۲۱ دی ۱۳۹۲ - ۲۱:۱۴
کد خبر: ۱۹۴۷۰۷

لشکرکشی مجدد آمریکا به سومالی پس از 20 سال

خبرگزاری رسا ـ این اعزام سربازان آمریکا نخستین بار پس از سال ۱۹۹۳ انجام می‌شود. در این سال دو بالگرد نظامی آمریکا از نوع "بلک‌هاوک" در سومالی هدف گلوله قرار گرفتند و سرنگون شدند.
سربازان آمريکا در سومالي

به گزارش سرویس مانیتورینگ خبرگزاری رسا؛ دویچه وله در خبری گفت: تام دیویس، سخنگوی فرماندهی نیروهای آمریکا در آفریقا، روز جمعه (20 آذر/10 ژانویه) اعلام کرد که مشاوران نظامی این کشور از ماه پیش، بار دیگر راهی سومالی در شاخ آفریقا شده‌اند.


یک سخنگوی نظامی ارتش آمریکا در همین باره گفت: افراد اعزام شده کمتر از پنج نفرند و در فرودگاه موگادیشو مستقر شده‌اند. گفته می‌شود ‌این تیم نظامی کوچک در ماه اکتبر سال گذشته میلادی بوجود آمده و از ماه دسامبر فعالیت خود را در سومالی آغاز کرده است.


دویچه وله به نقل از روزنامه آمریکایی "واشنگتن پست" افزود: وظیفه این افراد ایجاد هماهنگی در عملیات نظامیان آفریقایی مستقر در سومالی علیه شبه‌نظامیان افراط‌گرای الشباب وابسته به القاعده است.


قابل ذکر است در پی حملات تروریستی و درگیری‌های مسلحانه در سومالی تاکنون هزاران نفر جان خود را از دست داده‌اند.


همچنین باید گفت این اعزام سربازان آمریکا نخستین بار پس از سال 1993 انجام می‌شود. در این سال دو بالگرد نظامی آمریکا از نوع "بلک‌هاوک" در سومالی هدف گلوله قرار گرفتند و سرنگون شدند. در این حادثه 18 سرباز آمریکایی کشته شدند. از این حادثه فیلمی سینمایی نیز در هالیوود ساخته شد.


آمریکا پس از این حادثه با خارج کردن نیروهایش از سومالی، کمک‌هایش را به دولت این کشور از راه فعالیت‌های آژانس اطلاعات مرکزی ایالات متحده (سیا)، عملیات کوتاه مدت نیروهای ویژه و همچنین حملات هواپیماهای بی‌سرنشین ادامه می‌داد.


به گفته شبکه خبرنگاران آزاد هواپیماهای بی‌سرنشین آمریکا از سال 2007 تاکنون چهاربار به مواضع شورشیان سومالی حمله کرده‌اند. گفته می‌شود در جریان این حملات 9 تا 30 نفر کشته شدند که بیشترشان شهروندان غیرنظامی بودند.


صلح‌بانان اتحادیه آفریقا که از سربازان اوگاندا، بروندی، جیبوتی، کنیا و سیرالئون تشکیل شده‌اند، طی یک سال‌و‌نیم گذشته موفق شده‌اند شبه‌نظامیان افراط‌گرای الشباب را از موگادیشو، پایتخت سومالی و دیگر شهرهای بزرگ این کشور دور کنند.


شبه‌نظامیان افراط‌گرای الشباب خواهان استقرار حکومت اسلامی به سبک طالبان افغانستان در سومالی و کاربست قوانین خاص در این کشور است.


شورای امنیت سازمان ملل متحد در ماه نوامبر سال گذشته میلادی تصویب کرد که شمار نیروهای صلح‌بان اتحادیه آفریقا از چهار هزار و 400 نفر به بیش از 21 هزار نفر افزایش یابد.


پ
س از سقوط محمد زیادباره، رئیس جمهوری وقت سومالی در ژانویه سال 1991 جنگ داخلی خونینی در این کشور درگرفت. در این کشور دولت مرکزی پرقدرتی وجود ندارد.


شبه‌نظامیان افراط‌گرای الشباب سومالی، که موضعی نزدیک به شبکه تروریستی القاعده دارند، بخش‌های بزرگی از کشور را در مناطق مرکزی و جنوبی زیر نظارت خود دارند. الشباب هر چند یک‌بار به نیروهای امنیتی و ادارات دولتی این کشور حمله می‌کند.

 

محمد زیادباره، رئیس جمهوری پیشین سومالی، از 21 اکتبر 1969 تا 26 ژانویه 1991 رئیس جمهوری سومالی بود. او که با کودتایی نظامی به قدرت رسیده بود، نام این کشور را جمهوری دمکراتیک سومالی گذاشت و اعلام کرده بود در برقراری نوعی سوسیالیسم در سومالی می‌کوشد./1421/1409/ح

ارسال نظرات