رعایت اخلاق در سیاست از مصادیق زندگی اسلامی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام حسین حائری، رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان رضوی شب گذشته در میان زائران و مجاوران بارگاه منور رضوی به بیان لازمه ها و اصول زندگی اسلامی و علوی پرداخت و اظهار کرد: یکی از مهم ترین مسائلی که ائمه اطهار(ع) و اولیاء الله توجه خاصی به آن دارند و ما نیز باید به آن توجه کنیم، مسئله نیازهای متفاوت و ابعاد گوناگون انسان است.
حجت الاسلام حائری تصریح کرد: نقش انسان در زندگی مانند نقش راننده ای است که صرف آشنایی با دنده، ترمز و فرمان برایش کافی نیست بلکه باید بتواند هم زمان چند فعالیت را باهم انجام دهد و حواسش به چند نقطه باشد و فقط غفلت او از یک نقطه کافی است تا دچار حادثه شود.
بی توجهی ابعاد مختلف زندگی، خسران دنیا و آخرت را به دنبال دارد
وی با بیان این که اغلب انسان ها پس از پرداختن به یک عرصه از ابعاد زندگی در آن عرصه غرق می شوند، خاطرنشان کرد: انسان اگر قصد دارد هم زندگی دنیا و هم زندگی آخرتش آباد شود باید در مسیر زندگی مانند ائمه اطهار(ع) به همۀ ابعاد زندگی اش توجه و هم زمان به همۀ آن ها رسیدگی کند.
رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان رضوی افزود: قرآن کریم از انسان هایی سخن می گوید که برخی از آن ها در دنیا دچار خسران شده اند، برخی در آخرت زیان می بینند و عده ای هم در هر دو دنیا با زیان و ضرر مواجه می شوند؛ علت گرفتاری و خسران این افراد این است که به ابعاد و جهات مختلف زندگی توجهی نمی کردند.
حجت الاسلام حائری با تأکید بر این که انسان فقط در زندگی دنیایی خلاصه نمی شود، گفت: یکی از مهم ترین نیازهای انسان، نیاز روحی است و عبادت و نماز مهم ترین غذای روح و مانند شیر مادر برای کودک است که هیچ جایگزینی ندارد؛ حال اینکه عده ای با فعالیت هایی خاص مثل یوگا و یا با خلسه شدن به دنبال آرامش روح خود هستند، فقط خودشان را فریب می دهند.
وی تأکید کرد: انسان باید مراقب باشد تا تلاشش در عرصه اقتصاد و کاسبی، او را از آخرت و نماز اول وقت باز ندارد و همچنین عبادتش باعث نشود تا معاش و زندگی خانواده اش به سختی و مشقّت دچار شود.
لازمۀ سیاست دروغگویی نیست
حجت الاسلام حائری با اعلام این که زندگی دینی و اخلاق اسلامی به معنای مدیریت و کنترل همۀ ابعاد زندگی انسان است، عنوان کرد: افرادی که در عرصه های مختلف از جمله عرصه اجتماعی جامعه فعالیت می کنند نباید از عرصه های سیاسی جامعه غافل شوند و از ورود به آن خودداری کنند؛ افرادی هم که وارد سیاست می شوند نیز نباید از اخلاق و رعایت آن غافل شوند چرا که لازمۀ سیاست دروغگویی و آبروی دیگران را بردن نیست.
رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان رضوی با تأکید بر این که ما از زندگی علوی فقط شعار دادنش را بلد هستیم، گفت: امام علی(ع) تأکید می کنند که مسلمان باید اول طلوع آفتاب در محل کار و فعالیتش حاضر باشد؛ اما در جامعه ما بازارها تا ساعت 9 صبح بسته است و اغلب کسبه و بازاری ها هنگام اذان ظهر به جای نماز اول وقت و تعطیلی بازار و مغازه، به کاسبی خودشان ادامه می دهند.
وی با بیان این که در روایات تأکید شده است مردم با غروب آفتاب کسب و کار را تعطیل کرده و به نماز و عبادت بپردازند، گفت: غروب خورشید این پیام را به مردم می رساند که خورشید عمر شما رو به پایان خودش در حرکت است و تاریکی قبر نیز روزی دامن گیر شما می شود بنابراین با آغاز تاریکی شب، کاسبی را رها کرده و به فکر آخرت خود باشید و به عبادت، نماز و فراگیری احکام و اخلاق اسلامی بپردازید.
حجت الاسلام حائری خاطرنشان کرد: در کلام اهل بیت(ع) تأکیدات بسیاری وجود دارد که عنوان می کند بدترین زمان برای خواب، بین الطلوعین و بهترین زمان برای خواب ساعاتی پس از غروب خورشید است؛ با این وجود اکثر مردم تا پایان شب یا به دنبال کاسبی، یا کارهای بیهوده و یا کارهای حرام بیدار هستند و جسمشان را زیر نور لامپ های مصنوعی و مضر فرسوده می کنند و به جای آن پس از طلوع خورشید که بهترین زمان برای استفادۀ بدن از نور خورشید است، می خوابند.
رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان رضوی ادامه داد: زندگی های امروزی صحیح، قرآنی و اسلامی نیست از این رو با وجود پیشرفت بهداشت و افزایش سطح مادی زندگی ها، همچنان بیماری ها، کاهش عمر، پیری زود رس و غیره دامن گیر انسان است، انسان ها با وجود رسیدن به مادیات و موفقیت های مادی از استرس، ناراحتی روحی، فشارهای عصبی و غیره رنج می برند، دادگستری ها پر از پرونده است و آمار طلاق رو به افزایش است؛ انسان ها با روشی که پیش گرفته اند نتوانسته اند دنیای خود را آباد کنند چه برسد به آخرتشان.
زمان عبادت، تجارت و تفریح انسان مشخص شود
وی تصریح کرد: طبق کلام الهی در قرآن کریم، برخی از انسان ها خانه شان را به دست خودشان خراب می کنند چرا که در امور زندگانی تدبیر ندارند و زمان عبادت، تجارت و تفریح خودشان را مشخص نکرده اند بنابراین زندگی دنیایی و اخروی آن ها نیز به هم می ریزد.
حجت الاسلام حائری با بیان این که ما باید دنیا و آخرتمان را در کنارهم آباد کنیم، تصریح کرد: این که عنوان می کنند دنیا و آخرت با هم جمع نمی شوند سخن دشمنان اسلام و خلاف بیانات صریح قرآن کریم است؛ اگر انسان به دستورات خدا، اسلام و پیامبر(ص) به درستی عمل کند هم در دنیا و هم در آخرت سعادتمند خواهد شد.
رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان رضوی در ادامه به بخشی از نیازها و ابعاد مختلف انسان اشاره و تصریح کرد: انسان موجودی اجتماعی و نیازمند حضور در جامعه است؛ زندگی در جامعه اقتضائات و حقوق خاصی دارد که انسان باید آن ها را فرا بگیرد و به وسیله آن با همسایه، همکار، ارباب رجوع و غیره ارتباط برقرار کرده و حق آن ها را ادا کند.
وی با بیان این که انسان تنها دارای نقص است، تأکید کرد: زن و مرد به یکدیگر نیازمند هستند و این نیاز فقط باید با ازدواج، که سنّت رسول الله(ص) و یک عبادت است، برطرف شود.
پیری جمعیت ایران، وابستگی به غرب را به دنبال دارد
حجت الاسلام حائری با تأکید بر این که انسان به تولید مثل و زادآوری نیاز دارد تا به این وسیله جامعه جوان بماند و رشد کند، گفت: متأسفانه در 20 سال گذشته فریب عمل و سخن غربی ها که عنوان می کردند «فرزند کمتر، زندگی بهتر» را خوردیم و امروز مشاهده می کنیم جامعه به سمت پیری در حرکت است؛ جامعه اگر پیر شود دیگر در آن از اختراع، رشد و اکتشاف خبری نخواهد بود از این رو مجبور است دست نیاز به سمت دیگر کشورها دراز کند. /9312/پ201/ب