گردهمایی ائمه جماعات و خادمان مساجد منتخب مشهد برگزار شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، چهارمین گردهمایی ائمه جماعات و خادمان مساجد منتخب مشهد و تقدیم احکام آنان، شب گذشته 9 بهمن در مسجد منتظر المهدی (عج) و با سخنرانی مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان رضوی برگزار شد.
حجتالاسلام حسین حائری در این مراسم ضمن بیان این مطلب که خدمت به مسجد و خانه خدا جزء امور خاص خداوند است، گفت: یکی از نامهای خداوند شکور، به معنای بسیار شکر کننده در مقابل اعمال مردم است.
وی ادامه داد: باید دانست و ایمان داشت که خداوند در برابر کوچکترین کاری و حرکتی که برای خدا و گسترش دین خدا انجام شود را بدون پاسخ نخواهد گذاشت؛ باید یقین داشت که هرچه برای مسجد هزینه کنیم و از آبروی خود مایه بگذاریم، خداوند هیچگاه خود را در برابر بندگان بدهکار نخواهد کرد.
مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان رضوی به تأکید بر این که خدمت به مسجد باید از روی اخلاص باشد، بیان داشت: از امام صادق (ع) پرسیدند چگونه بفهمیم در کار اخلاص داریم یا نه؟ ایشان فرمودند: «نشانه اخلاص کامل دو چیز است، اول این که توقع تعریف از مردم نداشته باشید و دوم، اگر کاری را برای خدا انجام دادید و مردم از شما تعریف کردند، علی رقم آن که توقع تعریف ندارید، از آن تعریف خوشحال نشوید».
وی افزود: اگر کاری را برای خدا انجام داده باشیم، باید یقین داشت که خداوند ناظر ماست و خواهد دید پس نیازی به تعریف مردم نخواهد بود، باید روحیه خدمت خود را به گونهای پرورش دهیم که کار برای خدا انجام دهیم، این معنای اخلاص است.
مساجد به مردم متکی هستند
حجتالاسلام حائری به وابسته نبودن مسجد به ارگانهای دولتی و کمکهای مالی آنان اشاره کرد و اظهار داشت: سیاست مسجد ما این نیست که دین و مسجد ما دولتی شود، مسجد را مردم باید اداره کنند، در واقع، به این شکل مردم دین خود و روحانی مسجد خود را اداره میکنند.
وی ادامه داد: شاید به ظاهر مساجد عربستان و ترکیه بسیار منظم تر و زیباتر باشند اما مساجد آل سعود و ترکیه که نظامی لائیک دارد توسط دولت تأمین مالی میشود و این به این معناست که باید تابع دستورات و خواستههای دولت خود باشند آن هم آل سعودی که بدتر از یهود است.
مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان رضوی انجام فعالیتهای فرهنگی و برنامهریزیهای آن نیاز به صرف هزینه دارد و بهترین و سالمترین راه برای تأمین این هزینهها، ترغیب مردم به تقبل بخشی از این فعالیتهاست.
جمعآوری کمک مالی از نمازگزاران باعث دفع آنان از مسجد میشود
وی با بیان این که بدترین و مضرترین کار در مسجد، جمع کردن کمکهای مالی از بین نمازگزاران است، تصریح کرد: کمک باید به صورت شخصی و از روی علاقه باشد اما وقتی این عمل در بین نمازگزاران انجام میشود، بازتاب و نتیجه معکوس خواهد داد که به کاهش جمعیت نمازگزار و دفع آنان از مسجد خواهد انجامید.
حجتالاسلام حائری روحیه کمک به مسجد و صرف هزینه در راه خدا در بین مردم را خوب ارزیابی کرد و بیان داشت: بزرگترین حلقه مفقوده مسجدهای ما، جوانان هستند، امروز در میان بیشترین هجمههایی که علیه دین و دنیای مسلمانان صورت میگیرد، ما فعالیتهای ناچیزی انجام میدهیم.
وی با تأکید بر این که مسجد، مهمترین سنگر ما است، اظهار داشت: چرا باید نگران فعالیتهای مسحیان باشیم در حال که خودمان برای خودمان فعالیت جدی انجام نمیدهیم؟ مهمترین سنگر دار این سنگر امام جماعت است و پشتیبان مسجد و امام جماعت، هیأت امنا؛ این دو با همکاری و تعامل با یکدیگر میتوانند وظایف خود را به خوبی انجام دهند و مسجد را به نقطه مطلوب نزدیک کنند.
مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد، وجود اختلافات داخلی بین امام جماعت و هیأت امنا را به سرطان تعبیر کرد و گفت: اختلاف هرچند هم که کم باشد، بسیار مضر و همچون سرطان آسیب زننده است؛ فضای مسجد باید فضای صلح، آرامش و تدبیر باشد.
وی با اشاره به ضعف اقامه نماز صبح در مساجد مشهد مقدس، تأکید کرد: برای مشهد به عنوان شهری که پذیرای میهمانان امام رضا(ع) است، شایسته نیست که هنگام نماز صبح، یک نمازگزار به دنبال مسجد بگردد تا بتواند نماز خود را بخواند، این امر حتی در خیابانهای اصلی منتهی به حرم رضوی نیز دیده شده است؛ همان طور که امام صادق (ع) فرمودند«بهترین علائم شیعیان من این است که اول وقت نماز به دنبال نماز باشند».
حجتالاسلام حائری یادآور شد: یکی از زشتترین و بدترین کارهایی که ما ایرانیها انجام میدهیم این است که به هنگام نماز، بازار و کار خود را تعطیل نمیکنیم.
لازم به ذکر است، در پایان این گردهمایی که با حضور 250 نفر از ائمه جماعات و خادمان مساجد 50 مسجد سطح شهر مشهد برگزار شد، احکام مسؤولیت امامان جماعت هر مسجد به آنان تحویل گردید./9315/پ202/س