می‌تواند مفید موثر باشد.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه متذکر شد: ما می‌خواهیم فرهنگ وقف در جامعه رونق پیدا کند و احیانا نگاه منفی به وقف از بین برود، محمدی گفت: باید شیرینی وقف به کام و ذائقه مردم چشانده شود چرا که این حکم الهی بوده و این یکی از خواسته‌هایی است که همایش‌های تخصصی باید به این موضوع بپردازند.

وی بکارگیری شیوه‌های جدید تبلیغ وقف و جذابیت اطلاع رسانی را برای مردم خواستار شد و اضافه کرد: باید شیوه و راهکاری برای ارائه جذابیت وقف و موقوفات قرار داد.

حجت الاسلام محمدی عنوان کرد: حضور با برنامه و هدفمند می‌‎تواند به عنوان نکات کلیدی در ارائه شیوه‌های جذاب وقف موثر باشد.

وی استمرار طرح موضوع وقف در رسانه‌های جمعی را خواستار شد و گفت: باید در طول سال با برنامه‌ریزی مناسب به صورت مستمر برای تبلیغ و مطرح کردن فرهنگ وقف حرکت کرد.

محمدی متذکر شد: موضوع ترویج وقف زمانی موفق خواهد بود که بصورت مستمر و با برنامه ریزی در رسانه حضور داشته باشد.

وی ارتباط با سایر دستگاه‌های دولتی را برای تبیین امر وقف مورد تأکید قرار داد: باید جایگاه و شأن موقوفات برای مردم تبیین شود.

رئیس سازمان اوقاف از عدم معرفی جایگاه برخی از مراکز پزشکی، مذهبی و اجتماعی اوقافی در کشور انتقاد کرد و گفت: در تهران حدود 10 هزار موقوفه وجود دارد که متأسفانه دارای تابلو و مشخصات واقف نیست.

وی خواستار تبیین موقوفات از طریق ارائه مشخصات آن‌ها به وسیله تابلو و بیلبرد در سطح کشور شد و گفت: باید مردم اماکن موقوفه را به خوبی مشاهده کنند نه این‌که این طور اماکن مکتوم بماند.

وی گفت: باید این موضوع تبیین شود که موقوفات برای ارائه خدمات به مردم مورد استفاده قرار می‌گیرد.

محمدی با تبیین برخی از نیات واقفین گفت: باید در مورد هر نیت و اطلاع رسانی صحیح و به موقع شود، تا مردم به این صدقه جاریه تشویق شوند.

حجت الاسلام محمدی، نظرسنجی از مردم در موقعیت‌های زمانی مختلف را به عنوان یک راهکار تبیین نقاط قوت و ضعف سازمان اوقاف دانست و گفت: در بحث رسانه، این انتظار وجود دارد که این خواسته‌ها مطرح و عنوان شود.

  آیت الله حسینی بوشهری: مبلغان با ترویج فرهنگ وقف مردم را به این سنت حسنه تشویق کنند

مدیر حوزهای علمیه کشور با تاکید بر ضرورت تبلیغ بیشتر وقف در جامعه، گفت: باید تدریس مبانی مرتبط با وقف را در حوزه‌های علمیه جدی‌تر گرفت و روحانیون باید با ترویج فرهنگ وقف، مردم را به این امر مهم تشویق کنند.

آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری در گفت وگو با ستاد خبری هفته وقف با بیان این که وقف مصداق بارز باقیات الصالحات، تعاون، نیکی و انفاق است، اظهار کرد: وقف، زمینه ساز برطرف ساختن نیازهای مادی و معنوی جامعه است؛ به طوریکه افراد با انجام این کار سرمایه خود را در جهت ساخت مسجد، بیمارستان، مراکز تبلیغی، تهیه جهیزیه و.. هزینه می‌کنند و این امر سبب ارزشمندی و تاثیرگذاری بیشتر این سنت حسنه می‌شود.

وی افزود: وقف در جامعه دینی و اسلامی بسیار نقش آفرین و در عرصه‌های مختلف فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی تاثیر بسزایی دارد و از سویی بهترین مصداق برای جاودانگی نام انسان‌ها است، چرا که براساس روایات، پرونده ما در عالم برزخ باز است و حسناتی که افراد بعد از خود به جا می‌گذارند، در آن ثبت می‌شود و وقتی در روز قیامت محشور می‌شوند، از این همه حسنات تعجب می‌کنند.

امام جمعه موقت قم در ادامه با اشاره به اهمیت فرهنگ سازی  در ارتباط با توسعه وقف و تاکید بر توجه بیشتر به این مساله، تصریح کرد: در گذشته رویکرد جامعه فرهنگی بوده  که موارد زیادی موقوفات در این زمینه به وجود آمده است و افراد به صورت داوطلبانه  بخشی از اموال یا سرمایه خود را در راه و نیت خیر وقف می کردند.امروزهم  با توجه به فضای موجود اگر مردم تشویق شوند و از آثار و برکات این کار ارزشمند آگاهی پیدا کنند، قطعا وقف خواهند کرد.

حسینی بوشهری خاطرنشان کرد: وقف می‌تواند سهم مهمی در عرصه تغییر وضعیت اقتصادی و رسیدگی به آحاد نیازمند جامعه ایفاء کند، یکی از کارهایی که در این زمینه مفید و موثر است مقوله فرهنگ سازی در  زمینه وقف در سطح عموم آحاد جامعه است.

این مدرس حوزه علمیه قم با بیان این‌که باید با استفاده از زبان و ابزار هنر و رسانه این سنت حسنه و الهی را ترویج و مردم را نسبت به انجام وقف‌های جدید تشویق کنیم، گفت: متاسفانه در ادوار گذشته و زمان طاغوت به خاطر برخوردهای ناسالم با دستگاه وقف، اعتماد عمومی جامعه از بین رفت، اما در دوره نظام اسلامی متصدیان وقف تلاش دارند عواید موقوفات در جهت خود و براساس نیت واقفین هزینه شود، بنابراین باید مردم را نسبت به انجام وقف‌های جدید تشویق کرد که در سال‌های اخیر این حرکت شروع شده است .

مدیر حوزهای علمیه کشور همچنین به نقش غیر قابل انکار حوزه‌های علمیه در ترویج فرهنگ وقف در جامعه اشاره کرد و افزود: مبلغین در فعالیت‌های تبلیغی خود در مناسبت‌های مختلف به ویژه هفته وقف، فرهنگ سازی خوبی در سطح جامعه انجام می‌دهند، اگرچه هنوز با نقطه مطلوب فاصله داریم، وی تصریح کرد: حوزویان و مبلغان هم باید برای نهادینه کردن فرهنگ وقف در جامعه بیش از پیش تلاش کنند و به وظیفه خود در قبال این سنت حسنه که میراث رسول خدا(ص) و ائمه معصومین(ع) است عمل کنند.

حسینی بوشهری تاکید کرد: لزوم تبلیغ و ترویج فرهنگ غنی وقف در برنامه‌های تبلیغی روحانیون و مبلغین حوزه‌های علمیه به خوبی احساس می‌شود هر چند باید تدریس مبانی مرتبط با وقف را نیز در حوزه‌های علمیه جدی تر گرفت، البته احیای موقوفات حوزوی و تلاش بیشتر روحانیون و طلاب در راستای ترویج فرهنگ وقف نیز لازم است بنابراین روحانیون باید با ترویج فرهنگ وقف، مردم را به این امر مهم تشویق کنند.

آیت الله حسینی بوشهری در پایان با ارزیابی از فعالیت‌های صورت گرفته در دوره مدیریت جدید سازمان اوقاف و امورخیریه در راستای احیاء موقوفات و توسعه فرهنگ وقف، اظهار کرد: مدیریت جدید سازمان اوقاف و امورخیریه با همکاری خوبی که با حوزه‌های علمیه شروع کرده، رسالت اصلی خود را به خوبی دنبال کرده است و باید این مسوولیت مهم را تا موفقیت کامل انجام دهند و ما نیز در حوزه علمیه وظیفه خود می‌دانیم که این هماهنگی و همدلی برای احیاء موقوفات و تشویق مردم و فرهنگ سازی وقف با قوت دنبال شود.

کارگروه تخصصی همکاری‌های مشترک سازمان اوقاف و سازمان ملی زمین و مسکن تشکیل می‌شود

مهندس عابد، قائم مقام سازمان اوقاف و مهندس پژمان، معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان ملی زمین و مسکن در جلسه‌ای مشترک، بر تشکیل کارگروه‌های تخصصی همکاری‌های مشترک میان دو سازمان تاکید کردند.

این نشست که با هدف بررسی مسائل فی مابین و افزایش همکاری‌های مشترک میان سازمان مسکن و شهرسازی با سازمان اوقاف و امور خیریه کشور و بنا به دعوت مهندس پژمان، معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان ملی زمین و مسکن برگزار شد، مهندس عابد، قائم مقام سازمان و رئیس بنیاد توسعه و عمران موقوفات کشور؛ حجت الاسلام و المسلمین گنابادی نژاد، مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی؛ ظریف، مدیر مؤسسه اجرایی بنیاد استان خراسان رضوی و مهندس پورزادی، مدیر عامل شرکت پیشگامان توسعه ماندگار حضور داشتند، مباحث و موضوعات مشترک میان طرفین و پاره‌ای از مسائل و مشکلات موجود مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

براساس این گزارش، در این نشست، معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان ملی زمین و مسکن، برای ارتقای سطح همکاری‌های بیشتر میان دو سازمان، در قالب تشکیل کارگروه‌های ویژه و تخصصی، اعلام آمادگی کرد .

وی همچنین با اشاره به اهمیت نقش آفرینی و حضور فعّال بنیاد توسعه و عمران موقوفات کشور در حوزه عمران و سرمایه گذاری موقوفات، براحیاء و آبادانی بافت‌های فرسوده تاکید کرد.

پژمان ادامه داد: تلاش در جهت احیاء و عمران موقوفات و ارائه خدمات بیشتر به مردم، بسیار مهم و ارزشمند است.

همچنین مهندس عابد، قائم مقام سازمان اوقاف و رئیس بنیاد توسعه و عمران موقوفات کشور در این نشست ضمن اعلام آمادگی این سازمان برای افزایش همکاری‌ها در راستای آبادانی موقوفات و کمک به مسکن و شهرسازی، خواستار حل مسائل و رفع کاستی‌های موجود شد./966/د101/ن

 

 

ارسال نظرات